ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Simple råd til et bæredygtigt 2020

Af Annoncør

Annonce

Sidste år har klimaet været en af de store ting på dagsordenen. Greta Thunberg, COP15 og klimatosser har vi nok alle har hørt om de sidste 12 måneder, og vi er også selv blevet opfordret til at gøre noget ved vores egen indsats. Mindre kød, mindre forbrug, flyv mindre er blot nogle af de ting, man bliver opfordret til, hvis man er interesseret i at redde klimaet. For mange kan det være store forandringer, som for nogle kan være svære at forholde sig til. Det behøver ikke være raketvidenskab for at kunne gøre en forskel, for der er små ting, som godt kan hjælpe i den lange ende.

Kom af med din gamle computer

Du læste rigtigt. Sælg brugt it-udstyr. Mange tænker slet ikke over den gamle computer, der står og samler støv, fordi den ikke længere lever op til ens behov. Men fordi den ikke længere dur, så behøver den hverken at stå og samle støv eller at blive smidt til skrot. I dag er det en kendt problematik, at skrottet it-udstyr forurener miljøet en hel del. Udstyret bliver kasseret til lossepladser i bl.a. Kina, i stedet for at det bliver genanvendt. Hvis du har en stationær eller PC, så kan du sende den afsted for at få den vurderet og prissat. Dine data fra computeren vil naturligvis blive slettet, og du får derfor en rapport som bevis på at data er blevet slettet.

Sælg brugt it-udstyr hvis du gerne vil hjælpe miljøet og samtidig komme af med din computer.

De små ting tæller

Det kan være, at det ikke giver mening for dig at komme af med din bil og tage offentlig transport til arbejde, hvis det kommer til at tage meget længere tid. Derfor kan du med fordel prøve andre ting, der kan hjælpe med at formindske din CO2-udledning. Det kan f.eks. være:

  • At tage et bad på fem minutter frem for 15
  • At kompostere dit madaffald
  • At vælge CO2-kompensation, når du f.eks. rejser med fly

Det lyder måske ikke af meget, men det er små ting, som kan hjælpe i det lange løb.

Del artikel