Sidste chance: Her er Aalborgs bedste nytårsmenuer

Skrevet af: Michael Qureshi

OBS – denne er fra 2017. Klik her for den allernyeste 2018 version

Applaus

Hos Applaus kan du blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, og nytårsaften kan du komme til et brag af en fest, som byder på lækker mad og vin.

Menuen er:
– Snacks.
– Østers, caviar og musling.
– Pocheret letrøget torsk med bacon, kål og purløgsblanquet.
– Sort hummer m. syltet løg, svampe og aromatisk sauce.
– Stegt foie gras m. crouton, blomme og tørret and.
– Vagtel farseret med morkler og sauce på æbler.
– Chokolade med passion og kakao.

Kaffe og kransekage.

Prisen for denne aften er 1495kr inkl. vinmenu og velkomstchampagne.
Kontakt restauranten og bestil her.

Bistro V

Hos Bistro V byder de på en superlækker 3-retters menu som take away.

Menuen er:
– Forret: Røget laks fra Hyttels med dildmayonnaise, urter, hytteost og malt.

– Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, spinatselleripuré, stegt persillerod og svampesauce.

– Dessert: Lys chokolademousse med karamelknas, brombær og marengs.

Prisen for denne lækre 3-rettersmenu er 295 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

CanBlau


CanBlau har sammen med TABU og Glashuset i Lønstrup kreeret en absolut lækker menu til nytår, som du kan bestille til take away (i både Aalborg og Lønstrup).

Menuen er:
Snacks: saltede mandler, spanske oliven (to slags), salat af hummerklør med urter og croutons

Forret: Ristet hummerhale med tomatchutney og hummersuppe samt salat med urter, bacon og bagte tomater

Hovedret: Oksemørbrad med trøffelpuré, syltede bladbeder, croutons og oksesky, hertil bagt kartoffel med trøffelsmør og salt

Dessert: Chokoladekugle med æblepuré, citron/vaniljecreme og chokolade/hasselnød crumble samt syltede æbler, hertil lun chokoladesauce med kokos

Prisen for denne menu inkl. vin er 450 kr. pr. person. (de sælges i pakker af 4 og 6 personer). Du kan bestille her . 

Cafeministeriet

Hos Cafeministeriet kan du bestille en lækker nytårsmenu lavet af de bedste råvarer til take away.

Menuen er: 
– Snacks: Forårsrulle med confiteret and, jordskokchips med svampe-mayonnaise.

– Forret: Let og mild jomfruhummerbisque med soufflé af hvid fisk og jomfruhummer. Serveret med frisk dild, grøn dildolie og grillet syltet selleri.

– Hovedret: Kalvefilet med pommes duchesse (kartofler rørt med parmesan, timian og citronskal) Hertil smørristet toast, hindbærsyltede rødløg samt svamperagout tilsmagt med trøffel.

– Dessert: Oreo cheesecake med krystalliseret hvid chokolade, syltede blåbær og karameliserede valnødder.

– Til kaffen: 3 slags af køkkenets hjemmelavede petit fours.

Prisen for denne menu ved bestilling inden 20. december: 325 kr. pr. person.
Prisen for denne menu ved bestilling efter den 20. december: 340 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fandanko

Hos Fandanko går de ikke på kompromis med kvaliteten, og her kan du bestille en lækker nytårsmenu som take away.

Menuen er:

– Snackkurv:
Velegnet til nytårstalen eller som forret Brioche med kold salat af håndpillede rejer friteret mac & cheese med trøffeldip tørsaltet svinemørbrad fra slagter Holmberg ”poppede” kartofler med dehydreret kaperspulver

-Forret:
Letsaltet torsk med syrnet dildfløde, dild ”sne”, sort blomkålspure, Tobiko rogn og knust hummergele. Hertil nybagt brød.

– Hovedret:
Oksemørbrad og kalvebrissel med sprød panko. Hertil kartoffeltortilla med rucola, kraftig rødvinssauce, confiteret pastinak og cremet puré af gulerod.

– Dessert:
Triple chokoladekage. Skøn kage med hvid, lys og mørk chokolade. Hertil ”multicrumble”, hindbærpocheret babypære, sauce af kondenseret mælk, samt pure af røde frugter og lime.

Prisen for denne 4-retters menu er 379 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fusion

Hos Fusion har du også mulighed for at slippe for stress og indkøb ved at lade dem stå for maden nytårsaften. Her kan du både komme til nytårsgalla i restauranten eller bestille mad som take away.

Menuen som take away er:
– Forret: Hummerbisque, torsk, glaskål, citrongræs, urter. Hertil rustikt brød og smør.
– Hovedret: Oksemørbrad, rosenkål, svampe, lime & ingefær, kartofler, miso sauce.
– Dessert: Chokoladefondant, saltkaramel, lime & litchi parfait, pebermarengs.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.

