Sidste chance: Her er Aalborgs bedste nytårsmenuer

Skrevet af: Michael Qureshi

MigogAalborg har valgt de steder, der skulle med i nytårsguiden.
Stederne har betalt for reklamelink til bestilling. De står i alfabetisk rækkefølge

Applaus

Hos Applaus kan du blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, og nytårsaften kan du komme til et brag af en fest, som byder på lækker mad og vin.

Menuen er:
– Snacks.
– Østers, caviar og musling.
– Pocheret letrøget torsk med bacon, kål og purløgsblanquet.
– Sort hummer m. syltet løg, svampe og aromatisk sauce.
– Stegt foie gras m. crouton, blomme og tørret and.
– Vagtel farseret med morkler og sauce på æbler.
– Chokolade med passion og kakao.

Kaffe og kransekage.

Prisen for denne aften er 1495kr inkl. vinmenu og velkomstchampagne.
Kontakt restauranten og bestil her.

Bistro V

Hos Bistro V byder de på en superlækker 3-retters menu som take away.

Menuen er:
– Forret: Røget laks fra Hyttels med dildmayonnaise, urter, hytteost og malt.

– Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, spinatselleripuré, stegt persillerod og svampesauce.

– Dessert: Lys chokolademousse med karamelknas, brombær og marengs.

Prisen for denne lækre 3-rettersmenu er 295 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

CanBlau


CanBlau har sammen med TABU og Glashuset i Lønstrup kreeret en absolut lækker menu til nytår, som du kan bestille til take away (i både Aalborg og Lønstrup).

Menuen er:
Snacks: saltede mandler, spanske oliven (to slags), salat af hummerklør med urter og croutons

Forret: Ristet hummerhale med tomatchutney og hummersuppe samt salat med urter, bacon og bagte tomater

Hovedret: Oksemørbrad med trøffelpuré, syltede bladbeder, croutons og oksesky, hertil bagt kartoffel med trøffelsmør og salt

Dessert: Chokoladekugle med æblepuré, citron/vaniljecreme og chokolade/hasselnød crumble samt syltede æbler, hertil lun chokoladesauce med kokos

Prisen for denne menu inkl. vin er 450 kr. pr. person. (de sælges i pakker af 4 og 6 personer). Du kan bestille her . 

Cafeministeriet

Hos Cafeministeriet kan du bestille en lækker nytårsmenu lavet af de bedste råvarer til take away.

Menuen er: 
– Snacks: Forårsrulle med confiteret and, jordskokchips med svampe-mayonnaise.

– Forret: Let og mild jomfruhummerbisque med soufflé af hvid fisk og jomfruhummer. Serveret med frisk dild, grøn dildolie og grillet syltet selleri.

– Hovedret: Kalvefilet med pommes duchesse (kartofler rørt med parmesan, timian og citronskal) Hertil smørristet toast, hindbærsyltede rødløg samt svamperagout tilsmagt med trøffel.

– Dessert: Oreo cheesecake med krystalliseret hvid chokolade, syltede blåbær og karameliserede valnødder.

– Til kaffen: 3 slags af køkkenets hjemmelavede petit fours.

Prisen for denne menu ved bestilling inden 20. december: 325 kr. pr. person.
Prisen for denne menu ved bestilling efter den 20. december: 340 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fandanko

Hos Fandanko går de ikke på kompromis med kvaliteten, og her kan du bestille en lækker nytårsmenu som take away.

Menuen er:

– Snackkurv:
Velegnet til nytårstalen eller som forret Brioche med kold salat af håndpillede rejer friteret mac & cheese med trøffeldip tørsaltet svinemørbrad fra slagter Holmberg ”poppede” kartofler med dehydreret kaperspulver

-Forret:
Letsaltet torsk med syrnet dildfløde, dild ”sne”, sort blomkålspure, Tobiko rogn og knust hummergele. Hertil nybagt brød.

– Hovedret:
Oksemørbrad og kalvebrissel med sprød panko. Hertil kartoffeltortilla med rucola, kraftig rødvinssauce, confiteret pastinak og cremet puré af gulerod.

– Dessert:
Triple chokoladekage. Skøn kage med hvid, lys og mørk chokolade. Hertil ”multicrumble”, hindbærpocheret babypære, sauce af kondenseret mælk, samt pure af røde frugter og lime.

Prisen for denne 4-retters menu er 379 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fusion

Hos Fusion har du også mulighed for at slippe for stress og indkøb ved at lade dem stå for maden nytårsaften. Her kan du både komme til nytårsgalla i restauranten eller bestille mad som take away.

Menuen som take away er:
– Forret: Hummerbisque, torsk, glaskål, citrongræs, urter. Hertil rustikt brød og smør.
– Hovedret: Oksemørbrad, rosenkål, svampe, lime & ingefær, kartofler, miso sauce.
– Dessert: Chokoladefondant, saltkaramel, lime & litchi parfait, pebermarengs.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.

Du kan også fejre din nytårsaften hos Fusion, hvor der vil blive kræset for gæsterne med sublim mad og udsøgte vine, højt humør og masser af boblende champagne.

Menuen til nytårsgalla er:
– Snacks og velkomstchampagne: Soja kaviar, grønlandsk sød reje, yuzu, tartar af wagyu, kimchee, tørret foie gras, grønkålschips, mixo & XO.

– 1. ret: østers, ponzu, kaviar.

– 2. ret: hummerhaler, yuzu, sorte bær, mirin.

– 3. ret: torsk, æble, ingefær, bacon.

– 4. ret: due, foie gras, morkel, galanga.

– 5. ret: canadisk angus, skorzonerrod, sort kål, kimchee, trøffel.

– 6. ret: passion, ”saltet” hvid chokolade, blodappelsin i flydende nitrogen.

