Sidste chance: Her er Aalborgs bedste nytårsmenuer

Skrevet af: Michael Qureshi

MigogAalborg har valgt de steder, der skulle med i nytårsguiden.
Stederne har betalt for reklamelink til bestilling. De står i alfabetisk rækkefølge

Applaus

Hos Applaus kan du blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, og nytårsaften kan du komme til et brag af en fest, som byder på lækker mad og vin.

Menuen er:
– Snacks.
– Østers, caviar og musling.
– Pocheret letrøget torsk med bacon, kål og purløgsblanquet.
– Sort hummer m. syltet løg, svampe og aromatisk sauce.
– Stegt foie gras m. crouton, blomme og tørret and.
– Vagtel farseret med morkler og sauce på æbler.
– Chokolade med passion og kakao.

Kaffe og kransekage.

Prisen for denne aften er 1495kr inkl. vinmenu og velkomstchampagne.
Kontakt restauranten og bestil her.

Bistro V

Hos Bistro V byder de på en superlækker 3-retters menu som take away.

Menuen er:
– Forret: Røget laks fra Hyttels med dildmayonnaise, urter, hytteost og malt.

– Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, spinatselleripuré, stegt persillerod og svampesauce.

– Dessert: Lys chokolademousse med karamelknas, brombær og marengs.

Prisen for denne lækre 3-rettersmenu er 295 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

CanBlau


CanBlau har sammen med TABU og Glashuset i Lønstrup kreeret en absolut lækker menu til nytår, som du kan bestille til take away (i både Aalborg og Lønstrup).

Menuen er:
Snacks: saltede mandler, spanske oliven (to slags), salat af hummerklør med urter og croutons

Forret: Ristet hummerhale med tomatchutney og hummersuppe samt salat med urter, bacon og bagte tomater

Hovedret: Oksemørbrad med trøffelpuré, syltede bladbeder, croutons og oksesky, hertil bagt kartoffel med trøffelsmør og salt

Dessert: Chokoladekugle med æblepuré, citron/vaniljecreme og chokolade/hasselnød crumble samt syltede æbler, hertil lun chokoladesauce med kokos

Prisen for denne menu inkl. vin er 450 kr. pr. person. (de sælges i pakker af 4 og 6 personer). Du kan bestille her . 

Cafeministeriet

Hos Cafeministeriet kan du bestille en lækker nytårsmenu lavet af de bedste råvarer til take away.

Menuen er: 
– Snacks: Forårsrulle med confiteret and, jordskokchips med svampe-mayonnaise.

– Forret: Let og mild jomfruhummerbisque med soufflé af hvid fisk og jomfruhummer. Serveret med frisk dild, grøn dildolie og grillet syltet selleri.

– Hovedret: Kalvefilet med pommes duchesse (kartofler rørt med parmesan, timian og citronskal) Hertil smørristet toast, hindbærsyltede rødløg samt svamperagout tilsmagt med trøffel.

– Dessert: Oreo cheesecake med krystalliseret hvid chokolade, syltede blåbær og karameliserede valnødder.

– Til kaffen: 3 slags af køkkenets hjemmelavede petit fours.

Prisen for denne menu ved bestilling inden 20. december: 325 kr. pr. person.
Prisen for denne menu ved bestilling efter den 20. december: 340 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fandanko

Hos Fandanko går de ikke på kompromis med kvaliteten, og her kan du bestille en lækker nytårsmenu som take away.

Menuen er:

– Snackkurv:
Velegnet til nytårstalen eller som forret Brioche med kold salat af håndpillede rejer friteret mac & cheese med trøffeldip tørsaltet svinemørbrad fra slagter Holmberg ”poppede” kartofler med dehydreret kaperspulver

-Forret:
Letsaltet torsk med syrnet dildfløde, dild ”sne”, sort blomkålspure, Tobiko rogn og knust hummergele. Hertil nybagt brød.

– Hovedret:
Oksemørbrad og kalvebrissel med sprød panko. Hertil kartoffeltortilla med rucola, kraftig rødvinssauce, confiteret pastinak og cremet puré af gulerod.

– Dessert:
Triple chokoladekage. Skøn kage med hvid, lys og mørk chokolade. Hertil ”multicrumble”, hindbærpocheret babypære, sauce af kondenseret mælk, samt pure af røde frugter og lime.

Prisen for denne 4-retters menu er 379 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fusion

Hos Fusion har du også mulighed for at slippe for stress og indkøb ved at lade dem stå for maden nytårsaften. Her kan du både komme til nytårsgalla i restauranten eller bestille mad som take away.

Menuen som take away er:
– Forret: Hummerbisque, torsk, glaskål, citrongræs, urter. Hertil rustikt brød og smør.
– Hovedret: Oksemørbrad, rosenkål, svampe, lime & ingefær, kartofler, miso sauce.
– Dessert: Chokoladefondant, saltkaramel, lime & litchi parfait, pebermarengs.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.

Du kan også fejre din nytårsaften hos Fusion, hvor der vil blive kræset for gæsterne med sublim mad og udsøgte vine, højt humør og masser af boblende champagne.

Menuen til nytårsgalla er:
– Snacks og velkomstchampagne: Soja kaviar, grønlandsk sød reje, yuzu, tartar af wagyu, kimchee, tørret foie gras, grønkålschips, mixo & XO.