Du kan også fejre din nytårsaften hos Fusion, hvor der vil blive kræset for gæsterne med sublim mad og udsøgte vine, højt humør og masser af boblende champagne.

Menuen til nytårsgalla er:
– Snacks og velkomstchampagne: Soja kaviar, grønlandsk sød reje, yuzu, tartar af wagyu, kimchee, tørret foie gras, grønkålschips, mixo & XO.

– 1. ret: østers, ponzu, kaviar.

– 2. ret: hummerhaler, yuzu, sorte bær, mirin.

– 3. ret: torsk, æble, ingefær, bacon.

– 4. ret: due, foie gras, morkel, galanga.

– 5. ret: canadisk angus, skorzonerrod, sort kål, kimchee, trøffel.

– 6. ret: passion, ”saltet” hvid chokolade, blodappelsin i flydende nitrogen.

Læs mere og bestil her.

Nytårsgalla på Restaurant Fusion er udsolgt! 

Helmuth

Hos Helmuth kan du deltage i en virkelig festlig aften på stedet, hvor der vil være velkomstdrinks, udvalgte snacks og champagne til at skåle nytåret ind med.

Derudover består menuen af:
– Nytårstorsk af confiteret torsk, rødbedepuré og pancetta.

– Foie gras terrrine på brioche, balsamicocreme og salater.

– Oksemørbrad med sherrysky, brombær og rosenkål.

– Svampesauté, syltede løg og jordskokkechips.

– Pommes anna.

– Fyldte mazariner med marengstop, panna cotta og bærkompot.

Prisen for en nytårsfest hos Helmuth er 549 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Helmuth


Hotel Comwell Hvide Hus

I år kan du også komme til et brag af en fest på Hotel Comwell Hvide Hus. Her bliver der serveret cocktails og en lækker 4-retters menu på Restaurant Vesterbro på 1. sal, hvor der er udsigt til byens puls.

Husets sommelier har desuden sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne.

Der vil også blive serveret kaffe og sødt samt selvfølgelig champagne til at skåle nytåret ind med, når I kl. 24.00 kan betragte fyrværkeriet fra hotellets terrasse.

Prisen for denne eksklusive aften med vinmenu inkl. er 1395 kr.
Læs mere og book her.

Comwell: Udsigt

Karma Sushi

Hos Karma Sushi kan du vælge mellem to forskellige nytårsmenuer med fokus på luksus sushi.

Nytårsmenu 1
Forret
– 1 Laks
– 1 Tun
– 1 Tun Tataki
– 2 x California
– 2 x Spicy Tuna
– 1 x Canadian

Til en person – pris 110 kr.

Hovedret
– 1 x Laks
– 1 x Tun
– 1 x Gunkan med laksetartar
– 1 x flamberet laks
– 1 x flamberet torsk
– 1 x Tun Tataki
– 3 x Spicy Tuna
– 2 x Canadian
– 4 x California
– 1 x Crispy Salmon

Til en person – pris 270 kr.

Nytårsmenu 2
Til 2-3 personer

Forret
– 1 x laksesvær med krydderdip
– 10 g kaviar
– 1 x Kongekrabbe m. citrussoja, chilicreme og sprød senbei

Hovedret
– 1 x duet af laks og trøffel
– 1 x Karma Style maki mono (8 stk)
– 1 x Douglas Menu (30 stk)
– 2 x Kammusling Nigiri

Dessert
– 2 x chokoladebrownie m. passionsfrugtsorbet sprødt låg af marengs og dehydreret passionsfrugtsaft

Cocktails
– 3 x ens cocktails fra menukortet Mona, Maga eller Hito

Samlet pris 1200 kr.

Læs mere og bestil her

MEAT


På MEAT serveres kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkring lækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. De er også klar med en take away menu nytårsaften.

Menuen er:
– Appetizer: Carpaccio af oksemørbrad med pesto, oliven og parmesan.

– Forret: Røget hellefisk med peberrodscreme, crudité af radiser, sennepsnet, frisée salat og spiselig blomst

– Hovedret: Prisen for den samlede menu varierer efter udskæring. Vælg mellem:

– Australsk filet 250 g. Pris: 385 kr.
– Tournedos 220 g. Pris: 415 kr.
– New York Strip 300 g. Pris: 489 kr.
– Rib Eye 300 g. Pris: 495 kr.
– Australsk Wagyu 250 g. Pris: 745 kr.
– Japansk Kobe: 250 g. 1279 kr.

Hertil serveres pommes duchesse med løg og bacon, grillede asparges, chips af rodfrugter, selleripuré og madagascar pebersauce.

– Dessert: Vanilje panna cotta, råmarinerede bær, crumble af marengs og nødder.

Læs mere og bestil her

Mortens Kro


Hos Mortens Kro kan du både vælge at fejre din nytårsaften i de moderne lokaler, der danner rammen om Mortens Kro eller tage maden med som take away.