Læs mere og bestil her.

Nytårsgalla på Restaurant Fusion er udsolgt! 

Helmuth

Hos Helmuth kan du deltage i en virkelig festlig aften på stedet, hvor der vil være velkomstdrinks, udvalgte snacks og champagne til at skåle nytåret ind med.

Derudover består menuen af:
– Nytårstorsk af confiteret torsk, rødbedepuré og pancetta.

– Foie gras terrrine på brioche, balsamicocreme og salater.

– Oksemørbrad med sherrysky, brombær og rosenkål.

– Svampesauté, syltede løg og jordskokkechips.

– Pommes anna.

– Fyldte mazariner med marengstop, panna cotta og bærkompot.

Prisen for en nytårsfest hos Helmuth er 549 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Helmuth


Hotel Comwell Hvide Hus

I år kan du også komme til et brag af en fest på Hotel Comwell Hvide Hus. Her bliver der serveret cocktails og en lækker 4-retters menu på Restaurant Vesterbro på 1. sal, hvor der er udsigt til byens puls.

Husets sommelier har desuden sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne.

Der vil også blive serveret kaffe og sødt samt selvfølgelig champagne til at skåle nytåret ind med, når I kl. 24.00 kan betragte fyrværkeriet fra hotellets terrasse.

Prisen for denne eksklusive aften med vinmenu inkl. er 1395 kr.
Læs mere og book her.

Comwell: Udsigt

Karma Sushi

Hos Karma Sushi kan du vælge mellem to forskellige nytårsmenuer med fokus på luksus sushi.

Nytårsmenu 1
Forret
– 1 Laks
– 1 Tun
– 1 Tun Tataki
– 2 x California
– 2 x Spicy Tuna
– 1 x Canadian

Til en person – pris 110 kr.

Hovedret
– 1 x Laks
– 1 x Tun
– 1 x Gunkan med laksetartar
– 1 x flamberet laks
– 1 x flamberet torsk
– 1 x Tun Tataki
– 3 x Spicy Tuna
– 2 x Canadian
– 4 x California
– 1 x Crispy Salmon

Til en person – pris 270 kr.

Nytårsmenu 2
Til 2-3 personer

Forret
– 1 x laksesvær med krydderdip
– 10 g kaviar
– 1 x Kongekrabbe m. citrussoja, chilicreme og sprød senbei

Hovedret
– 1 x duet af laks og trøffel
– 1 x Karma Style maki mono (8 stk)
– 1 x Douglas Menu (30 stk)
– 2 x Kammusling Nigiri

Dessert
– 2 x chokoladebrownie m. passionsfrugtsorbet sprødt låg af marengs og dehydreret passionsfrugtsaft

Cocktails
– 3 x ens cocktails fra menukortet Mona, Maga eller Hito

Samlet pris 1200 kr.

Læs mere og bestil her

MEAT


På MEAT serveres kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkring lækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. De er også klar med en take away menu nytårsaften.

Menuen er:
– Appetizer: Carpaccio af oksemørbrad med pesto, oliven og parmesan.

– Forret: Røget hellefisk med peberrodscreme, crudité af radiser, sennepsnet, frisée salat og spiselig blomst

– Hovedret: Prisen for den samlede menu varierer efter udskæring. Vælg mellem:

– Australsk filet 250 g. Pris: 385 kr.
– Tournedos 220 g. Pris: 415 kr.
– New York Strip 300 g. Pris: 489 kr.
– Rib Eye 300 g. Pris: 495 kr.
– Australsk Wagyu 250 g. Pris: 745 kr.
– Japansk Kobe: 250 g. 1279 kr.

Hertil serveres pommes duchesse med løg og bacon, grillede asparges, chips af rodfrugter, selleripuré og madagascar pebersauce.

– Dessert: Vanilje panna cotta, råmarinerede bær, crumble af marengs og nødder.

Læs mere og bestil her

Mortens Kro


Hos Mortens Kro kan du både vælge at fejre din nytårsaften i de moderne lokaler, der danner rammen om Mortens Kro eller tage maden med som take away.

Menuen som take away er:

– Appetizer: Kroens saltede mandler samt laksetatar på butterdej.

– Forret: jomfruhummer, jordskok, dild, hummer mayo, mangofrugt og sprødt

– Mellemret: paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejer og grønt.

– Hovedret: skiver af grillet oksemørbrad, på briochebrød, med foie gras terrine, rødvinskogte pærer.

– Dessert: Konditor Fabian Chevreuils gateaux marcel med syltede klementiner.

Prisen for denne lækre menu er 349 kr. pr. person.

Du kan også opleve en helt særlig nytårsaften til nytårsgalla på Mortens kro. Her vil være DJ, appetizers, dronningens nytårstale og lækker Moët og Chandon-champagne til at skåle nytåret ind med.

Der vil blive serveret en 5-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu.

Menuen består af:
– Pighvar, hummer, fjerkræ, okse.

– Festlig nytårsdessert.

– Kransekage fra buffet.

Prisen er 1798 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her. 

Foto: Jonathan Søe

Musikkens Spisehus

Musikkens Spisehus er en af Havnefrontens perler. De laver også en lækker nytårsmenu;

Forret: Grillet tun med aromatisk aioli, semidried tomater og sprøde crudités af fennikel.
Bagt islandsk torskeryg med skummende muslingesauce, dildolie og frisk kål.
Hovedret: Dansk oksemørbrad i sprød skagenskinke hertil saltbagte skalotteløg, kompot af æbler og jordskokker samt sauce gastrickt.
Dessert: Mørk chokoladebar med kirsebærnoter hertil sprøde kys, syltede kirsebær og vaniljeparfait.

4 retter 395,- 
inkl. kuvertboller

Du kan læse mere og bestille her

 

Nam


Hos Nam har du to muligheder nytårsaften. Der er den klassiske nytårsmenu og så har de også lavet en vegetarisk nytårsmenu

Ønsker du at få Nams nytårsmenu hjemme, består menuen af:
– Sprøde kyllingechips m. tomat & yuzu dip
– Smør ristet toast m. krabbe & ristet løg
– Skagenskinke m. saltet grønt & trøffel
– Flamberet laks, ponzu & glaskål
– Krumkage m. friskost, rogn & parmesan
– Hummersuppe m. citrongræs & urteolie
– Røget torsk m. spidskål & saltsyltede lime
– Jordskokker m. havgus & karse
– Angus okse m. selleri, løg og sauce på kalvehaler & trøffel
– Chokoladebar m. knas, litchi & yoghurt

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Ønsker du at få Nams vegetariske nytårsmenu

Menu:
Nams Kimchi
Sprøde tapioka chips m. Tomat & yuzu dip
Smørristet toast m. dehydreret tomat & ristet løg
Glaskål m. saltet grønt & trøffelcreme
Spidskål m. Saltsyltet lime & hasselnød
Miso suppe m. urtolie
Knust kartoffel m. ost & sort lime
Jordskokker m.havgus & karse
Grillet broccoli m. Brændt hø & karrycreme
Chokoladebar m. Knas, litchi & yoghurt
Brød & smør

Minimum 2 kurverter.

obs: Ved bestilling af kun 1 vegetarisk kuvert i sammenhæng med vores anden nytårs take away menu, er der emballage tillæg på 45,-.

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Nams almindelige nytårsmenu


Prinses Juliana


På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at få en lækker 3-rettersmenu til take away nytårsaften.

Menuen er:
– Forret: Rørt varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med dild og creme fraiche. Serveret med marinerede salater. Hertil smørristet brød.

– Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med hvidløg og rosmarin serveret med selleripuré, bagte forårsløg, forårsløgsolie og syltede tomater. Hertil pommes royal med timian og kalveglace.

– Dessert: Grand Cru Bora-Bora vanilje penna cotta. Hertil blød karamel, syltede solbær og krystalliseret hvid chokolade med mynte.

Prisen pr. person er 355 kr.
Læs mere og bestil her. 

San Giovanni


Hos San Giovanni er du garanteret en ægte italiensk oplevelse, og det afspejler også nytårsmenuen, der består af en masse lækre specialiteter.

Menuen er:
– Forret: Parmaskinke, salami ventricina og soltørret tomat, marinerede oliven, marinerede scampirejer på kål marineret i appelsin og citronsaft med et strejf af chili, grillede peberfrugter med revet parmesanost og kapers, grillet kyllingebryst á la ceasar salat, SanGiovannis koldthævede surdejsbrød medfølger.

– Hovedret: Oksemørbrad af irsk kødkvæg med en cremet ”sugo” med skovens svampe og salvie. Hertil salat af cous cous med peberfrugt, soltørret tomat, løg, rødvinseddike og urter, zucchini bagt med ”pesto alla genovese”, salat af grønkål vendt med pistacienødder, bagte gulerødder, hindbæreddike, olivenolie og masser af urter, kartofler fra Vildmosen vendt med rosmarin.

– Dessert: SanGiovannis nytårschokolade kage med chokoladeganache med hindbær, hindbærparfait og syltede skovbær.

Prisen er 395 kr. pr. person.
Du kan læse mere her og bestille her.

Mediebroen.dk


Scheelsminde


Hos Scheelsminde kan du få en skøn 3-retters menu på årets sidste aften. Menuen kan også opgraderes til en 4-retters menu, hvis dette ønskes. 

Menuen er:
– Forret: Tempereret vesterhavstorsk. 3 x jordskokker med rå glaskål og syrnet muslingefløde. Hertil surdejsbrød og smør.

– Hovedret: Kalvemørbrad fra Nordlyk rullet i dehydrerede bær, crunch og urter, hørøget selleri som puré og stegt. Confiteret kartoffel og syltede skalotteløg samt sauce Bordelaise med røget marv.

– Dessert: Mørk chokolademousse med ristede hasselnødder, syltede pærer, drænet yoghurt og brunet smørsne.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Scheelsminde Nytårsmeny. Alle retter. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


Simon’s


Hos Simon’s kan man booke 4-retters menu til en lækker aften hjemme. Grundstenen hos Simon’s er, at alt er hjemmelavet og af højeste kvalitet. Uden kompromis!

Menuen er:
– Forret: Cremet hummerbisque med smørbagt kulmule, røget bacon, aromatisk olie og vinterurter. Variation af koldhævet brød fra eget bageri og hjemmesyrnet smør med citrus og havsalt.

– Mellemret: Souffle af unghane og vilde svampe med syltede bøgehatte, skalotter, ribs, sprødt hønseskind og sort trøffel.

– Hovedret: Bouef af oksemørbrad med svamperagout og små perleløg, “gratineret kartoffel”, timian og sauce Bordelaise .

– Dessert: Gateau Marcel ”luftig chokoladekage” á la Simon’s med kompot af mørke sensommer bær med polynesisk vanilje.

Prisen for er 399 kr. pr. person.
​Læs mere og bestil her.

SushiMania


Nogen siger, at alle gode fester starter med sushi og bobler. I år har du mulighed for at teste det med take away fra SushiMania. Her kan du få boxe til både den store og den lille nytårsfest.

Box 1 (18 stk.) består af:
Maki
– 4 x laks spring
– 4 x spicy seafood
– 4 x chicken yummi
– 4 x laks green

Nigiri
– 2 x tigerreje med masagomayo
1 x sushimania sauce + inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 169 kr. pr. menu

Box 2 (32 stk.) består af:
(maki)
– 4 x chicken nuts
– 4 x laks + rejer
– 4 x california royal
– 4 x spicy tun
– 4 x ebi tempura
– 4 x laks dragon
– 4 x mango veggie

(nigiri)
– 2 x lynstegt laks m. chilimayo
– 2 x tigerreje m. masagomayo

Prisen er 349 kr. pr. menu.
Kontakt restauranten og bestil her.

Sushi Mania XO


Hos SushiMania XO kan du bestille ekstraordinær gourmetsushi til årets sidste fest.

Menuen er:
Nigiri
– 2 x ebireje m.japansk mayo · mandel · ingefær
– 2 x vildtfanget laks m. lime·hvidløgsdressing · brændt hvidløg · limeskal

Maki rolls
– 4 x snekrabbe · agurk · avocado · japansk mayo · sesam
– 4 x vildtfanget laks · crispy lakseskind · avocado · agurk · chili · mayo
– 4 x friteret pankokylling · cashews · tranebær · unagi · mayo · sesam · sprødt kyllingeskind

Dragon rolls
4 x tigerreje · ingefær · agurk · chilimayo · springløg · tuntatar
4 x ebireje · snekrabbe · sennepscreme · springløg · agurk · wakame · ponzu big rolls
4 x tempurareje · koriander · gulerod · avocado · radise · sesam · nobashisauce
4 x tempurareje · avocado · agurk · gulerod · sushimania- og unagisauce

Inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 449 kr. pr. menu.
Kontakt restauranten og bestil her.

Tabu


Restaurant Tabu vandt tidligere i år hædersprisen som årets gemmenbrud, og i år kan du deltage i en ekstravagant nytårsgalla på årets sidste dag. Her kan du få en lækker menu med dertilhørende vinmenu.

Menuen er:
– Snacks og champagne

– Limfjordshummer med hengemt grønt fra markerne på Egholm
(2013 Riesling Mauerwien, Schloss Neuweier, Baden=

– Pighvar og asparges fra ”Svipperhøj”
(2014 Puligny Montrachet, Jean Pascal et Fils, Bourgogne)

– Oksehale, rødbede, peberrod og tørret oksehjerte (18 mdr.)
(1999 Gigonas, La Cave, Rhône)

– Svampe, boullion, estragon og marv
(Amontillado antique, Bodega Fernando Di Castilla, Jerez)

– Kronvildt og kål
(2012 Leonardo Barolo, Magnum, Strappianno)

– Henkogt frugt fra Anhøj frugtplantage
(2016 Epilog, ”Pommeau”, Guldbæk Vingård, Himmerland)

– Pærer, citronverbena og pærebrændevin
(TABU’s cocktail med pære, sødmælk og hvid skotlander rom)

Kaffe, sødt og avec

Prisen for denne eksklusive aften er 2000 kr. pr. person.
Læs mere og book bord her.

Restaurant Tabu


TEXTUR


På den nye hotte restaurant TEXTUR kan du skyde nytåret ind med en lækker nytårsmenu bestående af snacks og caviar, 4-rettersmenu og kransekage.

Menuen er:
Snacks: Ægte caviar (White Sturgeon), røget skinke fra Rævhede, puffede tapikaflager med kryddersalt, creme med tørrede urter og hyldebærkapers

Forret: Soyamarineret laks med kold urtecreme og sprød hjertesalat

Mellemret: Saltet torskeryg med sprøde hasselnødder og cremet suppe med ramsløg

Hovedret: Krogmodnet okse skåret af højreb fra Rævhede, glacerede rødbeder og rødbedepuré samt aromatisk sauce med svampe og trøffel

Dessert: Mousse på Valrhona chokolade og rom fra Skotlander med citroncreme og mandelcrunch

Kransekage

Prisen for dette er 448 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus


Hos Victors Madhus kan du få en lækker tre-rettersmenu til take away til din nytårsaften.

Menuen er:
– Forret 1: Flødelegeret fiskesuppe serveret med limfjordsblåmuslinger serveret med dildolie, syltede jordskokker og kartoffelchips hertil nybagt brød og smør.

Eller

– Forret 2: Terrin af gris serveres med syltede beder, sennepscreme og små salater.

– Hovedret: Braiseret oksebryst serveret med selleripure, grillet spidskål og ristede skovsvampe hertil confiteret kartoffel og sauce blanquette.

– Dessert: Chokoladekage “Valrhona” med chokolademousse og  syltede kirsebær, kandiserede mandler samt myntesukker.

Prisen for denne tre-rettersmenu er 225 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


AaB Konference

Som noget nyt kan du hente din nytårsmenu på AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park. Her har AaB Konference og Victors Køkken & Catering skruet en lækker nytårsmenu sammen, hvor der er fokus på de klassiske råvarer, der traditionelt hører til nytårsaften.

Du får tre retter til 298,- kr., hvor du både kan glæde dig til bagt torsk, kalvemørbrad og til dessert en smuk og ”mushy” mazarinkage.

Menuen er:
Forret: Torsk bagt med olivenolie. Serveret på bund på blomkålspure med hummercreme. Hertil rugflager syltede brunoise (små tern) af urter samt dild

Hovedret: Stegt kalvemørbrad og terrin af oksebryst. Serveret med sellericreme, langtidsbagt gulerod og syltede løg. Hertil kartoffelkage med timian og hvidløg samt rødvinssauce.

Dessert: Blød mazarin med urter. Serveret med saltet karamel, syltede rabarber samt æble. Hertil brudstykker af hvid chokolade og skovsyre.

