Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter fire voldtægtssager: Aalborg Karneval skruer op for sikkerheden

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Op mod 95.000 karnevalister forventes i dag at deltage i Nordeuropas største karneval – og når så mange mennesker samles, er det næsten uundgåeligt, at der kun er gode hændelser i bogen, når dagen er slut.

Sidste år blev desværre indgivet hele fem anmeldelser om voldtægter (den ene blev siden trukket tilbage), og det har fået Aalborg Karneval til at skrue op for sikkerheden. Det skriver DR.

“Vi ønsker ikke seksuelle overgreb. Vi er klar over, at det ikke kan undgås helt, men vi skal gøre alt, hvad vi kan,” udtaler Jes Lunde (B), rådmand for sundhed og kultur i Aalborg Kommune, til DR.dk.

Flere vagter

Selvom Nordjyllands Politi sidste år rapporterede om en generelt god stemning under karnevalet, var der altså stadig fire tilfælde af voldtægter. Derfor har Aalborg Karneval, i samarbejde med kommunen, haft et stort fokus på at undgå tilfælde som disse i år.

Et af de tiltag, der implementeres, er at have flere vagter med i den store parade, hvor tusindvis af udklædte og feststemte deltagere bevæger sig gennem Aalborgs gader.

Samtidig med implementeringen af flere vagter har Aalborg Karneval lanceret en kampagne på sociale medier og store bannere, der opfordrer til at skabe en fest præget af kærlighed og respekt uden krænkelser.

Del artikel

Andre læser også