Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cuteness alert: Nuser kirkeugle flytter ind i Aalborg Zoo

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Aalborg Zoo bliver nu en ny dyreart rigere.

Det er de fineste, små kirkeugler, der flytter ind på matriklen, og det er noget af et scoop, da arten i dag en meget sjælden ynglefugl med en bestand på under 30 par i Danmark.

For bare 60 år siden var arten en af de mest almindelige uglearter i store dele af Jylland, men som følge af fødemangel i yngletiden er bestanden drastisk dalet.

Alt dette og mere kan du høre om senere på året, når Aalborg Zoo fortæller om kirkeuglen og dens levevilkår i Danmark. Her får du også mulighed for at møde dem på Zoofariscenen.

Støt kirkeuglen

Kan du heller ikke klare tanken om, at uglen med øjne så store som møllehjul, tekopper og Rundetårn skal forsvinde for evigt fra den danske natur, så er der faktisk skridt, du kan tage for at hjælpe med bevaringsarbejdet.

I 2020 blev der nedsat en national arbejdsgruppe med det formål at lede arbejdet og indsatsen for at redde kirkeuglen fra at uddø i Danmark.

Aalborg Zoo støtter arbejdet økonomisk og koordinerer det lokale bevaringsarbejde for kirkeuglen, og du kan til gengæld støtte Aalborg Zoo ved at indbetale et valgfrit beløb til Aalborg Zoo via MobilePay på 309120.

Du kan læse mere om kirkeuglen og Aalborg Zoos vigtige arbejde her.

Del artikel

Andre læser også