Prisen for disse tre retter er 298 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

AaB Konference Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

Madanmeldelse: Restaurant Tabu trak det ene stik hjem efter det andet

Skrevet af: Jan L. Pedersen

Jan L. Pedersen er professionel madanmelder og er stifter af aarhusupdate, som er det 2. største bymedie i Aarhus. MigogAalborg har allieret sig med en række af landets bedste anmeldere til Nordjyllands restauranter, som vi fremadrettet sender afsted.

Aalborg rykker på scenen for god mad og drikke.

Det er ingen nyhed, men det kom alligevel bag på mig, at niveauet var så højt, som tilfældet var på Restaurant Tabu. En helt igennem flot præstation. Onsdag og torsdag er det billigere på Tabu end i weekenden. 750 kroner for snacks, fem retter og fem vine. Hvis du ikke er til vin, så er der også en saftmenu med hjemmelavede safte.

Drop fordommene

Du kender ikke menuen, eller rettere, du ved ikke, hvad de forskellige retter består af, og hvad du skal have at spise. Sådan er det på Tabu. De har brugt den nordjyske geografi, så hvis du ikke er skarp i den, må du spørge.

Vi røg en tur til Skagen, Vesterhavet (ved ikke præcis hvor), Lindenborg, Hammer Bakker og Stengaard. Beskeden var, at alt, eller næsten da, var lavet af lokale råvarer, og den mest unikke råvare på retten, fik lov til at lægge navn til.

Sådan var det, og i øvrigt ikke anderledes end andre restauranter i den bedre ende. Der ved du heller ikke, hvad dine retter er på forhånd. Men forventningens glæde er som sagt størst – og dog!

Klar, parat, start

Vi fik hurtigt et bord. Tjeneren læste os med det samme, og kunne se vi var tørstige, så han foreslog noget at drikke. Det kom prompte. Ingen slinger. En rammende og præcis fortælling om konceptet kom samtidig med, at vi rettede op på vores tørst. Præcis og pædagogisk i et tempo alle kunne følge med i. Sådan skal det gøres. Restauranten er pæn stor, og der var vel omkring 20 gæster denne torsdag.

Opvarmningen var klaret

Der var gæster i restauranten, da vi ankom, og der kom flere til. Men det virkede, som om holdet på Tabu var klar, fra det sekund vi satte os. De var uden tvivl godt sammenspillet, og klar til start. Kokken selv kom ind med maden og præsenterede den.

 

Dukkehus-størrelser som hapsere

Snacks-serveringerne blev serveret enkeltvis. Limfjordsøsters, pocheret vinaigrette æble på toppen creme fraiche 48%. Visuel smuk, og en begynderøsters, hvor vinagretten og cremefraichen var fremtræden.

Baguette af marengs, skinkesalat med 20 mdr. gammel skinke. Rørt op med en mayo på røget ål. Den var petit med stort P.

Limfjordshummer på surdejscrouton med tre forskellige slags karse. Glem det sidste, det var hummeren, som tog kegler.

Nye nordjyske kartofler. Grillet spæde gulerødder, røget lam, grillet tang ogløvstikkedip.

Så kom der varme klude. God stil. Og når man siger varm, så var det varmt. Hold op, de sparer ikke på det varme vand her. Vi brændte os nærmest på dem. 

 

Hvorfor kan man ikke købe sådan noget brød ved bageren?

To slags lunt brød: varmt surdejsbrød på Ølandshvede og manitobaboller (Manitobamel er et sigtet hvedemel, som oprindelig kommer fra regionen Manitoba i Canada) med ristet havre. Sydesalt. To slags smør: Brunet smør med syltede løgblomster. En gammeldagskværnet smør fra Sønderhaven (Nordjysk mejeri). Brød kan være overflødigt, men ikke her. Det var vanedannende, og smagte helt forrygende godt – både med og uden smør, men mest med!

En tur til Skagen

Knurhane og jordbær. Jordbærrene forsvandt lidt. Granitéenn var i den bitre ende. Den var fejlcastet til den lækre knurhane. De grønne tomater gav god syre. Friske strandurter som jeg ikke faldt ned af stolen af. Lidt for meget nordjysk botanik, men uden urten var retten en stor oplevelse. Men en af urterne var for bitter, og ødelagde oplevelsen hos mig.

Vesterhavet bestod af to gange torsk

Mundrenser af bugstykket. Fersk i det. Med lidt grønt. Fin nordjysk renser som alternativ til sorbet. Fin gimmick.

Vesterhavstorsk med rødløg og asparges på toppen. Torsk tempereret op i smør. Torskefond som var spækket med smør og stenbiderrogn. Kongesauce, som kan spises med det meste, som kan svømme. Uden tøven, er det bedste torskeservering, jeg har fået meget længe.

En rigtig buk – hannen over dem alle

Navnet her var Lindenborg. Grunden var, at kødet var sommerråbuk fra skovene dernede. Udskæringen var fra klumpen, som var grillet over trækul og glaseret. Gran og røget smør. Tørrede tragtkantareller og store friterede østershatte var det grønne element. Kraftig sauce med lidt ramsløgsolie i bunden.

Kødet, der var af klumpen, var mørt uden for kategori. En servering som i den grad indgyder til respekt. Minimalistisk og uden for mange kulhydrater. Man kan sige meget om bukkene på Lindenborg og Tabu, men de smagte forrygende godt.

Hammer Bakker

Bestod af en predessert af den grønne slags. Skovsyre, skovmærke og havesyre. En olie lavet af skovmærke var i bunden. Granité lavet på havesyre, med markant smag af urter. Det var som om, urtehaven var på tur i den her skål, men godt og frisk smagte det.

Gøl Bisgård havde slynget honningen, som vi selv stod for at dosere. Ikke nogen dum idé, hvis man selv vil bestemme, hvor sød desserten skal være.

Vi skulle lave vores egen cocktail, med en blanding af urtejuice, æblejuice og den lokale Skotlander rom. Fin gimmick, og vi kunne selv bestemme, hvor meget rom der skulle i.

Desserten

Rabarber spillede hovedrollen her – råsyltede. Granité. Knuste kammerjunkere. Kærnemælksis med marengs på toppen var serveringen her. En pæn og fyldig omgang, hvor rabarberne var omdrejningspunktet. En frisk nordjysk dessert uden for meget sødme. Tak for det.

En slutter

Store velsmagende kugler med cremefraiche 48% med kærnemælkskoldskål. Den skulle spises, som en østers i et hug. Så vi sluttede, som vi startede. Rabarber og hyldeblomst på toppen.

Vi fik lidt sødt til kaffen, eller rettere, meget sødt. Kaffen blev brygget ved bordet. Det er jo moderne, men også ganske hyggeligt, hvis ikke det tager for lang tid. Tre forskellige heat blev det til.

Det drak vi:

Hos Tabu, må man dele en saftmenu og en vinmenu. Genialt, hvis der er en, som skal køre bil. Det skulle vi, men dog meget senere. For nysgerrighedens skyld valgte vi bare vinmenu, saftmenu og den ene tog den udvidede vinmenu.

Udover det var der vand, Champagne og kaffe til slut. Så vi fik slukket tørsten med lidt af hvert.

 

  • 2008 Sainée 2 Terroir, Xavier Leconté, Champagne
  • 2016 Bellmunt, Mas d’en Gil, Priorat
  • 2013 Coma Alta, Mas d’en Gil, Priorat (kongevin)
  • Syrensaft

 

  • 2016 Chardonnay, Fossa Mala, Friuli
  • 2014 Saint Romain La Combe Bazin, Domaine Billard Père et fils, Bourgogne
  • Hvidtjørnssaft med citrontimian

 

  • 2014 La Fuente Crianza, Bodegas Nekeas, Navarra
  • 2008 El Salgadero, Rompesedas, Toro (Den her vin var stor oplevelse)
  • Saft med blommer og sort peber

 

  • Havesyre, æble og Skotlander Rom
  • Havesyre og æble var saften

 

  • NV Deux, Clairette de Die, Poulet, Die
  • NV Demi-Sec, Couer d’Histoire, Xavier Leconte
  • Rabarbersaft

Generelt var de large med deres vinmenuer. Vinene var velvalgte, og de var ikke nogle fedterøve med opfyldningen. Det var vine i den klassiske genre, og der var ingen overraskelser der. Derimod var der en enkelt på saftmenuen, vi ikke helt forstod. Saften med blommer og sort peber var ikke min bedste ven, og den skulle matche bukken fra Lindenborg, hvilket kneb lidt. Derimod var vinen til retten ren opvisning i, hvordan man sætter vin til mad.

Regningen

Ja. Man får meget for pengene her. Rigtig meget. Vi 750 kroner for en aften inklusiv vin. Det er en god pris. Hvis vi skulle have en lignende oplevelse i Aarhus eller København, ville det koste mindst 1.000 til 1.200 kroner. Når man så opgraderer vinmenuen, så er der endnu mere smæk for skillingen. Det gav vi 300 for, så den ene menu løb op i 1.000 kroner. Vi valgte et glas rosé-champagne til vores snacks, og det var en årgang 2008, og kostede lidt.

 

Hvordan var stemningen på Tabu?

Bordene er dækket med hvide duge, levende lys, hvide roser og et par pudsede glas, der står og stråler. Der er god plads ved bordene, taskeholder og ellers en afslappet nede-på-jorden stemning. Lyset var dæmpet. De rå vægge skabte god kontrast til den meget rolige stil, som personalet udstrålede.

 

Vurdering

Det var en gennemført aften, hvor overraskelserne kun var positive. Maden var tilberedt perfekt, på nær retten med de mange urter på. Vinene var spændende, og flere havde alder. Klart et plus. Betjeningen var nærværende og vidende, krydret med lune og opmærksomhed og til tider tangerende til underspillet og ydmyg. Det er sådan et blend, der skaber de bedste tjenere i landet.

Knurhaneretten med den nordjyske fauna på, var den eneste, jeg ikke syntes sad i skabet på grund af de mange krydderurter. I den praktiske ende, så ville en tempereret klud være at foretrække, fremfor en brandvarm. 

Nu giver vi ikke stjerner på MigogAalborg, men hvis vi gjorde, ville det udløse fuldt hus (seks stjerner) til den pris. Alt andet ville være forkert og småligt. At Restaurant Tabu er et besøg værd, er den største selvfølge i min verden. Og det var ikke “kun” maden, der var god. Vinmenuerne var omend ikke bedre til prisen.

 

Restaurant Tabu

Vesterå 5

9000 Aalborg

Telefon: +45 88 19 60 58

Mail: kontakt@ta-bu.dk

Website

Har du set MigogAalborgs nye spiseunivers? Vores spiseguide med overblik over de bedste restauranter, bedste steder med burger, Take Away, brunch etc?

Tjek den ud lige her

 

Unik ejendom midt i Aalborg: Her kan du åbne dit eget Bed & Breakfast

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg
nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Går du med drømme om at drive dit helt eget Bed & Breakfast?

Så er der nu kommet en ejendom på markedet i Aalborg, som har de perfekte rammer til det. Det er Nybolig Erhverv Aalborg, som har fået ejendommen på markedet.

Som at gå ind i en tidslomme

Bygningen er beliggende midt i Aalborg Centrum, og for at præcisere det nærmere – Grønnegangen 4.

Grønnegangen er en sidegade til Jernbarnegade, hvor Aalborg Teater er beliggende.

nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Villa Rosa, som ejendommen er navngivet, er bygget tilbage i 1877.

Ejendommen er oprindelig blevet bygget som æresbolig for Bispen Peder Christian Kierkegaard, som var bror til den verdensberømte forfatter og filosof Søren Kierkegaard.

Ejendommen har mange smukke detaljer, som er tilbage fra 1877, hvilket gør at ejendommen er som en tidslomme at bevæge sig rundt i.

nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg
nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Ejendommen er beliggende på en 560 kvadratmeter grund, og boligkvadratmeterne er hele 314 kvadratmeter, som er fordelt på to plan. Udover al pladsen, som byder på et hav af muligheder, så har ejendommen også en udestue på 21 kvadratmeter.

nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Ejendommen er et dødsbo, og har i mange år fungeret som både privatbolig og derudover benyttet til Bed & Breakfast, hvor 6 værelser er blevet indrettet til formålet.

nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg
nyboligerhverv.dk, Grønnegangen 4, 9000 Aalborg

Ejendommen byder på rigtig mange muligheder, og velegnet til bofællesskab, udlejning af værelser samt som projektejendom.

Udbydes i budrunde

En budrunde er en situation, som kan ske ved køb og salg af en bolig, hvor der er flere interesserede købere.

Alle betingelserne for budrunde og flere informationer omkring ejendommen kan læses lige her.

Budrunden udløber d. 15 august 2018.

Hvis ejendommen lyder interessant og kan opfylde netop dine drømme, eller er du blot nysgerrig for at hører mere omkring ejendommen og udviklingspotentialet ved ejendommen, så kan man Nybolig Erhverv Aalborg.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Store planer for Aalborg Zoo: Verdensnyhed præsenteret i dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
En illustration af hvordan tundraen kan komme til at se ud.
En illustration af hvordan tundraen kan komme til at se ud.

I dag, torsdag den 21. juni, er Grønlands nationaldag og i den anledning inviterede Aalborg Zoo til præsentationen af første etape af deres helt store masterplan frem mod 2030, nemlig “Ekspedition Sikumiut”.

Symbolsk for Grønland blev præsentationen selvfølgelig holdt ved isbjørneanlægget, hvor direktør for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard på fondens vegne overrakte en flot donation på hele 5 mio. kr. til projektet.

Udover donationen fra Spar Nord har Aalborg Kommune også valgt at støtte projektet med 10 mio. kr., mens Aalborg Universitet har doneret 5. mio. kr.

Frem mod 2030 arbejdes der på at indsamle op mod 150 mio. kr. i fondsmidler til den nye afdeling i Aalborg Zoo.

”Vi er rigtig glade for den lokale opbakning vi har fået fra blandt andre Aalborg Kommune og Spar Nord. Det gør, at vi nu kan fokusere på at indsamle de resterende penge til projektet. Uden den lokale anerkendelse, så var projektet ikke blevet til noget,” fortæller Henrik Johansen, direktør for Aalborg Zoo, til MigogAalborg.

Illustration over det nye område

Verdensnyhed i Aalborg

Med “Ekspedition Sikumiut” bliver Aalborg Zoo verdens første zoologiske have med en afdeling, der alene har fokus på Grønlands dyr, natur og kultur.

En tredjedel af havens areal omdannes til et grønlandsk landskab med tundra, gletcher, fjord- og bygdmiljø, hvor havens gæster møder alle Grønlands landlevende pattedyr og oplever det tætte samspil mellem mennesker og natur på Grønland.

I tæt samarbejde med Aalborg Universitet etableres et arktisk forskningscenter med danske og internationale forskere, der skal opbygge og formidle viden om Grønland.

Centret placeres midt i Zoo, så besøgende kan komme helt tæt på den nyeste forskning og viden om grønlandske forhold.

Tæt forhold mellem Aalborg og Grønland

Donationen fra Spar Nord Fonden sikrer sammen med støtte fra Aalborg Kommune, AAU og Aalborg Zoo’s Bygge- og udviklingsfond den brede lokale opbakning, der danner et solidt fundament for den videre proces med at søge fondsmidler til “Ekspedition Sikumiut”.

“Det er et fantastisk projekt, som Aalborg Kommune er glade for at bakke op om. Aalborg Zoo kan rigtig meget for alle aldersgrupper. Det er en stor kulturinstitution med 370.000 besøgende om året,” fortalte Mads Duedahl, Rådmand i Aalborg Kommune og fortsatte:

“Det er en del af vores sjæl i Aalborg. Vi er glade for, at man har valgt Grønland, for det betyder noget specielt for os her i Aalborg.”

Nationaldagsfejring i Aalborg Zoo

I dag kan du også fejre Grønlands nationaldag i Aalborg Zoo.

Programmet er som følger:

15.00 Der serveres kage, kaffe, the og saftevand
15.20 Tale ved Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet
16.00 Underholdning af Ikinngutigiit Koret og taler af næstformand Anna Lynge og foredragsholder Erik Peitersen
17.00 Musikalsk underholdning ved Past Midnight og ved Rikka
17.30 Der serveres smagsprøver af forskellige delikatesser sponsoreret af Royal Greenland
18.00 Den store grill tændes, og man har mulighed for at grille egen medbragt mad

Billetter til arrangementet kan fra d. 11/6 hentes gratis i:

Det Grønlandske Hus i Aalborg, Vesterbro 79, 9000 eller Kofoeds Skole, Ågade 23, 9000 Aalborg.

Det er også muligt at få billetter ved Aalborg Zoo’s indgang hele dagen.

