Sidste weekend i oktober: Det kan du opleve i Aalborg i weekenden

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Oktober er ved at nå sin ende og Halloween, hvor uhygge og udklædning er to vigtige ingredienser, er ligeledes rundt om hjørnet.

Den kommende weekend byder derfor på forskellige Halloween-arrangementer.

Men bare rolig, er du ikke til den amerikanske ‘højtid’, er der mange andre gode arrangementer denne weekend.

Blandt andet kigger Medina forbi til en akustisk koncert denne fredag og så kan du nyde anekdoter og lækker musik når John Mogensen genopstår i Blokhus.

Masser af god vin på Aalborg Vinfestival

Denne fredag og lørdag går Aalborg Vinfestival igen i luften, og der kommer fint besøg af både lokale og internationale vinimportører.

Aalborg Vinfestival blev i 2016 afholdt for første gang og har gennem årene udviklet sig til et stort og tilbagevendende event i Aalborg.

Er man vinentusiast med et godt sæt smagsløg, eller har man bare en stor kærlighed til vin er denne festival helt sikkert et must.

Intet mindre end 24 vinimportører fra Nordjylland, resten af Danmark og udlandet står klar med et bredt udvalgt – og der er altså mulighed for at smage vin fra 14 forskellige lande

De forskellige tider for Aalborg vinfestival:

Fredag den 25. oktober kl. 14.00-16.30
Fredag den 25. oktober kl. 17.30-20.00 – UDSOLGT
Lørdag den 26. oktober kl. 11.00-13.30
Lørdag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 – UDSOLGT
Lørdag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 – UDSOLGT

Har du ikke nået at købe billet skal du være hurtig for biletterne bliver revet væk og flere tider er, som det ses på tidsplanen, allerede ved at være udsolgt.

Fik du ikke læst vores artikel om Aalborg Vinfestival kan du finde den her.

Du kan købe billetter til Aalborg vinfestival her.

Hvad: Aalborg Vinfestival i Nordkraft
Hvor: Nordkraft, Kjellerups Torv, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 25 oktober og Lørdag d. 26. Oktober

Uhygge og gys i Aalborgs største skrækhus

Både fredag og lørdag er der også mulighed for at opleve Aalborgs største skrækhus, bedre kendt under navnet ”Horror Night”, hvor mere end 30 skuespillere står klar til at skræmme livet af dig.

Dette arrangement er bestemt ikke for sarte sjæle, for folk med alvorlige helbredsproblemer som hjertesygdomme og den anbefalede aldersgrænse for en tur i skrækhuset er på 16 år.

Det er Aalborg Karneval, som de seneste år har arrangeret det uhyggelige skrækhus og som i år, sammen med lokale karnevalsgrupper, har haft ambitioner om at toppe de seneste års succeser og derved gøre skrækhuset ekstra uhyggeligt og spændingsfyldt end de foregående år.

Biletterne til Horror Night er ekstremt eftertragtede, og er du en af dem der tør at tage turen gennem skrækhuset skal du være hurtig på tasterne hvis du vil sikre dig en billet.

Fik du ikke læst vores artikel om Horror Night kan du læse den her.

Og er du en af de modige som tør begive sig på opdagelse i skrækhuset kan du, hvis du er hurtig, købe billetter her.

Hvad: Horror Night
Hvor: Horror House, Voerbjergvej 25, 9400 Nørresundby
Hvornår: Fredag d. 25. og Lørdag d. 26.

Aalborgs første whiskybar holder åbningsfest

Er du hverken til forskrækkelser og uhygge eller vinsmagning, så er åbningsfesten af Aalborgs første ægte whiskybar måske noget for dig.

Når et kapitel slutter starter der et nyt, og det er også tilfældet for det legendariske værtshus Kahytten, som i denne weekend genopstår som ‘Whiskybaren Kahytten’.

Men der er altså ikke tale om værtshusstemning på whiskybaren, for her har man blandt andet Danmarks største samling af Johnnie Walker Whisky.

Udover whiskyen vil der også være et udvalg af kvalitetsøl på kortet, for der er nemlig indgået et samarbejde med Vendia Bryghus som leverer lækker øl.

Åbningen fejres med gratis whisky til alle som møder op på de to åbningsdage som altså er denne fredag og igen lørdag fra kl. 15.00.

Du kan læse meget mere om åbningen af Whiskybaren Kahytten her.

Hvad: Åbningsfest Whiskybaren Kahytten
Hvor: Hadsundvej 11A, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 25. oktober samt lørdag d. 26. oktober

Fri bar og en masse singler

Drinks på natklub

Er du single, så er der i denne weekend måske mulighed for at møde drømme-kæresten når Heidi’s Bier Bar holder kæmpe singlefest.

Med en kombination af alkohol, fest og en masse singler er der rig mulighed for en helt fantastisk aften og – hvem ved – måske muligheden for at finde den eneste ene.

Det populære koncept koster som altid 150 kr. at deltage i, og for den pris får du altså både gratis garderobe, fri bar i Tuborg og husets sjusser i hele tre timer – og selvfølgelig muligheden for at møde en masse andre singler.

Festen starter kl. 19.00 og så er der singlefest frem til kl. 22.00 hvor dørene åbner for andre gæster.

Ved sidste singlefest på Heidi’s måtte man melde alt udsolgt, så det er med at være hurtig hvis du skal nå at få fat i en af de attraktive billetter.

Er du en af dem der er godt og grundtit træt af Tinder eller andre dating app’s og savner at kunne møde potentielle udkårende? Så er denne aften lige noget for dig.

Læs vores artikel om singlefest på Heidi’s her.

Hvad: Singlefest
Hvor: Heidi’s, Jomfru Ane Gade
Hvornår: Lørdag d. 26. oktober kl. 19.00

Begivenheder:

25/10 Enestående Minifestival 

25/10 WTF – Wine Tasting Friday

25/10 Shy shy shy elevator til ækvator

25/10 Medina Akustisk koncert 

25/10 Halloween weekend på Stygge

25/10 Your Age åbningsreception 

26/10 Fars fede flettekursus 

26/10 Aura Dione i Musikhuset

27/10 Baby Macbeth

27/10 Offentligt skøjteløb  

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her