Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skab mere overskud i din hverdag

Af Annoncør

Har du for meget at se til? Vil du have mere overskud i hverdagen og energi til alt det, du holder af? Flere og flere mennesker føler sig stresset og presset i deres hverdag. Det kan skyldes mange ting: arbejde, relationer eller noget helt andet. Lige meget hvad det er, der påvirker dig, er der hjælp at hente – eksempelvis med kropsterapi.

Kropsterapi

Har du problemer med hovedpiner, smerter eller har du måske lukket ned for signalet mellem dit hoved og din krop, så kan kropsterapi være en stor hjælp for dig. Kropsterapi handler om at mærke godt og grundigt efter, hvad kroppen har behov for. Hos Body SDS kan du få kropsterapi i form af helhedsbehandling, der både hjælper på fysiske smerter i f.eks. muskler og giver psykisk overskud. Metoderne, som Body SDS bruger i forbindelse med kropsterapi, er bygget op om en avanceret type massage, der både hjælper på musklerne, led og også bearbejder stress og depression.

Kropsterapi kan også være en god ide, hvis du ikke ved, hvad der tynger dig. Det kan nemlig være med til at give klarhed over, hvad din krop fortæller dig.

Giv dig selv tid til at mærke

Når du besøger en kropsterapeut og får kropsterapi, så er det en stund, du dedikerer til dig selv og din krop. Under sessionen er der fokus på dig og dine behov. Det nærvær og den intensitet, du oplever med dig selv under kropsterapi, må du gerne kopiere til andre tidspunkter i dit liv.

Kropsterapi arbejder med samspillet mellem krop og sind. Hvis du gerne vil være bedre til at mærke efter, hvad din krop prøver at fortælle dig, så kræver det først og fremmest én ting. At du begynder at lytte til det, kroppen fortæller dig.

Hvis du farer rundt i hverdagen fra job til institution til fodbold og har travlt med aftensmad, madpakker, deadlines og pligter, så mærker du formentlig ikke meget. Eller måske mærker du smerter. Men du har ikke ro til at gå dybere ind i, hvorfor de er der.

Forbered mad til flere dage ad gangen

Men hvordan kan du så begynde at lytte?

Det kan du først, når du stopper op. Når du frigiver tid eller små pauser i hverdagen, hvor du for alvor trækker vejret.

Ja, det lyder skørt. Men start med at trække vejret helt ned i maven. Hav fokus på det i dagligdagen og indfør samtidig små ritualer, som kan skabe rum i dig.

De små åndehuller kan se meget forskellige ud. Men du kan begynde at dyrke meditation, få en hobby, gå en lille tur, lave øvelser på dit stuegulv, dyrke motion og gå til en fritidsaktivitet. Når du får sat din krop i spil fysisk, vil den blive sundere. Den vil også åbne sig mere op, og du vil formentlig begynde at mærke sider af den, du ikke er vant til.

Når først du er så langt, så kan du begynde at mærke din krop lidt mere. Vær opmærksom på signalerne, tænk over hvor eventuelt ubehag eller smerter kommer fra, og dukker de op i forbindelse med visse tanker eller situationer?

Begynd at give dig selv mere opmærksomhed. Vær nysgerrig på mekanismerne i dig, for så vil du opnå større forståelse for samspillet mellem din krop og dit sind.

Del artikel

Andre læser også