Menuen som take away er:

– Appetizer: Kroens saltede mandler samt laksetatar på butterdej.

– Forret: jomfruhummer, jordskok, dild, hummer mayo, mangofrugt og sprødt

– Mellemret: paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejer og grønt.

– Hovedret: skiver af grillet oksemørbrad, på briochebrød, med foie gras terrine, rødvinskogte pærer.

– Dessert: Konditor Fabian Chevreuils gateaux marcel med syltede klementiner.

Prisen for denne lækre menu er 349 kr. pr. person.

Du kan også opleve en helt særlig nytårsaften til nytårsgalla på Mortens kro. Her vil være DJ, appetizers, dronningens nytårstale og lækker Moët og Chandon-champagne til at skåle nytåret ind med.

Der vil blive serveret en 5-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu.

Menuen består af:
– Pighvar, hummer, fjerkræ, okse.

– Festlig nytårsdessert.

– Kransekage fra buffet.

Prisen er 1798 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her. 

Foto: Jonathan Søe

Musikkens Spisehus

Musikkens Spisehus er en af Havnefrontens perler. De laver også en lækker nytårsmenu;

Forret: Grillet tun med aromatisk aioli, semidried tomater og sprøde crudités af fennikel.
Bagt islandsk torskeryg med skummende muslingesauce, dildolie og frisk kål.
Hovedret: Dansk oksemørbrad i sprød skagenskinke hertil saltbagte skalotteløg, kompot af æbler og jordskokker samt sauce gastrickt.
Dessert: Mørk chokoladebar med kirsebærnoter hertil sprøde kys, syltede kirsebær og vaniljeparfait.

4 retter 395,- 
inkl. kuvertboller

Du kan læse mere og bestille her

 

Nam


Hos Nam har du to muligheder nytårsaften. Der er den klassiske nytårsmenu og så har de også lavet en vegetarisk nytårsmenu

Ønsker du at få Nams nytårsmenu hjemme, består menuen af:
– Sprøde kyllingechips m. tomat & yuzu dip
– Smør ristet toast m. krabbe & ristet løg
– Skagenskinke m. saltet grønt & trøffel
– Flamberet laks, ponzu & glaskål
– Krumkage m. friskost, rogn & parmesan
– Hummersuppe m. citrongræs & urteolie
– Røget torsk m. spidskål & saltsyltede lime
– Jordskokker m. havgus & karse
– Angus okse m. selleri, løg og sauce på kalvehaler & trøffel
– Chokoladebar m. knas, litchi & yoghurt

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Ønsker du at få Nams vegetariske nytårsmenu

Menu:
Nams Kimchi
Sprøde tapioka chips m. Tomat & yuzu dip
Smørristet toast m. dehydreret tomat & ristet løg
Glaskål m. saltet grønt & trøffelcreme
Spidskål m. Saltsyltet lime & hasselnød
Miso suppe m. urtolie
Knust kartoffel m. ost & sort lime
Jordskokker m.havgus & karse
Grillet broccoli m. Brændt hø & karrycreme
Chokoladebar m. Knas, litchi & yoghurt
Brød & smør

Minimum 2 kurverter.

obs: Ved bestilling af kun 1 vegetarisk kuvert i sammenhæng med vores anden nytårs take away menu, er der emballage tillæg på 45,-.

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Nams almindelige nytårsmenu


Prinses Juliana


På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at få en lækker 3-rettersmenu til take away nytårsaften.

Menuen er:
– Forret: Rørt varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med dild og creme fraiche. Serveret med marinerede salater. Hertil smørristet brød.

– Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med hvidløg og rosmarin serveret med selleripuré, bagte forårsløg, forårsløgsolie og syltede tomater. Hertil pommes royal med timian og kalveglace.

– Dessert: Grand Cru Bora-Bora vanilje penna cotta. Hertil blød karamel, syltede solbær og krystalliseret hvid chokolade med mynte.

Prisen pr. person er 355 kr.
Læs mere og bestil her. 

San Giovanni


Hos San Giovanni er du garanteret en ægte italiensk oplevelse, og det afspejler også nytårsmenuen, der består af en masse lækre specialiteter.

Menuen er:
– Forret: Parmaskinke, salami ventricina og soltørret tomat, marinerede oliven, marinerede scampirejer på kål marineret i appelsin og citronsaft med et strejf af chili, grillede peberfrugter med revet parmesanost og kapers, grillet kyllingebryst á la ceasar salat, SanGiovannis koldthævede surdejsbrød medfølger.

– Hovedret: Oksemørbrad af irsk kødkvæg med en cremet ”sugo” med skovens svampe og salvie. Hertil salat af cous cous med peberfrugt, soltørret tomat, løg, rødvinseddike og urter, zucchini bagt med ”pesto alla genovese”, salat af grønkål vendt med pistacienødder, bagte gulerødder, hindbæreddike, olivenolie og masser af urter, kartofler fra Vildmosen vendt med rosmarin.

