Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sjældent fund: Tom dukkede op på Restaurant Tabu med trøfler fra haven

Af Michael Qureshi
Foto: Tabu Facebook
Foto: Tabu Facebook

En trøffel er en svamp, der gror under jorden.

Den er meget svær at dyrke, da man ikke kan styre hvor og hvornår den vil gro. Trøfler er derfor en sjælden og meget dyr råvare.

De kan samles næsten året rundt, afhængigt af art: Hvide trøfler samles fra september-december, sorte trøfler og Brumale- eller vintertrøfler fra november-marts, sommertrøfler fra maj-november.

Det er blandt de dyreste råvarer som landets toprestauranter betaler mange penge for. Blandt andet skrev Politiken i 2015, at finder man trøfler kan de være 3000 kr. værd per kilo.

Derfor var Restaurant Tabus ejer Michael “Miv” Pedersen nærmest i chok, da han lørdag aften fik uventet besøg på Aalborgs toprestaurant.

Her dukkede Tom op. Tom havde fundet nordjyske trøfler, da han skulle gøre haven sommerklar, og samlede dem derfor ind i sin oldemors valnøddekurv.

“Det er yderst sjældent, at det her sker. Vi var virkelig overraskede og meget begejstrede, da Tom kom på uventet besøg,” fortæller Michael Miv Pedersen til MigogAalborg.

Sjældent fund: Tom dukkede op på Restaurant Tabu med trøfler fra haven
Trøfler er meget svære at dyrke og finde for private

På Facebook hylder Restaurant Tabu også deres nye “ven” af huset.

“Tom, som ses på billederne nedenfor, har som så mange andre udnyttet det gode weekendvejr til at gøre haven sommerklar. Hvad Tom ikke havde regnet med var, at han, under det gamle egetræ i haven, ville gøre et sjældent fund – danske trøfler!

En stor tak til Tom for at tænke på os, og for den hyggelige anekdote om den gamle valnøddekurv, der har tilhørt børnenes oldemor.”

Restaurant Tabu er i øvrigt ved at nedlægge alle madanmeldere rundt omkring i landet. For nylig uddelte Jyllands Posten en meget sjælden seks ud af seks stjerner til Tabu.

Hos alle øvrige har de landet fem ud af seks stjerner, men det er også værd at tage med, at anmelderne har smagt på deres hverdagsmenu, hvor JP besøgte dem i weekenden, hvor niveauet og antallet af serveringer lige øges.

Blandt Danmarks 10 bedste spa-hoteller: Hotel Viking på fornem liste

Hotel Viking

Del artikel

Andre læser også