Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sjælden fangst: Kæmpe haj røg i nettet her i Nordjylland

Af Michael Qureshi
Rævehajen der blev fanget i Nordjylland
Foto: Restaurant Arken
Rævehajen der blev fanget i Nordjylland Foto: Restaurant Arken

I sidste uge fik en fiskekutter lige ud for Skagens kyst en ekstraordinær fangst i nettet.

En tre meter lang rævehaj på 198 kg røg i nettet som en bifangst, da det var langt mindre fisk, man var ude efter.

Hajen lever normalt i Stillehavet og i Det Indiske Ocean, men denne blev altså fanget i Nordjylland som en noget sjælden fangst.

Da kutteren kom i havn blev den sjældne fangst sat til salg, og det blev Restaurant Arken i Køge, der fik den. Arken skriver bl.a. at de har Danmarks største fisk- og skaldyrsbuffet.

Bragte sindene i kog

Arken betalte 32.000 kr. for rævehajen, og har derefter serveret den på menukortet samt deres buffet. Arken kom dog i stormvejr blandt veganere ifølge Ekstra Bladet.

Det har bragt sindene i kog, at Arkens ejere stod smilende ved Rævehajen, og der er kommet både trusler og skældsord på deres Facebook-side.

“Billederne af rævehajen er ikke ment, som om vi vil vise et trofæ frem, men er lagt på facebook, fordi vi synes, det er et flot og prægtigt dyr, som vi på denne måde gerne vil ære,” siger Linné Sommer, indehaver af Restaurant Arken til eb.dk.

Det er ikke første gang, vi skriver om hajer her på redaktionen.

Da en Hvid haj blev fanget ud for den engelske kyst, så varslede en ekspert fra Nordsøens Oceanarium her i Nordjylland, at Hvide Hajer en dag kan komme i vores farvande.

“Vi har set flere eksempler på, at en hvidhaj er svømmet fra Sydafrika til Australien og tilbage igen. Så det er ikke umuligt for den at komme til Danmark,” siger dykker og formidler på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, Lasse Rosendahl, til Ekstra Bladet.