Sjov og mangfoldighed: Holdtræning hos FOKUS Fitness er et hit

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Januar var en tung fætter at komme igennem.

De ekstra julekilo havde fundet sig godt til rette på både hofter og lår, og der var ingen tvivl om, at der skulle store ændringer til, hvis jeg skulle gøre mig nogen som helst forhåbning om at komme ud af kageformen igen.

Men hvordan er det lige, at man kommer rigtigt i gang med en vedvarende livsstilsændring, når man samtidigt er glad for kage og dates med sofaen?

Efter flere års research er jeg heldigvis blevet meget klogere på, hvilke motivationsfaktorer der blandt andet skal til for at få enden op fra sofaen.

Jeg har brug for, at træningen er en kombination af at have det sjovt … og følelsen af at være døden nær.

Jeg vil gerne kunne forlade en træningssession, hvor maven både gør ondt af at grine … men også fordi, at ens mine mavemuskler har været på grænsen til at blive rykket midt over. Flere gange.

Mit mål om et sundere 2020 faldt heldigvis sammen med, at FOKUS Fitness gerne ville have mig til at teste deres holdtræning, der i øjeblikket tæller mere end 40 hold hver eneste uge.

Holdene er fordelt i tre centre i og omkring Aalborg, og bookingen foregår nemt og hurtigt via en brugervenlig app.

Derfor afsatte jeg én uge til at komme igennem så mange hold, som hverdagen nu gjorde det muligt.

HIIT/TRX

Det første hold fandt sted en tirsdag eftermiddag i centeret på Fyrkildevej, hvor HIIT/TRX var på menuen – så at sige.

High Intensity Interval Training var ikke nyt for mig, så jeg havde en nogenlunde idé om, hvad der var i vente.

HIIT-timen varede “kun” i 45 minutter, men til gengæld er du garanteret at yde dit maksimale i disse minutter.

Efter en omgang hård opvarmning var det tid til at blive kastet ud i en række (hårde!) øvelser. Hvert sæt var tidsbestemt og lyden af uret, der bippede, var som sød musik i mine ører …

Herimellem blev vi sendt igennem alt fra burpees, wall ball, spurt, sjipning og pull ups, og vi var mildest talt godt og grundigt udkørte, da de tre kvarter “omsider” var forbi.

Hele kroppen havde ydet sit bedste, og holdet var især en fed oplevelse, hvis man (som mig) ikke har det helt store talent inden for hverken takt eller rytme; her gjaldt det bare om at presse sig selv til det maksimale, hvilket den dygtige instruktør, Nellie, heldigvis fik én holdt op på.

Kom i Form

Næste hold var Kom i Form, der finder sted hver fredag morgen på Fyrkildevej samt hver mandag kl. 9.45 på Thistedvej.

Her vidste jeg ærlig talt ikke, hvad jeg skulle forvente – at komme i form, kan jo dække over næsten hvilken som helst slags træning.

Instruktøren Terricka startede godt ud med at give os hver et stykke brownie med en rød sløjfe omkring – det var jo Valentinesdag, og dét skulle selvfølgelig markeres.

Allerede inden holdets start var der en særlig stemning mellem holdets deltagere.

Jargonen vidnede om, at det langt fra var første gang, at de havde tilbragt deres fredag morgen sammen, og Terricka kastede med charmerende jokes til både højre og venstre.

Da holdet blev fløjtet i gang, var det med høj musik, fantastisk gejst og en forventning om, at nu skulle vi altså til at ryste med … ja, bagdelen.

Der var fart på, og selvom jeg – modsat de andre – ikke anede, hvad der foregik, så var det nemt at følge med i både tempo og koreografi.

Niveauet var, hvad man gjorde det til. Samtidigt med, at Terricka sørgede for at presse én til lidt mere, end man troede, man havde lyst til.

Denne time blev cirka den sjoveste, jeg nogensinde har prøvet – og det bliver bestemt ikke den sidste.

Strong by Zumba

Tiden var kommet til den tredje time. Denne gang på Thistedvej i Nørresundby med Carina.

Jeg havde hørt rygter om, at netop denne time krævede, at man nok lige fik styr på rytmen … hvilket var skræmmende nok i sig selv.

Timen er bygget op som intervaltræning til musik, der er tilpasset de forskellige trin og øvelser. Dette skulle eftersigende være med til at motivere én til at yde maksimalt.

Holdet bestod af i alt fire blokke, hvori intensiteten stiger gradvist i takt med timen.

Her blev jeg i den grad konfronteret med mit manglende talent inden for rytmik.

Men hvad jeg ikke har i rytme, har jeg til gengæld i selvironi – og netop denne kombination viste sig at være den helt rette for at overleve timen uden traumer på sjælen.

Vi blev udsat for alt fra høje knæløft, spark, boksetrin, sprællemænd, burpees, squats … og meget mere.

Det endte faktisk med at være decideret sjovt, og jeg fik i løbet af holdet styr på lemmerne, der ellers har en tendens til at flyve i alle tænkelige retninger, når først musikken spiller.

Carina var en fantastisk instruktør, der sørgede for at heppe igennem alle øvelser. Og bagefter fik jeg endda ros for min indsats!

Når træning bliver sjovt

De mange forskellige holdtræninger har bekræftet mig i, at det ikke handler om at være bedst – men om at have det sjovt. Hvilket faktisk viste sig at være gennemgående i alle de hold, jeg nåede igennem.

Deltagerne delte noget sammen og det gjorde, at man turde være sig selv og ikke behøvede at imponere nogen, men bare kunne nyde træningen og være til stede i det.

Selvom det fysisk havde været en hård uge, så havde min krop det sandsynligvis bedre end nogensinde. Efter hvert hold var jeg fysisk udmattet, men mentalt opladet efter de gode træningsoplevelser jeg fik med hjem i rygsækken.

At deltagerne på samtlige hold var imødekommende, lige fra at ens forvirrede korpus trådte ind i salen, var også blot med til at understrege det fantastiske træningsmiljø som FOKUS Fitness tilbyder sine medlemmer.

Også mangfoldigheden er værd at nævne. Segmentet spændte bredt, og jeg vil vurdere, at der aldersmæssigt måske var 50 år mellem den yngste og ældste, jeg mødte på holdene og det gav helt sikkert noget særligt til den stemning jeg oplevede.

Mit ønske om at forene hård træning med en masse sjov, blev i den grad indfriet, og det bliver langt fra sidste gang, at FOKUS Fitness får “fornøjelsen” af min tilstedeværelse på holdene.

Er du også blevet fristet til at prøve FOKUS Fitness? Så læs mere om medlemskaberne her

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.