Simon fra Fyrklit er klar til dysten: Vildt hvis vi slår dem

Skrevet af: Michael Qureshi
Simon Emil Christensen fra Fyrklit
Foto: Leerbech
Simon Emil Christensen fra Fyrklit Foto: Leerbech

I onsdags summede det på Food College på Rørdalsvej. Nysgerrige kokke-elever stimlede sammen om fem forbilleder.

Fem gutter der har knoklet sig til tops i en hård branche, og nu skal repræsentere Nordjylland i en vigtig gastronomisk dyst mod København.

Mads Hyllested fra Applaus, Mikkel Jensen fra Rusk, Frederik Martinsen fra Svinkløv Badehotel, Søren Birch fra Fusion og så Simon Emil Christensen fra Fyrklit.

Det ligger på deres skuldre at give deres allerbedste mod fem københavner-kokke, der på papiret er mindst et niveau over deres nordjyske konkurrenter. AOC har hele to Michelin-stjerner og Clou har en af de eftertragtede stjerner, som Nordjylland endnu aldrig har fået tildelt.

En sejr vil sætte et ekstraordinært fokus på de nye nordjyske kokke, der buldrer fremad. Måske vil det bringe flere af de landskendte anmeldere til Nordjylland og Aalborg. Måske vil det få Michelin-folkene til at kigge i denne retning.

”Det vil være fedt og vildt, hvis vi kan vinde derovre. Overordnet set er deres bundniveau i København betragteligt højere, og det samme gælder også topniveauet. Der er jo mange af Jyllands bedste kokke, der er rykket til København. De tiltrækker de bedste fra hele landet, og det skaber større konkurrence,” siger Simon Emil Christensen fra Restaurant Fyrklit.

Fyrklit Aalborg

Han øjner dog stadig en chance for en triumf.

”Vi har trænet intensivt til det her. De har, så vidt jeg ved, ikke trænet, og går forhåbentligt ind og undervurderer os. Uanset hvad der sker, så håber jeg det sætter større fokus nationalt på nordjysk gastronomi. Tingene har udviklet sig, og Aalborg er virkelig blevet konkurrencedygtig med utrolig mange dygtige kokke der starter selv. Mads med Applaus, Miv med Tabu og så kommer Nam også. Det er bare et par eksempler.”

For Simon Emil Christensen er deltagelsen i Copenhagen Cook Off en foreløbig kulmination på et vildt år i hans regi.

I januar i år overtog han som køkkenchef og bestyrer af restaurant Fyrklit i Hirtshals. Det var nærmest en uoverskuelig opgave.

”Det var en restaurant med store udsving de seneste 15 år. Da jeg kom til serverede man fredags-steak og wienerschnitzel. Så vi startede helt fra bunden. Vi brugte de første 14 dage på at gøre rent, og så startede vi på en frisk,” fortæller Simon Emil Christensen.

Fyrklit Aalborg

Fyrklit er et hotel- restaurant og kursuscenter. Der er 160 lejligheder, og det er ejerne af lejlighederne, der udgør ejerforeningen. De ønskede også, at der skulle ske noget fremdrift med Fyrklit, så de ansatte Anders Thorsager som direktør.

Han var Simon Emil Christensens tidligere køkkenchef på Juliane, og Anders Thorsager udså sig Simon til at få vendt Restaurant Fyrklit til et prestigeprojekt igen. Han fik tre gange nej fra Simon, der var glad for sit daværende job på Fusion. Til sidst overgav Simon sig, og det har han ikke fortrudt. Det har ejerkredsen af Fyrklit formentlig heller ikke.

”Det har været en succes indtil videre. Vi har haft fulde huse gennem sommeren, og næsten fordoblet omsætningen. Jeg er kun glad og stolt over at være en del af et team, som har vendt udviklingen på et godt sted som Fyrklit,” siger Simon og uddyber tankerne omkring, hvorfor det er blevet en succes så hurtigt;

”Jeg fik fra starten frie hænder, og vi har haft fokus på at lave noget god mad. Hirtshals er en lille by, så rygtet spreder sig hurtigt, når tingene ændrer sig radikalt, som tilfældet er med Fyrklit. Cirka halvdelen af vores omsætning kommer fra selskaber. Vi har tydeligt mærket, at har vi haft et godt selskab om lørdagen, så bliver der booket to nye selskaber om mandagen.”

Det er også en taknemmelig opgave at lave mad på højt niveau i Hirtshals.

”Mange af toprestauranterne i København henter deres fisk i Hirtshals. Det gør de, fordi de ved, at kvaliteten er i orden. Det er et fedt sted at være kok i. Der er lokale producenter af råvarer til stort set alt. Ude omkring i landskabet har du hyldeblomst, brombær, kantareller og urter. Det gør i hvert fald mit job lettere.”

Simon Emil Christensen blev udlært på Juliane i Aalborg. Det var der, at hans nuværende chef, Anders Thorsager, var køkkenchef. Han er taknemmelig for, at Thorsager gav ham lang snor.

”De første to år var jeg uduelig. Havde jeg været chef, så havde jeg fyret mig selv. Men Anders havde tålmodighed med mig. Pludselig gik der et lys op for mig, og jeg begyndte at forstå, hvad madlavning egentlig handlede om, og så var jeg ikke i tvivl om, at det var det, jeg ville være,” forklarer han.

Udviklingen tog fart, og han kom videre på Blokhus Fiskerestaurant, hvor efter blot en sæson blev køkkenchef for til sidst at få hele ansvaret som bestyrer for restauranten.

”Det var en kæmpe forretning, fordi der var koblet flere restauranter på. Jeg havde 60 personer under mig som 23-årig, og når man pludselig står med det ansvar, så lærer man utrolig meget. Man lærer at tage ansvaret på sig, og jeg voksede med opgaven,” forklarer Fyrklit-kokken.