– Dessert: SanGiovannis nytårschokolade kage med chokoladeganache med hindbær, hindbærparfait og syltede skovbær.

Prisen er 395 kr. pr. person.
Du kan læse mere her og bestille her.

Mediebroen.dk


Scheelsminde


Hos Scheelsminde kan du få en skøn 3-retters menu på årets sidste aften. Menuen kan også opgraderes til en 4-retters menu, hvis dette ønskes. 

Menuen er:
– Forret: Tempereret vesterhavstorsk. 3 x jordskokker med rå glaskål og syrnet muslingefløde. Hertil surdejsbrød og smør.

– Hovedret: Kalvemørbrad fra Nordlyk rullet i dehydrerede bær, crunch og urter, hørøget selleri som puré og stegt. Confiteret kartoffel og syltede skalotteløg samt sauce Bordelaise med røget marv.

– Dessert: Mørk chokolademousse med ristede hasselnødder, syltede pærer, drænet yoghurt og brunet smørsne.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Scheelsminde Nytårsmeny. Alle retter. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


Simon’s


Hos Simon’s kan man booke 4-retters menu til en lækker aften hjemme. Grundstenen hos Simon’s er, at alt er hjemmelavet og af højeste kvalitet. Uden kompromis!

Menuen er:
– Forret: Cremet hummerbisque med smørbagt kulmule, røget bacon, aromatisk olie og vinterurter. Variation af koldhævet brød fra eget bageri og hjemmesyrnet smør med citrus og havsalt.

– Mellemret: Souffle af unghane og vilde svampe med syltede bøgehatte, skalotter, ribs, sprødt hønseskind og sort trøffel.

– Hovedret: Bouef af oksemørbrad med svamperagout og små perleløg, “gratineret kartoffel”, timian og sauce Bordelaise .

– Dessert: Gateau Marcel ”luftig chokoladekage” á la Simon’s med kompot af mørke sensommer bær med polynesisk vanilje.

Prisen for er 399 kr. pr. person.
​Læs mere og bestil her.

SushiMania


Nogen siger, at alle gode fester starter med sushi og bobler. I år har du mulighed for at teste det med take away fra SushiMania. Her kan du få boxe til både den store og den lille nytårsfest.

Box 1 (18 stk.) består af:
Maki
– 4 x laks spring
– 4 x spicy seafood
– 4 x chicken yummi
– 4 x laks green

Nigiri
– 2 x tigerreje med masagomayo
1 x sushimania sauce + inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 169 kr. pr. menu

Box 2 (32 stk.) består af:
(maki)
– 4 x chicken nuts
– 4 x laks + rejer
– 4 x california royal
– 4 x spicy tun
– 4 x ebi tempura
– 4 x laks dragon
– 4 x mango veggie

(nigiri)
– 2 x lynstegt laks m. chilimayo
– 2 x tigerreje m. masagomayo

Prisen er 349 kr. pr. menu.
Kontakt restauranten og bestil her.

Sushi Mania XO


Hos SushiMania XO kan du bestille ekstraordinær gourmetsushi til årets sidste fest.

Menuen er:
Nigiri
– 2 x ebireje m.japansk mayo · mandel · ingefær
– 2 x vildtfanget laks m. lime·hvidløgsdressing · brændt hvidløg · limeskal

Maki rolls
– 4 x snekrabbe · agurk · avocado · japansk mayo · sesam
– 4 x vildtfanget laks · crispy lakseskind · avocado · agurk · chili · mayo
– 4 x friteret pankokylling · cashews · tranebær · unagi · mayo · sesam · sprødt kyllingeskind

Dragon rolls
4 x tigerreje · ingefær · agurk · chilimayo · springløg · tuntatar
4 x ebireje · snekrabbe · sennepscreme · springløg · agurk · wakame · ponzu big rolls
4 x tempurareje · koriander · gulerod · avocado · radise · sesam · nobashisauce
4 x tempurareje · avocado · agurk · gulerod · sushimania- og unagisauce

Inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 449 kr. pr. menu.
Kontakt restauranten og bestil her.

Tabu


Restaurant Tabu vandt tidligere i år hædersprisen som årets gemmenbrud, og i år kan du deltage i en ekstravagant nytårsgalla på årets sidste dag. Her kan du få en lækker menu med dertilhørende vinmenu.