– 1. ret: østers, ponzu, kaviar.

– 2. ret: hummerhaler, yuzu, sorte bær, mirin.

– 3. ret: torsk, æble, ingefær, bacon.

– 4. ret: due, foie gras, morkel, galanga.

– 5. ret: canadisk angus, skorzonerrod, sort kål, kimchee, trøffel.

– 6. ret: passion, ”saltet” hvid chokolade, blodappelsin i flydende nitrogen.

Læs mere og bestil her.

Nytårsgalla på Restaurant Fusion er udsolgt! 

Helmuth

Hos Helmuth kan du deltage i en virkelig festlig aften på stedet, hvor der vil være velkomstdrinks, udvalgte snacks og champagne til at skåle nytåret ind med.

Derudover består menuen af:
– Nytårstorsk af confiteret torsk, rødbedepuré og pancetta.

– Foie gras terrrine på brioche, balsamicocreme og salater.

– Oksemørbrad med sherrysky, brombær og rosenkål.

– Svampesauté, syltede løg og jordskokkechips.

– Pommes anna.

– Fyldte mazariner med marengstop, panna cotta og bærkompot.

Prisen for en nytårsfest hos Helmuth er 549 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Helmuth


Hotel Comwell Hvide Hus

I år kan du også komme til et brag af en fest på Hotel Comwell Hvide Hus. Her bliver der serveret cocktails og en lækker 4-retters menu på Restaurant Vesterbro på 1. sal, hvor der er udsigt til byens puls.

Husets sommelier har desuden sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne.

Der vil også blive serveret kaffe og sødt samt selvfølgelig champagne til at skåle nytåret ind med, når I kl. 24.00 kan betragte fyrværkeriet fra hotellets terrasse.

Prisen for denne eksklusive aften med vinmenu inkl. er 1395 kr.
Læs mere og book her.

Comwell: Udsigt

Karma Sushi

Hos Karma Sushi kan du vælge mellem to forskellige nytårsmenuer med fokus på luksus sushi.

Nytårsmenu 1
Forret
– 1 Laks
– 1 Tun
– 1 Tun Tataki
– 2 x California
– 2 x Spicy Tuna
– 1 x Canadian

Til en person – pris 110 kr.

Hovedret
– 1 x Laks
– 1 x Tun
– 1 x Gunkan med laksetartar
– 1 x flamberet laks
– 1 x flamberet torsk
– 1 x Tun Tataki
– 3 x Spicy Tuna
– 2 x Canadian
– 4 x California
– 1 x Crispy Salmon

Til en person – pris 270 kr.

Nytårsmenu 2
Til 2-3 personer

Forret
– 1 x laksesvær med krydderdip
– 10 g kaviar
– 1 x Kongekrabbe m. citrussoja, chilicreme og sprød senbei

Hovedret
– 1 x duet af laks og trøffel
– 1 x Karma Style maki mono (8 stk)
– 1 x Douglas Menu (30 stk)
– 2 x Kammusling Nigiri

Dessert
– 2 x chokoladebrownie m. passionsfrugtsorbet sprødt låg af marengs og dehydreret passionsfrugtsaft

Cocktails
– 3 x ens cocktails fra menukortet Mona, Maga eller Hito

Samlet pris 1200 kr.

Læs mere og bestil her

MEAT


På MEAT serveres kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkring lækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. De er også klar med en take away menu nytårsaften.

Menuen er:
– Appetizer: Carpaccio af oksemørbrad med pesto, oliven og parmesan.

– Forret: Røget hellefisk med peberrodscreme, crudité af radiser, sennepsnet, frisée salat og spiselig blomst

– Hovedret: Prisen for den samlede menu varierer efter udskæring. Vælg mellem:

– Australsk filet 250 g. Pris: 385 kr.
– Tournedos 220 g. Pris: 415 kr.
– New York Strip 300 g. Pris: 489 kr.
– Rib Eye 300 g. Pris: 495 kr.
– Australsk Wagyu 250 g. Pris: 745 kr.
– Japansk Kobe: 250 g. 1279 kr.

Hertil serveres pommes duchesse med løg og bacon, grillede asparges, chips af rodfrugter, selleripuré og madagascar pebersauce.

– Dessert: Vanilje panna cotta, råmarinerede bær, crumble af marengs og nødder.

Læs mere og bestil her

Mortens Kro


Hos Mortens Kro kan du både vælge at fejre din nytårsaften i de moderne lokaler, der danner rammen om Mortens Kro eller tage maden med som take away.

Menuen som take away er:

– Appetizer: Kroens saltede mandler samt laksetatar på butterdej.

– Forret: jomfruhummer, jordskok, dild, hummer mayo, mangofrugt og sprødt

– Mellemret: paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejer og grønt.

– Hovedret: skiver af grillet oksemørbrad, på briochebrød, med foie gras terrine, rødvinskogte pærer.

– Dessert: Konditor Fabian Chevreuils gateaux marcel med syltede klementiner.

Prisen for denne lækre menu er 349 kr. pr. person.

Du kan også opleve en helt særlig nytårsaften til nytårsgalla på Mortens kro. Her vil være DJ, appetizers, dronningens nytårstale og lækker Moët og Chandon-champagne til at skåle nytåret ind med.