Men det var på Fusion i Aalborg som køkkenchef, at Simon Emil Christensen virkelig tog springet op i den bedste liga af kokke i Nordjylland.

”Jeg lærte meget madmæssigt på et højere niveau. Jeg fik lov til at sammensætte månedsmenuerne, og der blev set meget kritisk på det af Vinh (ejer af Fusion). Jeg var jo blevet vant til, at folk gjorde, som jeg sagde, men nu fik jeg modspil, og jeg blev skarpere af, at der kom andre ind over,” forklarer Simon.

Nu er det Fyrklit, der nyder godt af hans talenter. Det har også medført, at han er rykket fra Aalborg til Mygdal tæt på Hirtshals.

”Det er tæt på ingenting,” siger han og griner.

”Men huslejen er ufattelig billigt. For et hus på 150 kvadratmeter med en hektar have til er huslejen på 6500 kr. om måneden. Det betalte jeg for 50 kvadrameter lejlighed i Aalborg. Men det er noget andet end at by i storbyen. Har jeg glemt at købe en pakke smør, så skal jeg ud og køre 16 kilometer. Men der er ro, og det har jeg haft brug for. En af mine kokke stoppede lige før sommersæsonen. Så jeg er gået alene med to elever over sommeren, og vi har haft 85 gæster i gennemsnit per dage. Så det har været hektisk for at sige det mildt.

Hektisk bliver det også lørdag i den store kokke-dyst i Kødbyen i København. En sejr her vil være den største anerkendelse af Simon Emil Christensen og de øvrige nordjyske kokke hidtil.

Food College Aalborg
Anders Damm Christensen, medstifter af migogaalborg.dk interviewes af TV2 Nord

MigogAalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi har de seneste uger sat stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

SAMARBEJDSPARTNERE

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

MigogAalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

Alle artikler samlet her om Copenhagen Cook Off

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Så gik den ikke længere: Sørensen’s ved Havnefronten er lukket

Skrevet af: Michael Qureshi

Der skyder en masse nye spændende spisesteder op i Aalborg.

Vi har blandt andet skrevet om dem, vi glæder os allermest til i 2019 – dem kan du læse om her.

Men hvor der er medgang, så vil andre også opleve det modsatte. Den mere triste skæbne har den store restaurant Sørensens Restaurant og Musikbar måtte lide.

Den er netop lukket helt, og restauranten drives ikke videre. Tilbage står store lokaler nyligt indrettet med en udsigt til Aalborgs Havnefront.

Billeder fra sommer

 

Gamle Casa Blanca lokaler

Det var her, at det legendariske buffet-sted Casa Blanca engang lå, og hvor Jacobs Fiskerestaurant senere prøvede lykken uden held.

Det var fyrværkerimanden Martin Sørensen, der med store armbevægelser åbnede Sørensen’s i oktober 2017.

Restauranten blev totalt renoveret og indrettet lækkert. Der var ambitioner i køkkenet, og i weekenderne skulle det være stedet, man tog hen for dem over 35-40 år. Med live-musik og cocktails.

Men blot et år senere i oktober 2018 trak Martin Sørensen stikket, og i CVR-registeret står Sørensens ApS som værende under konkurs.

Det er i øvrigt langt fra første gang Martin Sørensen oplever en konkurs, kan man læse i CVR-registeret. Her står 13 selskaber som enten ophørt efter konkurs eller værende under konkurs.

Aalborg Fyrværkerifabrik og virksomheden Carbide står som de eneste i normal status.

Mange søvnløse nætter

Da Martin Sørensen trak sig fra Sørensen’s, overtog event-manager Ole Juul driften, men kort før nytår meldte han ud, at han ikke var manden til at føre Sørensen’s videre.

På sin Facebook lavede han et offentligt opslag, hvor han blandt andet skrev;

“Jeg nåede desværre aldrig at samle det hold i Restauranten, jeg havde håbet på, og dermed heller ikke sætte det præg på stedet jeg ønskede mig.

Den korte tid har dog på ingen måde været forgæves, selv om det har givet mange søvnløse nætter, frustrationer og håbløshed, så har jeg også mødt mange nye dejlige mennesker haft masser af grin, fået mange flotte tilbud og vel nærmest aldrig spist og drukket så lidt som i den periode. Lidt grotesk med egen Restaurant.”

Over for MigogAalborg uddyber Ole Juul.

“Den helt korte version er, at jeg ikke helt vidste, hvad jeg gik ind til. Men jeg fandt ret hurtigt ud af, at det var svært at få en god forretning ud af stedet. Så derfor gik jeg, før det økonomiske løb for meget baglæns,” siger Ole Juul.

En af Aalborgs flotteste restaurations-ejendomme

Det er nu Nybolig Erhverv, der har fået opgaven til at leje lokalerne med adressen Ved Stranden 4 ud.

“Jeg synes personligt, at det er en af Aalborgs flotteste restaurations-ejendomme. Den står knivskarpt efter renoveringen, og med overtagelse overtager man samtidig al inventar uden afståelse. Så det er faktisk kun et depositum, og så er man i gang,” siger Mads Jespersen til MigogAalborg.

Sådan ser der ud på Sørensens

Med over 600 kvadratmeter fordelt på to etager, så er det en stor restaurant, men bestemt attraktiv for større kæder. Der er også et kæmpe ude-serverings område, som kan udnyttes i lunere tider.

“Der er faktisk allerde nogen af de større restaurationskæder fra København, som har kigget på muligheden. Derudover har der også været interesse fra lokale her i Aalborg, så jeg er positiv omkring, at der snart er liv i lokalerne igen,” forklarer Mads Jespersen.

Du kan se lejeopstillingen på lokalerne her