Nu åbner stor kæde i Friis: JYSK klar med nyt city-koncept

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Som vi tidligere har skrevet, åbner JYSK en helt ny butik i Friis Shoppingcenter, og fredag 29. juni er de så endelig klar til at slå dørene op for deres helt nye citykoncept. Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

JYSKs citybutik åbner på plan 0 ved siden af H&M og overfor Imerco Home, og med hele 340 kvadratmeter ser det ud til, at der bliver noget for enhver smag i den nye butik.

Traditionen tro åbner butikken naturligvis med et brag af en åbningsfest, hvor man lover gode tilbud på mange varegrupper i ægte Lars Larsen ånd.

Butikken åbner kl. 9 til 21 på åbningsdagen, hvor der til de morgenfriske vil blive serveret kaffe og kage.

Helt nyt koncept

JYSK har udviklet et nyt citykoncept, der specifikt henvender sig til den inspirationssøgende urbane målgruppe.

JYSKs citybutik er mindre end de traditionelle JYSK butikker. Det er en butik med et håndplukket udvalg af JYSKs sortiment inden for boligtilbehør med fokus på boligindretning og sengetøj.

Kunderne kan forvente en anderledes og inspirerende butik med fokus på interiør, boligtekstiler, isenkram, dyner, puder og madrasser fra det velkendte skandinaviske univers. Og ikke mindst vil der være fokus på kunden.

Foruden de fremviste produkter har kunderne i JYSKs citybutik også adgang til JYSKs komplette sortiment via skærme i butikken til kædens webshop på JYSK.dk

“Kunderne vil møde en spændende JYSK butik med et topmotiveret personale, som står klar til at give dem en fantastisk købsoplevelse,” siger Mogens Hestbech, development manager i JYSK i pressemeddelelsen.

Første sted i Aalborg midtby

Friis Shoppingcenter bliver de første, som tilbyder JYSKs citykoncept i Aalborg midtby. Citykonceptet giver mulighed for at præsentere varerne på en anderledes måde, hvor placeringen i centret er med til at komme tættere på kunderne i Aalborg og nå ud til en bredere målgruppe.

– JYSK er et stort og populært brand, som alle kender, derfor er vi meget stolte af, at JYSK åbner i Friis Shoppingcenter. Vi har store forventninger til åbningen, og med JYSKs citykoncept får kunderne endnu flere valgmuligheder inden for bolig og livsstil. Det er bl.a. noget er det, vi ønsker at tilbyde i det nye Friis Shoppingcenter, som snart står klar,” fortæller center manager Lotte Vestergaard Skou i pressemeddelelsen.

Flere nyheder i Friis

Friis Shoppingcenter er inde i en rivende udvikling og allerede i dag genåbner VERO MODA med et helt nyt koncept.

Butikken har -25% fra d. 21. juni til og med d. 23. juni. Derudover vil der være en masse kø-tilbud hele weekenden, bl.a. -50% til de første 20 kunder torsdag d. 21. juni kl. 8.

Rejsegilde på Supersygehus: Første liv er allerede reddet på pladsen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Region Nordjylland inviterede i dag 300 håndværkere og entreprenører til rejsegilde på Aalborgs nye Universitetshospital.

Første spadestik til byggeriet af det nye Universitetshospital blev taget tilbage i oktober 2013, og Region Nordjylland kan nu holde rejsegilde efter næsten fem års byggeri i området.

I august 2015 kørte de første betonkanoner ind på byggepladsen, og siden er der klippet, bukket og udlagt 15.000 ton armering og støbt omkring 90.000 kubikmeter beton.

Stor interesse for det nye Universitetshospital

Ulla Astman, som er regionsrådsformand, holdt tale ved rejsegildet

“Jeg er virkelig stolt over byggeriet. Jeg er glad for den store interesse, som har været hele vejen rundt fra borgere, nordjyske politikere, pressen, og medarbejdere, som spørger til “hvordan går det med byggeriet? bliver dét nu til noget? bliver dét bygget til tiden?”, så er det en stor fornøjelse at sige: Ja, vi kan holde økonomien, Ja, vi kører til tiden, Ja, selvfølgelig har vi været udfordret af stigende priser,” forklarer Ulla Astman.

“Vi håber at vi kan blive ved med at holde den kadence nu, når vi er rigtig langt i byggeriet,” fortæller Ulla Astman.

Første liv allerede reddet

Niels Uhrenfeldt, som er projektdirektør ved Aalborgs nye Universitetshospital, fortalte også meget kort ved rejsegildet, at den første persons liv allerede var blevet reddet, da en betonmedarbejder var udsat for et hjertestop.

Niels Uhrenfeldt roste medarbejderne på byggepladsen for den store indsat, hvor de fælles havde hjulpet den pågældende medarbejder ned af byggeelevatoren, og sluttede af med at fortælle, at beredskabet også har rost for indsatsen.

Der har på byggepladsen været implementeret flere hjertestartere, og efter episoden har man hos Region Nordjylland valgt at tilføje endnu flere hjertestartere.

Stor ros til medarbejderne

Medarbejderne har gjort en stor indsats for, at byggeriet er nået hertil.

Byggeriet består af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

“Jer medarbejdere, det er jeres fortjeneste herude at vi er kommet så langt med byggeriet og at i leverer så godt et stykke håndværk herude hver eneste dag. Til jer vil jeg sige; Tusind tak for det og for jeres indsats. Bliv ved med det,”

Ulla Astman supplerede;

“Tusind tak for indsatsen til entreprenører, håndværkere, projektfolk og så videre – ingen nævnt, ingen glemt. Jeg synes, I har leveret et flot stykke arbejde håndværksmæssigt hele vejen rundt. Vi regner med jer, og vi stoler på, at vi står her igen i slutningen af 2021 forhåbentlig, og kan tage byggeriet i brug i 2021-2022,” sluttede hun.