Der vil blive serveret en 5-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu.

Menuen består af:
– Pighvar, hummer, fjerkræ, okse.

– Festlig nytårsdessert.

– Kransekage fra buffet.

Prisen er 1798 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her. 

Foto: Jonathan Søe

Musikkens Spisehus

Musikkens Spisehus er en af Havnefrontens perler. De laver også en lækker nytårsmenu;

Forret: Grillet tun med aromatisk aioli, semidried tomater og sprøde crudités af fennikel.
Bagt islandsk torskeryg med skummende muslingesauce, dildolie og frisk kål.
Hovedret: Dansk oksemørbrad i sprød skagenskinke hertil saltbagte skalotteløg, kompot af æbler og jordskokker samt sauce gastrickt.
Dessert: Mørk chokoladebar med kirsebærnoter hertil sprøde kys, syltede kirsebær og vaniljeparfait.

4 retter 395,- 
inkl. kuvertboller

Du kan læse mere og bestille her

 

Nam


Hos Nam har du to muligheder nytårsaften. Der er den klassiske nytårsmenu og så har de også lavet en vegetarisk nytårsmenu

Ønsker du at få Nams nytårsmenu hjemme, består menuen af:
– Sprøde kyllingechips m. tomat & yuzu dip
– Smør ristet toast m. krabbe & ristet løg
– Skagenskinke m. saltet grønt & trøffel
– Flamberet laks, ponzu & glaskål
– Krumkage m. friskost, rogn & parmesan
– Hummersuppe m. citrongræs & urteolie
– Røget torsk m. spidskål & saltsyltede lime
– Jordskokker m. havgus & karse
– Angus okse m. selleri, løg og sauce på kalvehaler & trøffel
– Chokoladebar m. knas, litchi & yoghurt

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Ønsker du at få Nams vegetariske nytårsmenu

Menu:
Nams Kimchi
Sprøde tapioka chips m. Tomat & yuzu dip
Smørristet toast m. dehydreret tomat & ristet løg
Glaskål m. saltet grønt & trøffelcreme
Spidskål m. Saltsyltet lime & hasselnød
Miso suppe m. urtolie
Knust kartoffel m. ost & sort lime
Jordskokker m.havgus & karse
Grillet broccoli m. Brændt hø & karrycreme
Chokoladebar m. Knas, litchi & yoghurt
Brød & smør

Minimum 2 kurverter.

obs: Ved bestilling af kun 1 vegetarisk kuvert i sammenhæng med vores anden nytårs take away menu, er der emballage tillæg på 45,-.

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Nams almindelige nytårsmenu


Prinses Juliana


På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at få en lækker 3-rettersmenu til take away nytårsaften.

Menuen er:
– Forret: Rørt varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med dild og creme fraiche. Serveret med marinerede salater. Hertil smørristet brød.

– Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med hvidløg og rosmarin serveret med selleripuré, bagte forårsløg, forårsløgsolie og syltede tomater. Hertil pommes royal med timian og kalveglace.

– Dessert: Grand Cru Bora-Bora vanilje penna cotta. Hertil blød karamel, syltede solbær og krystalliseret hvid chokolade med mynte.

Prisen pr. person er 355 kr.
Læs mere og bestil her. 

San Giovanni


Hos San Giovanni er du garanteret en ægte italiensk oplevelse, og det afspejler også nytårsmenuen, der består af en masse lækre specialiteter.

Menuen er:
– Forret: Parmaskinke, salami ventricina og soltørret tomat, marinerede oliven, marinerede scampirejer på kål marineret i appelsin og citronsaft med et strejf af chili, grillede peberfrugter med revet parmesanost og kapers, grillet kyllingebryst á la ceasar salat, SanGiovannis koldthævede surdejsbrød medfølger.

– Hovedret: Oksemørbrad af irsk kødkvæg med en cremet ”sugo” med skovens svampe og salvie. Hertil salat af cous cous med peberfrugt, soltørret tomat, løg, rødvinseddike og urter, zucchini bagt med ”pesto alla genovese”, salat af grønkål vendt med pistacienødder, bagte gulerødder, hindbæreddike, olivenolie og masser af urter, kartofler fra Vildmosen vendt med rosmarin.

– Dessert: SanGiovannis nytårschokolade kage med chokoladeganache med hindbær, hindbærparfait og syltede skovbær.

Prisen er 395 kr. pr. person.
Du kan læse mere her og bestille her.

Mediebroen.dk


Scheelsminde


Hos Scheelsminde kan du få en skøn 3-retters menu på årets sidste aften. Menuen kan også opgraderes til en 4-retters menu, hvis dette ønskes. 

Menuen er:
– Forret: Tempereret vesterhavstorsk. 3 x jordskokker med rå glaskål og syrnet muslingefløde. Hertil surdejsbrød og smør.

– Hovedret: Kalvemørbrad fra Nordlyk rullet i dehydrerede bær, crunch og urter, hørøget selleri som puré og stegt. Confiteret kartoffel og syltede skalotteløg samt sauce Bordelaise med røget marv.

– Dessert: Mørk chokolademousse med ristede hasselnødder, syltede pærer, drænet yoghurt og brunet smørsne.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Scheelsminde Nytårsmeny. Alle retter. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


Simon’s


Hos Simon’s kan man booke 4-retters menu til en lækker aften hjemme. Grundstenen hos Simon’s er, at alt er hjemmelavet og af højeste kvalitet. Uden kompromis!

