Skabte et bogimperium: Nu giver Andreas Dirksen gode råd i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Annonce for Iværksætteraften 2017

Når Andreas Dirksen på næste onsdag indtager scenen til Iværksætteraften 2017, er det som et forbillede for rigtige mange håbefulde iværksættere.

Andreas Dirksen, der netop er flyttet i det nye spændende boligprojekt The Old Yard på Aalborg Havnefront, har udlevet iværksætterdrømmen.

Han fik en ide. Skabte et produkt. Fik succes og solgte i sidste ende det hele for mange millioner.

Han var manden bag Plusbog, der er Danmarks næststørste bogklub med en omsætning, der i 2015 nærmede sig 100 mio. kr.

Det hele begyndte med, at Andreas Dirksen var træt af, at hans yndlingsmagasin PC Format var så dyrt i de danske bladkiosker.

Udenlandske magasiner kostede i Danmark det tredobbelte af den oprindelige pris, de blev solgt til i hjemlandet, og det havde Andreas Dirksen svært ved at forstå.

Andreas Dirksen skabte plusbog
Andreas Dirksen

Så han opfandt i 2000 Bladkiosken, hvor internettet stadig var relativt jomfrueligt. Han begyndte ganske enkelt at importere bladene selv fra udlandet, og solgte det væsentligt billigere, når folk bestilte online.

Tog fejl af antal besøgende

Det var i den grad learning by doing for Andreas Dirksen, der pludselig landede aftaler med alle de store danske magasinforlag.

“Vores gennembrud kom lidt, da vi fik muligheden for at sælge National Geographic på dansk også. Derfra tog vi kontakt til Bonniers. Jeg vidste ikke så meget om statistikker på nettet dengang, så jeg sagde, at vi havde 60.000 besøgende om måneden.

Det var de meget imponeret over. Senere fandt jeg så ud af, at det var 60.000 sidevisninger, haha. Men de hoppede ombord, og så kom alle de andre store som Aller og Egmont også,” fortæller Andreas Dirksen, da MigogAalborg møder ham på Abbey Road Café lige over for Nordkraft.

I 2007 købte Freeway, der stod bag blandt andet Trendsales og dating.dk, halvdelen af virksomheden med det krav, at Andreas Dirksen droppede sit job hos Krifa, og blev fuldtidsdirektør.

Så han hoppede fra et velbetalt job ned på 20.000 kr. i månedsløn. Men fik samtidig mulighed for at lægge alle arbejdstimer i projektet.

Smed to mio. kr. i tv-kampagne

Det banede vejen for at åbne Plusbog.dk. Bøger blev solgt langt under markedsprisen, hvis man var medlem af fordelsklubben. I 2012 stak det helt af.

“Vi smed to mio. kr. i en tv-kampagne i prime time på TV 2. Første film kørte lige efter Vild med Dans finalen en lørdag, og hele systemet brød ned. Hver gang vi fik en ordre, så sad vi og tastede den ind manuelt.

Så til sidst sad selv regnskabsfolkene fra Freeway og tastede ordrer ind. Vi fik over 13.000 nye medlemmer på den kampagne, og det hele vækstede eksplosivt,” fortæller Andreas Dirksen.

Succeshistorien blev fuldendt for Andreas, da han i her i sommer solgte hele butikken til Freeway. Det er iværksættereventyret, han vil fortælle om i Aalborg Kongres & Kultur Center til Nordjyllands største iværksætter-event onsdag 15. november.

“Jeg nåede jo sådan set alt det jeg ville med en virksomhed, som startede helt fra nul. Vi vandt Gazelle-priser, skabte en stor omsætning, havde en masse kunder og det var sjovt hele vejen igennem. Jeg nød at tage på arbejde og arbejde med det her produkt,” fortæller Andreas Dirksen.

Lærte af fejlene

Han har også nogle ret brugbare råd med til Iværksætteraften 2017. Blandt andet det her;

“Mange iværksættere tror, at de skal vide en hel masse om alt muligt, når de pludselig skal lede en forretning. Men jeg vidste ingenting om abonnement, magasiner, bogbranchen.

Jeg lærte det ved at kaste mig ud i det og lærte af mine fejl. Markedet reagerer stort set altid anderledes i virkeligheden, end man havde tiltænkt. Så man skal ikke være bange for at kaste sig ud på dybt vand.

Den gode ide kan alle få, men det handler i det store hele om, hvordan man eksekverer det. Det er de færreste investorer, der smider penge efter en god ide. Det er meget mere værd, hvis man kan vise, at man er i gang på markedet,” forklarer Andreas Dirksen.

Du kan komme og hilse på Andreas Dirksen til Iværksætteraften 2017 onsdag den 15. november i AKKC. Tilmelding er gratis, og har du den mindste berøring med iværksættermiljøet skal du gøre dig selv den tjeneste at møde op.

Ud over Andreas Dirksen kan du møde andre spændende iværksættere, som er i forskellige faser af deres eventyr. Du kan læse meget mere om selve programmet her

Der er plads til 800 deltagere til Nordjyllands største iværksætter-event. 

Du kan tilmelde dig gratis til aftenen lige her.

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft