Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skab orden i din økonomi med et samlelån

Af Annoncør

Mange kender det, at de har fået så mange låneposter, at de har svært ved at holde styr på dem. Det kan give en uoverskuelig økonomi, hvor du måske endda glemmer at betale de penge, som du skylder væk. Det kan stille dig rigtig dårligt i forhold til låneudbyderen, hvis du ikke sørger for at betale. Dels vil det selvfølgelig betyde, at de ikke er villige til at hæve dit lån, hvis du får brug for det, dels kan det betyde, at du havner i RKI, hvis du fortsat bliver ved med at glemme at betale.

Derfor kan det være en god ide, at du tager et samlelån. Det er et lån, der bliver brugt til at indfri alle dine andre smålån. Dermed har du kun et stort lån, som du skal være opmærksom på. Det gør det langt nemmere for dig at holde styr på din økonomi og sørge for, at du får betalt afdragene på det til tiden. Det vil derfor være en kæmpe fordel for dig, at du kan tage sådan et.

Måske synes du, at det lyder besværligt, at du skal gennemgå alle dine låneudbydere og sørge for, at du får indfriet lånet hos dem. Men hvis du vælger at tage et samlelån hos Ikano Bank, sørger de faktisk for at kontakte alle dine låneudbydere og indfri lånene. Du vil derfor ikke stå med en masse ekstra papirarbejde, kun det der er i forbindelse med at optage lånet hos Ikano Bank til at starte med.

Spar penge med et samlelån

Udover at du kan få et langt bedre overblik over din økonomi, når du tager et samlelån, kan du faktisk også i mange tilfælde spare penge på det. Det er nemlig typisk billigere for dig at have et stort lån frem for mange små lån, da der ofte er højere renter på mindre lån. Dermed vil du altså ofte kunne tage samlelånet til en lavere rente og dermed spare penge.

Inden du tager samlelånet, skal du selvfølgelig altid orientere dig i forhold til, hvad renten er på lånet, og hvilke gebyrer der er. En samlet betegnelse for, hvilke omkostninger der er i forbindelse med et lån, er ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent. Det er altså en procentsats, der siger noget om, hvor meget du skal betale i renter og gebyrer. Jo lavere ÅOP er, des mindre skal du betale i renter og gebyrer. Det bør derfor være noget af det første, du ser på, når du vil finde et samlelån.