Menuen er:
– Forret: Cremet hummerbisque med smørbagt kulmule, røget bacon, aromatisk olie og vinterurter. Variation af koldhævet brød fra eget bageri og hjemmesyrnet smør med citrus og havsalt.

– Mellemret: Souffle af unghane og vilde svampe med syltede bøgehatte, skalotter, ribs, sprødt hønseskind og sort trøffel.

– Hovedret: Bouef af oksemørbrad med svamperagout og små perleløg, “gratineret kartoffel”, timian og sauce Bordelaise .

– Dessert: Gateau Marcel ”luftig chokoladekage” á la Simon’s med kompot af mørke sensommer bær med polynesisk vanilje.

Prisen for er 399 kr. pr. person.
​Læs mere og bestil her.

SushiMania


Nogen siger, at alle gode fester starter med sushi og bobler. I år har du mulighed for at teste det med take away fra SushiMania. Her kan du få boxe til både den store og den lille nytårsfest.

Box 1 (18 stk.) består af:
Maki
– 4 x laks spring
– 4 x spicy seafood
– 4 x chicken yummi
– 4 x laks green

Nigiri
– 2 x tigerreje med masagomayo
1 x sushimania sauce + inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 169 kr. pr. menu

Box 2 (32 stk.) består af:
(maki)
– 4 x chicken nuts
– 4 x laks + rejer
– 4 x california royal
– 4 x spicy tun
– 4 x ebi tempura
– 4 x laks dragon
– 4 x mango veggie

(nigiri)
– 2 x lynstegt laks m. chilimayo
– 2 x tigerreje m. masagomayo

Prisen er 349 kr. pr. menu.
Kontakt restauranten og bestil her.

Sushi Mania XO


Hos SushiMania XO kan du bestille ekstraordinær gourmetsushi til årets sidste fest.

Menuen er:
Nigiri
– 2 x ebireje m.japansk mayo · mandel · ingefær
– 2 x vildtfanget laks m. lime·hvidløgsdressing · brændt hvidløg · limeskal

Maki rolls
– 4 x snekrabbe · agurk · avocado · japansk mayo · sesam
– 4 x vildtfanget laks · crispy lakseskind · avocado · agurk · chili · mayo
– 4 x friteret pankokylling · cashews · tranebær · unagi · mayo · sesam · sprødt kyllingeskind

Dragon rolls
4 x tigerreje · ingefær · agurk · chilimayo · springløg · tuntatar
4 x ebireje · snekrabbe · sennepscreme · springløg · agurk · wakame · ponzu big rolls
4 x tempurareje · koriander · gulerod · avocado · radise · sesam · nobashisauce
4 x tempurareje · avocado · agurk · gulerod · sushimania- og unagisauce

Inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 449 kr. pr. menu.
Kontakt restauranten og bestil her.

Tabu


Restaurant Tabu vandt tidligere i år hædersprisen som årets gemmenbrud, og i år kan du deltage i en ekstravagant nytårsgalla på årets sidste dag. Her kan du få en lækker menu med dertilhørende vinmenu.

Menuen er:
– Snacks og champagne

– Limfjordshummer med hengemt grønt fra markerne på Egholm
(2013 Riesling Mauerwien, Schloss Neuweier, Baden=

– Pighvar og asparges fra ”Svipperhøj”
(2014 Puligny Montrachet, Jean Pascal et Fils, Bourgogne)

– Oksehale, rødbede, peberrod og tørret oksehjerte (18 mdr.)
(1999 Gigonas, La Cave, Rhône)

– Svampe, boullion, estragon og marv
(Amontillado antique, Bodega Fernando Di Castilla, Jerez)

– Kronvildt og kål
(2012 Leonardo Barolo, Magnum, Strappianno)

– Henkogt frugt fra Anhøj frugtplantage
(2016 Epilog, ”Pommeau”, Guldbæk Vingård, Himmerland)

– Pærer, citronverbena og pærebrændevin
(TABU’s cocktail med pære, sødmælk og hvid skotlander rom)

Kaffe, sødt og avec

Prisen for denne eksklusive aften er 2000 kr. pr. person.
Læs mere og book bord her.

Restaurant Tabu


TEXTUR


På den nye hotte restaurant TEXTUR kan du skyde nytåret ind med en lækker nytårsmenu bestående af snacks og caviar, 4-rettersmenu og kransekage.

Menuen er:
Snacks: Ægte caviar (White Sturgeon), røget skinke fra Rævhede, puffede tapikaflager med kryddersalt, creme med tørrede urter og hyldebærkapers

Forret: Soyamarineret laks med kold urtecreme og sprød hjertesalat

Mellemret: Saltet torskeryg med sprøde hasselnødder og cremet suppe med ramsløg

Hovedret: Krogmodnet okse skåret af højreb fra Rævhede, glacerede rødbeder og rødbedepuré samt aromatisk sauce med svampe og trøffel

Dessert: Mousse på Valrhona chokolade og rom fra Skotlander med citroncreme og mandelcrunch

Kransekage

Prisen for dette er 448 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus


Hos Victors Madhus kan du få en lækker tre-rettersmenu til take away til din nytårsaften.

