Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trods kritik: Skadestuen i Aalborg har stadig laaaange ventetider

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

For fterhånden et år siden skrev DR første gang om lange ventetider på skadestuen i Aalborg, i nogle tilfælde helt op til 14 timer.

Dengang blev der varslet forbedringer, og ifølge DR blev et af Region Nordjyllands servicemål, at der maksimalt måtte være fire timers ventetid fra en patient ankommer til skadestuen, til vedkommende får at vide, hvad behandlingsplanen er.

Nu har DR igen kigget på skadestuen i Aalborg for at se, om det er lykkedes dem at optimere og forbedre ventetiden for de patienter, der ankommer til akutmodtagelsen.

Ikke store forbedringer

Resultatet er desværre nedslående.

Det viser sig nemlig, at kun 64 % af de ankomne maksimalt venter fire timer. Sidste år var tallet 57 %.

DR fortæller blandt andet om en patient, der efter at have slået sit hoved voldsomt, måtte vente i seks timer på at blive tilset uden én eneste gang at snakke med en læge eller sygeplejerske i ventetiden, trods stort ubehag efter skaden.

Ifølge cheflægen for Akut- og Traumecenteret på Aalborg Universitetshospital, Jørn Munkhof Møller, skyldes problemerne, at der er kommet flere patienter til samme antal ansatte, og at forventningerne til skadestuens serviceniveau muligvis også er steget.

Jørn Munkhof Møller fortæller også, at der skulle være flere tiltag på vej, der skulle skabe forbedringer, men hvornår de forventes at træde i kraft, ved ingen endnu.

Du kan læse hele artiklen her.

Del artikel

Andre læser også