Menuen er:
– Snacks og champagne

– Limfjordshummer med hengemt grønt fra markerne på Egholm
(2013 Riesling Mauerwien, Schloss Neuweier, Baden=

– Pighvar og asparges fra ”Svipperhøj”
(2014 Puligny Montrachet, Jean Pascal et Fils, Bourgogne)

– Oksehale, rødbede, peberrod og tørret oksehjerte (18 mdr.)
(1999 Gigonas, La Cave, Rhône)

– Svampe, boullion, estragon og marv
(Amontillado antique, Bodega Fernando Di Castilla, Jerez)

– Kronvildt og kål
(2012 Leonardo Barolo, Magnum, Strappianno)

– Henkogt frugt fra Anhøj frugtplantage
(2016 Epilog, ”Pommeau”, Guldbæk Vingård, Himmerland)

– Pærer, citronverbena og pærebrændevin
(TABU’s cocktail med pære, sødmælk og hvid skotlander rom)

Kaffe, sødt og avec

Prisen for denne eksklusive aften er 2000 kr. pr. person.
Læs mere og book bord her.

Restaurant Tabu


TEXTUR


På den nye hotte restaurant TEXTUR kan du skyde nytåret ind med en lækker nytårsmenu bestående af snacks og caviar, 4-rettersmenu og kransekage.

Menuen er:
Snacks: Ægte caviar (White Sturgeon), røget skinke fra Rævhede, puffede tapikaflager med kryddersalt, creme med tørrede urter og hyldebærkapers

Forret: Soyamarineret laks med kold urtecreme og sprød hjertesalat

Mellemret: Saltet torskeryg med sprøde hasselnødder og cremet suppe med ramsløg

Hovedret: Krogmodnet okse skåret af højreb fra Rævhede, glacerede rødbeder og rødbedepuré samt aromatisk sauce med svampe og trøffel

Dessert: Mousse på Valrhona chokolade og rom fra Skotlander med citroncreme og mandelcrunch

Kransekage

Prisen for dette er 448 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus


Hos Victors Madhus kan du få en lækker tre-rettersmenu til take away til din nytårsaften.

Menuen er:
– Forret 1: Flødelegeret fiskesuppe serveret med limfjordsblåmuslinger serveret med dildolie, syltede jordskokker og kartoffelchips hertil nybagt brød og smør.

Eller

– Forret 2: Terrin af gris serveres med syltede beder, sennepscreme og små salater.

– Hovedret: Braiseret oksebryst serveret med selleripure, grillet spidskål og ristede skovsvampe hertil confiteret kartoffel og sauce blanquette.

– Dessert: Chokoladekage “Valrhona” med chokolademousse og  syltede kirsebær, kandiserede mandler samt myntesukker.

Prisen for denne tre-rettersmenu er 225 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


AaB Konference

Som noget nyt kan du hente din nytårsmenu på AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park. Her har AaB Konference og Victors Køkken & Catering skruet en lækker nytårsmenu sammen, hvor der er fokus på de klassiske råvarer, der traditionelt hører til nytårsaften.

Du får tre retter til 298,- kr., hvor du både kan glæde dig til bagt torsk, kalvemørbrad og til dessert en smuk og ”mushy” mazarinkage.

Menuen er:
Forret: Torsk bagt med olivenolie. Serveret på bund på blomkålspure med hummercreme. Hertil rugflager syltede brunoise (små tern) af urter samt dild

Hovedret: Stegt kalvemørbrad og terrin af oksebryst. Serveret med sellericreme, langtidsbagt gulerod og syltede løg. Hertil kartoffelkage med timian og hvidløg samt rødvinssauce.

Dessert: Blød mazarin med urter. Serveret med saltet karamel, syltede rabarber samt æble. Hertil brudstykker af hvid chokolade og skovsyre.

Prisen for disse tre retter er 298 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

AaB Konference Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

Åbningsfest med gratis whisky: Aalborgs første ægte whiskybar åbner i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs udvikling på den gastronomiske del fortsætter med lynets hast.

Derfor er det helt naturligt, at Nordens Paris også skal have en vaskeægte whiskybar af høj kvalitet. Det legendariske værtshus Kahytten er lukket, og i næste uge åbner man i selvsamme lokaler “Whiskybaren Kahytten”.

Hvis man tænker værtshus og billige sjusser, så skal man tro om igen.

Blandt andet kan man prale med Danmarks og en af Europas største samlinger af Johnnie Walker Whisky.

Der bliver noget for enhver smag og pengepung, når whiskyentusiasten Rune Holm’s livsværk åbner på Hadsundvej i næste uge.

Der er blandt andet også indgået et samarbejde med Vendia Bryghus, så man kan supplere de gyldne dråber med kvalitetsøl herfra.

Gratis whisky til alle både fredag og lørdag

Åbningsfesten markeres med gratis whisky til alle, der møder op på de to åbningsdage fredag og lørdag den 25. og 26. oktober fra kl. 15.

Man får skænket et enkelt glas, og så er man ellers velkommen selv til at udforske det spændende sortiment.

Der er dog et glas whisky til alle begge dage, forklarer indehaver Rune Holm.

“Gæsten der møder op begge dage kan både opleve at få en spændende Johnnie Walker-oplevelse om fredagen samt en god single malt-oplevelse om lørdagen,” siger han.

Rune og hans medbartenderes whiskymål pr. glas bliver i øvrigt også 50% større end sædvanligt – 3 cl.

Tidligere underviser får opfyldt livslang drøm

Den tidligere TECH COLLEGE-underviser slår sortimentsmæssigt dørene op til sin livsdrøm ”WhiskyBaren Kahytten” på baggrund af hele sin egen dyrt indsamlede samling.

Mindst 120 forskellige blandt hans privatsamlings over 800 specialflasker, lover Rune altid vil stå til skue og udskænkning på hylderne – til priser fra 40 til over 4.000 kr. pr. glas.

10 særligt kostbare og sjældne med flaskepriser på godt over 10.000 kr. får desuden deres egen særlige aflåste VIP-glashylde bag det lille loungemiljø med nyanskaffede lænestole og pejs i det ene hjørne.

Her opsættes også skærm, hvor whiskyproduktionsfilm med mere kan nydes.

De øvrige 120 whiskyer vil på tre hylder i to rækker fylde hele spejlhyldearrangementet bag selve baren.

Der bliver rigeligt også for øjet. Rundt om på de nymalede vægge hænger gamle whiskyreklamer og andet whiskysoires, ligesom der bliver masser af Whisky-lekture at bladre i.

“På åbningsfredagen har jeg planlagt at tilbyde vores gæster valget mellem en Johnny Walker’s Green Label eller en Johnnie Walker’s Double Black Label.

Og lørdag kan alle så vælge mellem en særlig 16 års Famous Grouse, en 12 års Benrinnes eller en 12 års Highland Park,” fortæller 49-årige Rune, der de seneste måneder har knoklet for at være klar.

Opfylder et behov i Aalborg

Positive reaktioner på sociale medier og fagfora har kunnet tælles i hundredevis oven på nyheden, så Rune forventer stort rykind.

Og han har da også til åbningen hyret passende livemusik.

“Det her bliver bestemt ikke et job på almindelige 37 timers arbejdsuge, kan jeg mærke. Det gør heller ikke noget. Selv om jeg har været glad for mine hidtidige undervisningsjob, så er det her jo et slags livsværk.”

Blandt de mange aftaler, som på det seneste er indgået, lægger Rune særligt vægt på aftalen med Vendia Bryghus i Hjørring, som bliver hovedleverandør af det øl (4 slags), som whiskyerne kan skylles ned med.

Bryghuset driver også Bistro V på Aalborgs havnefront, og restauranten dér skal samtidig ind i mellem levere mad ved de særlige lukkede smagsarrangementer, som WhiskyBaren også satser på at holde for grupper.

 Whiskybaren Kahytten får – indtil videre – åbningstid efter almindelig arbejdstid fra kl. 15 fra onsdag til lørdag.

På hverdagene til kl. 23 og fredag-lørdag med mulighed helt til kl. 03.00.

“Først og fremmest fornemmer jeg bl.a. fra de internetfora, jeg deltager i, at der blandt mange både yngre og midaldrende findes et uopfyldt behov i Aalborg for at kunne mødes et sted med kvalitetswhisky i centrum.

Forhåndsinteressen blandt kendere har som nævnt i hvert fald været enorm også på vores Facebook-side,” slår Rune Holm fast.

Hvad: Åbningsfest Whiskybaren Kahytten
Hvor: Hadsundvej 11A, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 25. oktober samt lørdag d. 26. oktober
Læs mere her

Har du set de nye ikoniske Aalborg plakater?

Tjek dem ud her

Inspiration til julehygge: MUMS har udgivet deres populære julekatalog

Skrevet af: Jens Erik Møller

Knap er efterårsferien slut, før de første julekataloger udkommer. Og spørger du os, er det ikke spor for tidligt.

Derfor har vi på MigogAalborg – som så mange andre – også set frem i spænding til det efterhånden berømte julekatalog fra delikatesseforretningen MUMS på Gugvej, som nu endelig er her.

Det er traditionen tro fyldt med lækkerier fra både helt lokale producenter i Aalborg og Nordjylland og med populære, danske kvalitetsmærker.

”Vi er stolte af de mange danske producenter, som med respekt for gode råvarer sætter en ære i at skabe produkter, der smager af Danmark.

Det danske klima bidrager til at udvikle smage til de råvarer, som bruges i mange af produkterne,” fortæller Allan Frost fra MUMS.

Du kan selv bladre julekataloget igennem online her

Gavekurve og firmagaver

Det længe ventede julekatalog er derfor en stor inspirationskilde til de helt personlige julegaver, til firmagaverne, til julebordet eller blot til dem, der gerne vil forkæle sig selv.

Hos MUMS oplever de, ifølge Charlotte Blak, stor efterspørgsel på deres gavekurve og firmagaver. Både på grund af det lækre indhold, men også på grund af den flotte og eksklusive indpakning.