Menuen er:
– Forret 1: Flødelegeret fiskesuppe serveret med limfjordsblåmuslinger serveret med dildolie, syltede jordskokker og kartoffelchips hertil nybagt brød og smør.

Eller

– Forret 2: Terrin af gris serveres med syltede beder, sennepscreme og små salater.

– Hovedret: Braiseret oksebryst serveret med selleripure, grillet spidskål og ristede skovsvampe hertil confiteret kartoffel og sauce blanquette.

– Dessert: Chokoladekage “Valrhona” med chokolademousse og  syltede kirsebær, kandiserede mandler samt myntesukker.

Prisen for denne tre-rettersmenu er 225 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


AaB Konference

Som noget nyt kan du hente din nytårsmenu på AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park. Her har AaB Konference og Victors Køkken & Catering skruet en lækker nytårsmenu sammen, hvor der er fokus på de klassiske råvarer, der traditionelt hører til nytårsaften.

Du får tre retter til 298,- kr., hvor du både kan glæde dig til bagt torsk, kalvemørbrad og til dessert en smuk og ”mushy” mazarinkage.

Menuen er:
Forret: Torsk bagt med olivenolie. Serveret på bund på blomkålspure med hummercreme. Hertil rugflager syltede brunoise (små tern) af urter samt dild

Hovedret: Stegt kalvemørbrad og terrin af oksebryst. Serveret med sellericreme, langtidsbagt gulerod og syltede løg. Hertil kartoffelkage med timian og hvidløg samt rødvinssauce.

Dessert: Blød mazarin med urter. Serveret med saltet karamel, syltede rabarber samt æble. Hertil brudstykker af hvid chokolade og skovsyre.

Prisen for disse tre retter er 298 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

AaB Konference Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

Helmuth gentager succes: Gin-festival med strejf af sommer

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var Aalborgs første gin-festival, da Helmuth Bar & Kitchen sidste år arrangerede Aalborg Gin Festival.

Det blev en bragende succes med fuldt hus og masser af muligheder for at smage på de fineste varianter af gin og møde producenter.

Nu inviterer Helmuth atter til gin-festival, hvor man kan få smagen af sommer og drømme sig til lunere dage.

Gin Festival i april

Torsdag den 12. april og fredag den 13. april afholdes der Aalborg Gin Festival 2018 – Summer Edition – på Helmuth.

“I samarbejde med syv nøje udvalgte leverandører forvandler vi Helmuth på to aftener til Aalborg Gin Festival. Her kan man smage på lækre gin og få en god snak med repræsentanter, som ved alt om netop gin, og den gin man prøvesmager til vores festival.

Gin er meget oppe i tiden, og vi glæder os til at gøre det med en summer edition,” siger den af de to nye Helmuth-ejere, Mathias Walther.

Han overtog sammen med sin forretningspartner Anders Strandhave i december Helmuth Bar & Kitchen, da Lars Helmuth solgte det fra for at fokusere på familielivet og andre projekter.

Anders Strandhave (v), Lars Helmuth og Mathias Walther (h)

Holder fortsat højt niveau på Helmuth

Helmuths høje niveau på cocktails og fede fester har dog slet ikke ændret sig med overtagelsen, og derfor giver det også mening, at man kører en ny Gin-festival som hurtigt blev udsolgt sidst.

“Gin interessen har aldrig været større. Vi oplever enorm interesse, og især med mange nye, spændende varianter op til sommeren, vælger vi at gentage succesen fra 2017 med en gin festival i april 2018.

Sidste år blev alle billetter revet væk på kun tre dage. I år vælger vi at tage en fredag med, så vi kan holde en rigtig fed gin fest fredag aften med DJ fra kl. 22.00.

I baren vil der være gin og tonic og specielle skræddersyede gin cocktails fra de repræsenterede leverandører til attraktive priser hele aftenen/natten, både torsdag og fredag,” siger Mathias Walther og fortsætter;

“Vi vil gerne tilbyde folk en lidt mere alsidig form for ginsmagning, hvor man får mulighed for at dykke ned og smage den rene spiritus, få lidt historie bag samt blive klogere på hvilken type tonic og garniture, der passer sammen.

Derudover får man mulighed for at opleve aftenen forskellige gin folde sig ud i skræddersyede cocktails ala Helmuth,” siger han.

Der kommer G&T Bar

Helmuth skriver på sin Facebook-side;

“GinTonic-bar har åbent hele aftenen, hvor der kan købes GT’er til specialpris. (Gin&Tonic bar åben kl. 18.00-03.00)
Vælg imellem 25 forskellige gin incl. tonic 60 kr.
Alle vores gin/tonic serveres med Fever-Tree premium tonic.

Ligeledes serverer vi lækre gin cocktails netop denne aften til 75 kr.”

Priserne er således;

Torsdag d. 12. April 245 kr
Fredag d. 13. April 275 kr
Incl. fingerfood* + 5 ginsmagninger á 2 cl.

Ifølge Facebook-opslaget denne søndag åbner billetsalget på Helmuth fra på torsdag den 25. januar.

Landmad bliver til Café Bonden i Vesterå: Derfor skulle de ændre navn

Skrevet af: Michael Qureshi

For halvandet år siden i juni 2016 fik Aalborg en Landmad-butik med konceptet, der var en blanding af café og købmandsbutik.