Du kan selvfølgelig sammensætte din helt egen og personlige gavekurv fyldt med de lækkerier, som du sætter pris på, og hvad enten det er til en gave eller til dig selv, så er butikken på Gugvej et rent slaraffenland.

Der er marmelade og chutney fra nordjyske Hybengaarden ved Jerslev; honning fra De 5 Gaarde, der blandt andet tæller Schackenborg; du finder et stort udvalg af produkter fra Herbie Gin, der ligger ved Svinkløv; der forhandles øl fra lokale bryghuse som Løkken Bryghus, Skagen Bryghus og Fur og meget, meget andet…

Hos MUMS finder du ganske enkelt alt hvad hjertet begærer af delikatesser og lækre specialiteter fra små, lokale producenter, og julekataloget bugner med gode tilbud på de mange lækkerier.

Te, kaffe og lækker chokolade

MUMS er også et absolut must for te- og kaffedrikkere.

I de sidste 12 år har MUMS stille og roligt opbygget et stort udvalg af te. Faktisk kan du finde mere end 100 forskellig salgs te hos MUMS. De fås både i løsvægt og i dåser.

Der er blandt andet te fra Kusmi Tea og Fabel te, og i år har MUMS desuden fået designet en særlig tedåse med deres eget populære jule te. Så er du te-elsker, så er MUMS bestemt mange besøg værd.

Der er heller ikke noget bedre end duften af friskmalede kaffebønner og en god kop kaffe. Hos MUMS finder du derfor også et bredt udvalg af alverdens kaffebønner, som alle er en del af Mums’ eget kaffe brand.

Endelig – og måske vigtigst af alt – så er det også hos MUMS, du finder det helt rigtige ”kvalitetssnoller” til kaffen.

For chokoladefans er der fx et stort udvalg fra både Aalborg Chokoladen og Summerbird, mens lakridselskerne kan finde produkter fra blandt andre Johan Bülow. Der er også lækre bolcher fra Bolcheriet i Løkken, hvis din søde tand foretrækker det.

MUMS er afgjort et besøg værd, hvis du har en sød tand, du kan se et udpluk af slik-udvalget hos MUMS i julekataloget.

Hjemmelavede produkter

MUMS sælger ikke bare lækre kvalitetsting fra lokale producenter – de laver også nogle selv.

Du kan købe cookies og andet bagværk, bagt i MUMS’ eget køkken efter gamle, traditionelle opskrifter.

Der er forskellige slags syltetøj, kryddersalt, hjemmelavede chips med Læsøsalt, kryddersnaps og meget andet – alt sammen fremstillet af MUMS med fokus på lokale kvalitetsråvarer.

Især kan vi på MigogAalborg fremhæve den hjemmelavede syltetøj med æble og fennikel. Det er et perfekt match til Arla Unika oste, som fås i et bredt udvalg hos MUMS.

Og hvis du som os ikke helt kan bestemme dig for, hvilken af Arla Unika ostene, der er den bedste, så kan du købe en særlig smagspose med fem forskellige oste – eller fire oste og en garniture, som fx det hjemmelavede æble og fennikel syltetøj.

Smag på kataloget

Hvis julekataloget fra MUMS ikke får dit mundvand til at løbe, så kan du også komme forbi butikken på Gugvej og smage på herlighederne.

Lørdag 16. november inviterer MUMS nemlig traditionen tro indenfor til julehygge, hvor der er smagsprøver på mange lækkerier fra kataloget.

Butikken er naturligvis pyntet op til jul. Foto: MUMS

Her kan du blandt andet smage MUMS’ efterhånden berømte hvide gløgg. Modsat traditionel gløgg, der er er lavet på rødvin, så er den hvide gløgg fra MUMS lavet på æblemost fra Frugthaven ved St. Brøndum i Skørping.

Gløggen indeholder også en lang række julekrydderier, men hvilke, er naturligvis en forretningshemmelighed – men du kan købe krydderiblandingen til hvid gløgg i butikken.

Der skulle altså være garanti for, at dine smagsløg kommer på overarbejde.

Julehyggen finder sted fra kl. 11-13, og der vil i dagens anledning være flere konkurrencer, hvor kunderne kan vinde nogle af de mange lækre produkter.

Besøg MUMS’webshop.

Sidste weekend i efterårsferien: Så meget sker der i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Efterårsferien er ved at lakke mod enden, og selv om der har været mange forskellige aktiviteter for både børn og voksne hele ugen, så er weekenden selvfølgelig ingen undtagelse.

Fra fede præmier til veterantog eller teater, der er lidt forskelligt at vælge imellem de sidste dage af ferien.

Spin Lykkehjulet og vind fede præmier

Efterårsferien er i den grad præget af, at børnene har fri fra skolem men der skal selvfølgelig også ske lidt for de voksne.

Gavehumøret er helt i top i Friis, hvor du både fredag og lørdag kan vinde fede præmier – der er således præmier for over 30.000 kr. på spil.

En gang i timen kan du helt kvit og frit spinne lykkehjulet og måske blive den heldige vinder af en af de mange fede præmier der er på spil.

Spin Lykkehjulet er et samarbejde mellem Friis Shoppingcenter og MigogAalborg, og vi står klar fra kl. 13.00 til 16.00 både fredag og lørdag.

Hvis ikke du går hjem med en af de mange hovedpræmier, har du heldigvis mulighed for at vinde en trøstepræmie.

Fik du ikke læst vores artikel eller vil du have et overblik over de mange fede præmier, så kan du læse hele artiklen om Spin Lykkehjulet her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: fredag – lørdag i efterårsferien

Kør med et Veterantog

Foto: Limfjordsbanen

Veterantoget plejer at være en populær begivenhed og den karismatiske og nostalgiske tur i et vaskeægte veterantog er altid en oplevelse.

Det er over 150 år siden, at jernbanen blev anlagt i Aalborg og banen mellem Randers og Aalborg blev faktisk indviet d. 18. september 1869.

Denne søndag kører Limfjordsbanen damptog fra Aalborg station til Skørping. Damptoget sætter kursen mod Skørping kl. 13.17.

Selve turen tager cirka 40 minutter hver vej, og på turen vil der være et ophold i Skørping på omkring en time, hvor der vil være mulighed for at købe drikkevarer og lignende lige over for stationen.

Vognene i toget vil være de gamle teaktræsvogne, som er blevet bygget til danske privatbaner mellem 1901 og 1933, og damplokomotivet er fra 1926, så der er altså tale om et stykke jernbanehistorie, som man denne søndag kan sætte sig ind i.

Du køber din billet ved toget, så kom i god tid, så der er tid til både at købe billet og finde en god plads i toget.

Se hele køreplanen og billetpriser her.

Hvad: Kør med et veterantog

Hvor: Aalborg station

Hvornår: søndag 20. oktober kl. 13.17

Pippi Langstrømpe kommer til AKKC

Pippi, Hr.Nilsson, Tommy og Annika – de elskede karakterer fra Astrid Lindgrens børnebogsunivers kan i denne weekend opleves i Aalborg Kongres og Kulturcenter.

Den elskede karakter med det ildrøde hør og det usædvanlige navn Pippilotta Viktualia Rullegardina Krusemynta Efraimsdotter Långstrump kan opleves som musical og spiller i AKKC i Europahallen både lørdag og søndag.

Forestillingen er sat op i samarbejde med MCH Herning Kongrescenter, som blandt andet også har bragt musicals som ‘Les Misérables’ og den udsolgte familieforestilling ‘Folk og røvere i Kardemommeby’ og i weekenden gentager de altså succesen, når Pippi og venner lægger vejen forbi.

Historien om den modige og stærke pige Pippi Langstrømpe har i årtier underholdt børn såvel som voksne, og nu kan hun altså denne weekend opleves i levende live.

Find billetter her.

Hvad: Pippi Langstrømpe Musical

Hvor: AKKC Europahallen

Hvornår: 19. og 20. oktober kl. 10.30 og kl. 14.30

Høstfest i Fårup Sommerland

Efterårsferien slutter naturligvis også stærkt af i Fårup Sommerland. Her har man hele ugen haft masser af gæster til Høstfest med mange forskellige sjove aktiviteter.

Egern og Pindsvin har hele efterårsferien sørger for masser af kulørte lamper, halmkranse og farverige blomster på årets høstmarked.

Hele familien kan hygge sig ved bålet med snobrød og skumfiduser, og der er varm kakao og kaffe under de pyntede trækroner.

Men det er ikke kun hygge, der kendetegner efterårsferien i Fårup Sommerland.

De aller modigste (kun for børn over 12 år) kan prøve Det Hjemsøgte Skibsværft.

Hele Aquaparkens omklædningsrum er i efterårsferien omdannet til ét stort og ældgammelt skibsværft.

Bag Skibsværftets store port venter der en verden af gys, skræk og og forladt skibsværft-stemning.

Men vent, skibsværftet er ikke helt forladt. I alle små kroge og mørke hjørner ligger de savnede skibsværftmedarbejdere på lur – klar til at skræmme alle, som trænger ind på skibsværftet. Test dit mod på turen gennem Det Hjemsøgte Skibsværft.

Læs mere her

Events:

18/10 kl. 19.00 Superliga AaB-OB på Aalborg Portland Park

18/10 Mek Pek med Åh Abe show i Shoppen 

18-19/10 Ronja Røverdatter  på Aalborg Teater

18-20/10 Legeland i efterårsferien

18/10 og 20/10 Live musik på Salling Rooftop

19/10 Rundvisning på Aalborg Historiske Museum

19/10 Loppemarked på Trekanten

19/10 Kunsten for begyndere

20/10 Søndagstur på Kunsten

Har du set de nye ikoniske Aalborg plakater?

Tjek dem ud her