Men nu skal vi vænne os til et helt nyt navn på adressen Vesterå 5. Fra 1. februar ændrer man navnet fra Landmad til Café Bonden.

Men det bliver sådan set også det eneste, der ændrer sig, lover parret Annette Larsen og Jan Andersen, der står bag den hyggeligt indrettede café og butik.

Landmad-konceptet var nemlig på vej mod en truende konkurs i efteråret 2017, og blev reddet på målstregen af nye ejere heriblandt Prins Joachim.

Navneskiftet var en nødvendighed

Det var ejerkredsen bag De 5 Herregaarde, som overtog Landmad-navnet, og de nemlig at gå væk fra Franchise-konceptet. Dermed var navneskiftet i Vesterå en nødvendighed.

“De fysiske butikker var ikke en del af deres plan, så de opsagde alle kontrakter med franchise-butikkerne. Så vi fik tre måneder til at komme af med alt, hvad der hed Landmad hos os. Derfor kommer vi nu fremadrettet til at hedde Café Bonden,” fortæller Annette Larsen til MigogAalborg.

Det er både godt og ondt, at man nu skiller sig af med Landmad-navnet.

“Vi har også erfaret i den tid, vi var i Landmad-konceptet, at det der sælger godt i Grenaa nødvendigvis ikke sælger godt i Aalborg. Så på den måde er det positivt, at vi nu selv kan bestemme lige præcis, hvad vi serverer og placerer på hylderne.

Det der er mindre godt, er naturligvis, at vi har brugt mange kræfter alle butikkerne i kæden på at etablere Landmad i folks bevidsthed, og det har været lidt et kvalitetsstempel,” forklarer Annette Larsen.

Fejrer økologiske spisemærke i sølv

Der har dog været grund til stor fejring inde på det populære spisested, som blandt andet er kendte for at servere lækker brunch og fantastiske burgere.

Forleden modtog de det økologiske Spisemærke i Sølv, og det er en kæmpe bedrift for Annette Larsen og Jan Andersen.

“Det betyder, at mellem 60-90 procent af den mad, vi serverer i caféen, er økologisk inklusiv drikkevarer. Det er en ret stor milepæl for os. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en større investering fra vores side i at opnå dette prædikat.

Så vidt vi er orienteret, er det kun to steder inklusiv os i Aalborg af forretningsdrivende butikker og caféer, som har det økologiske spisemærke i sølv. Det er vi ret stolte over, at vi nu har nået,” fortæller Annette Larsen.

Hun glæder sig fortsat til at tage imod aalborgensere inde på Café Bonden.

“Det er vigtigt for os at understrege, at som gæst og kunde kommer man ikke til at mærke nogen forskel på navneskiftet. Det er stadig de samme retter og de samme mennesker.

Faktisk gør det os i endnu højere grad i stand til at dyrke nordjyske producenter. Vi er i gang med at finde endnu flere af de her små producenter rundt omkring i Nordjylland. Det er en ret vigtig del af vores måde at drive caféen og butikken på,” slutter Annette Larsen.

Hipt med genbrugsbutikker: Her finder du retro-guldet i Aalborg

Skrevet af: Jens Erik Møller

Engang var genbrug og retro lidt støvet og gammeldags, men de senere år er det blevet trendy og hipt igen.

Men hvor går du hen i Aalborg, hvis du drømmer om at indrette lejligheden i moderne retro-stil?

Vi har samlet de bedste steder, hvor du med held kan gøre et godt retro-kup.

Oles Kælderkram

Første stop er Oles Kælderkram. Den er, hvad man vil kalde en rigtig Nørrebro-butik med fokus på retro-ting fra 50’erne, 60’erne og 70’erne. Her er god dansk og nordisk design.

Udover keramik fra eksempelvis Royal Copenhagen, Jacob Bang og W Germany, så har butikken mange sjove, unikke og spøjse ting til boligindretningen, små møbler af teaktræ og eg samt litografier, træsnit og plakater med danske kunstnere.

Hvis du er træt af IKEA-stolene ved spisebordet og leder efter mere unikke stole, er Oles Kælderkram også et godt sted at stikke snuden ind. Butikkens speciale er gamle stole, som Ole selv sætter i stand i baglokalet.

Det gælder dog om at slå til med det samme, da butikken drives efter princippet “hurtigt ind hurtigt ud”. Det betyder, at en del ting aldrig når den fysiske butik, inden det er solgt via butikkens instagram-profil. Butikken er dog stadig ikke bare ét, men mange besøg værd.

Oles Kælderkram, Danmarksgade 24, 9000 Aalborg

Butikken har anarkistiske åbningstider, men altid fredag kl. 14.00-17.30 og lørdag kl. 11.00-13.30

Oles kælderkram

Genbrugscaféen

På Kastetvej finder vi Genbrugscaféen, der kan betegnes som en marskandiser af den gamle slags. Her er alt lige fra teaktræsstole, keramik og lamper til småborde, spejle og glas.

Det er også her, du med held kan kigge ind, hvis du mangler en Madam Blå kaffekande eller et udstoppet dyr.

Du kan også være heldig at finde lidt mere sjældne ting som for eksempel grønne glasflasker fra Spritfabrikken, en antik Continental skrivemaskine eller et bagerkringle-skilt fra en gammel bager.

Der er absolut mulighed for at gøre fantastiske fund, men det kræver, at du har tid til at lede og elsker at rode i gamle sager i en tætpakket butik.

Genbrugscaféen, Kastetvej 15, 9000 Aalborg

Mandag-fredag kl. 10.00-17.00 og lørdag 12.00-16.00

Foto: Genbrugscaféen

Le Renard

I den helt anden ende af genbrugs-retro-skalaen finder vi Le Renard ved Budolfi Plads. Her er ingen retro-ting eller traditionelle genbrugslopper. I stedet er der fokus på vintage-fund fra 20’erne og op til 70’erne og 80’erne, som ejer Mikkel Aagaard blandt andet finder på lokale markeder i Frankrig.

Derudover har Le Renard skandinavisk keramik, danske designmøbler af for eksempel Wegner eller Børge Mogensen, Walt Disney figurer, originale Andy Warhol plakater, europæisk lampedesign i form af blandt andet PH og Christian Dell samt vintage-tøj fra 1920-1960.

De ting, du finder her, har et navn, og alle har de en god historie – om det så er en projektør fra et filmstudie i Berlin eller en lækker fransk champagnekøler.

Butikken er fyldt med unikke ting, som du ikke finder andre steder i Aalborg, og den er et oplagt sted, hvis du leder efter det, ingen andre har.

Le Renard, Budolfi Plads 7, 9000 Aalborg

Tirsdag-fredag 13.00-17.30 og lørdag 10.00-15.00

Vintage 9000

Vintage 9000 i Løkkegade kan beskrives som en moderne marskandiser. Langt det meste er fra 50’erne, 60’erne og 70’erne, men der er ting fra både før og efter.

Er du for eksempel på udkig efter gamle ølkasser af træ, så er butikken et sandt paradis. Den har kasser fra omkring 70 forskellige øl- og sodavandsbryggerier – lige fra Hasseris Bryggeri og Spritfabrikken til Nørresundby Brøndanstalt ved A. Bach og Søn.

Som noget helt specielt har Vintage 9000 også et stort udvalg af gamle legetøjsbiler af mærker som Corgi og Gamda koor, og så har butikken et større udvalg af funktionsdygtige kameraer fra 60’erne og 70’erne.

De er ifølge ejer Lars Peter Andersen idéelle, hvis du elsker fotos med det helt gamle look, som moderne mobiler og instagram-filtre ikke kan genskabe.

Hos Vintage 9000 finder du også mange plakater – både nye genoptryk efter originale licenser samt gamle tryk. Der er blandt andet danske reklamer, tegneseriehelte samt danske kunstplakater.

Samlet set bugner butikken af drengerøvs-retro-ting, og et besøg hos Vintage 9000 er et must, hvis herreværelset skal have lidt retro-sjæl og stemning.

Vintage 9000, Løkkegade 20B, 9000 Aalborg

Tirsdag, torsdag og fredag kl. 11.00-17.00 og lørdag kl. 10.00-15.00

Butik 21 Retro Genbrug

På Boulevarden finder vi Butik 21 Retro Genbrug, der drives som en socialøkonomisk virksomhed. Den har et ganske bredt udvalg – lige fra amagerhylder, møbler og keramik til de velkendte og farvestrålende 60’er plastikæggebægre fra Rosti.

Det er en rodebutik, som er fyldt med traditionelle genbrugslopper, som du vil se på et ethvert loppemarked, men du kan også gøre spændende fund som et østers serveringsfad, en gammel drejeskivetelefon, en lysekrone eller en smart dametaske fra 60’erne.

Det er her, du finder alle de sjove, skæve og anderledes ting, og butikken er et godt sted at starte, hvis du skal have kulør på kolonihaven eller sommerhuset.

Butik 21 Retro Genbrug, Boulevarden 21, 9000 Aalborg

Tirsdag-fredag kl. 11.00-17.00 og lørdag kl. 11.00-13.30

Guld & Rod

Der er også flere gode steder i City Syd. Et af dem er Guld & Rod, hvor folk lejer en reol, og lader butikken sælge deres varer mod en mindre kommission. Og Guld & Rod lever godt op til navnet. Det er “organiseret rod” tilsat små hengemte guldklumper.

Butikken har alt et genbrugshjertet begærer – brugt legetøj fra 80’erne, gamle lp’er, Kähler vaser (de nye med striberne) og gamle spisestel, som vi kender fra mormor.

Der er langt mellem snapsene, hvis man kun går efter 60’er retro-ting, men kan man skelne skidt fra kanel, så er det muligt at finde W Germany keramik, krystalglas, ting af teaktræ, udstoppede fugle og andre sjove ting på reol hylderne.

Alt i alt er Guld & Rod bestemt et besøg værd, men du skal dog ikke forvente at finde den store retro-guldskat her.

Guld & Rod, Stenbukken 3A, 9200 Aalborg SV

Mandag-fredag kl. 10.00-18.00 og lørdag-søndag kl. 10.00-15.00

Sidst men ikke mindst er der talrige instragram-butikker med genbrug og retro. Det er ikke fysiske butikker, men nogle har dog et showroom. Blandt de mere spændende er French Art and Vintage, Antiquis Aalborg, Genbrugslopperne og Retro Biksen Aalborg.

Kæmpe triumf: Aalborg Pirates hentede pokaltitlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Aalborg Pirates trækker flest tilskuere i hele Danmark
Foto: Daniel Pullen
Aalborg Pirates trækker flest tilskuere i hele Danmark Foto: Daniel Pullen

Piraterne fra Aalborg fortjener en ordentlig tur i Gaden i aften.

Lørdag hentede de på fornem vis pokaltitlen med en suveræn 5-2 sejr over Rungsted i Herning.

Final 4-stævnet blev afholdt fredag og lørdag i Jyske Bank Boxen i Herning.

Det var samtidig også en fantastisk revanche for sidste års pokalfinale-nederlag til netop Rungsted.

Ligger på andenpladsen i ligaen

Aalborg Pirates har i den grad fortsat de flotte takter fra sidste sæson, og ligger aktuelt på andenpladsen i ligaen. De var også favoritter mod Rungsted, men det var bestemt ingen walk over, selv om cifrene endte ret suverænt.

Nordjyderne var effektive, og havde flere udslagsgivende udskiftninger i løbet af kampen, som sikrede, at de nu kan kalde sig danske pokalmestre.

Det er i allerhøjeste grad en triumf for Aalborg Pirates direktør Thomas Bjuring, der kom ind i klubben, da alt var kaos og klubben var på kurs mod en konkurs.

I dag er Pirates en god forretning, og samtidig leverer man flotte sportslige resultater.

Så det er ganske vist spillerne, der leverede varen på banen og fortjener hyldest. Men i kulissen kan Bjuring også fortjent klappe sig selv på skulderen.

Aalborg Pirates
Thomas Bjuring

Mange fra Aalborg rammes hvert år: Airhelp hjælper med at få penge igen

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Annonce

Mange har prøvet det.

Du står i lufthavnen med kufferten pakket, og du er klar til at tage af sted. Men så sker det, at flyet du skal med, ikke flyver til den planlagte tid, og din rejse bliver forsinket.

Senest ramte en storm store dele af Europa, som kostede mange aflysninger og forsinkelser. Det gik blandt andet ud over mange passagerer til og fra Aalborg på Amsterdam-afgangene.

Og selv om man sidder med en irritation om, at man burde kompenseres, så ryger det i glemmebogen. For det er jo alt for omstændigt, ikke? Ikke når det gælder den danske succes-virksomheder Airhelp.

Stifterne af AirHelp.dk prøvet det med aflysninger og forsinkelser mange gange. Derfor besluttede de tilbage i 2013 at gøre noget ved det.

De to barndomsvenner Henrik Zillmer og Nicolas Michaelsen tog derfor kampen op mod flyselskaberne.

Verdens førende flykompensationsselskab
Deres mission var – og er stadig i dag – at hjælpe flypassagerer med at skaffe den retmæssige erstatning for flyforsinkelser – på en nem og overskuelig måde.

De ejer i dag verdens førende selskab inden for flykompensation. AirHelp har over 500 ansatte med kontorer i Berlin, Gdansk, Krakow og Barcelona. De er aktive i 30 lande og tilbyder support på over 15 sprog.

AirHelp gør det nemt
Ved at bruge AirHelp slipper du for papirarbejdet og dyre advokater. Med få klik på din telefon kan du sende din sag ind, og så klarer AirHelp alt for dig.

Vinder du sagen, får du pengene udbetalt på din konto.

”Siden 2013 har vi hjulpet over 5 mio. flypassagerer med at få udbetalt den kompensation, de er berettiget til. Men vi har stadig et stort arbejde foran os, for mange er slet ikke klar over, at de overhovedet er berettiget til kompensation” siger Henrik Zillmer, som er stifter af AirHelp, til MigogAalborg.

Mange penge i kompensation
Faktisk oplever over ni millioner mennesker på verdensplan hvert år at blive påvirket af et forsinket eller aflyst fly. Mange af disse ved slet ikke, at de kan få penge i kompensation.

I Danmark er du er beskyttet af EU-lovgivningen, hvilket betyder, at du som udgangspunkt er berettiget til kompensation, hvis:

  • Dit fly er forsinket mere end tre timer
  • Dit fly bliver aflyst mindre end 14 dage før afgang
  • Du bliver nægtet boarding

Der er mange penge at hente, hvis du har været udsat for forsinkelser eller aflyste fly i forbindelse med rejser.

Faktisk er du berettiget til kompensation for forsinkelser, der går hele tre år tilbage i tiden, og du kan altså få op til 600 euro (svarende til omkring 4.400 kroner) pr. forsinkelse pr. person.

I de danske lufthavne oplevede passagerer forsinkelser og aflysninger, der berettiger dem til kompensation på et svimlende beløb på næsten en halv milliard kroner – og det er altså kun i 2017.

Langt størstedelen af disse penge er endnu ikke udbetalt til passagererne, men hvis du har haft et forsinket eller aflyst fly inden for de sidste tre år, eller du er blevet nægtet boarding, så kan du være berettiget til kompensation.

I Aalborg bliver det yderligere nødvendigt at kende til sine passagerrettigheder med et stigende antal daglige afgange fra Aalborg Lufthavn. 2017 blev således et historisk år for Aalborg Lufthavn med højeste passagerantal nogensinde.

Du kan selv tjekke, om du har penge tilgode nemt og hurtigt lige her!