Fællessang i skoven: Seebach brillierede på Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Klokken var ikke lidt i fem – men følelsen af ikke at ville hjem hænger stadig i bøgetræerne i Skalskoven.

Torsdag aften var det nemlig hele Danmarks Seebachs tur til at vise Nibe Festival, hvordan en ægte festivalsstemning skal slås an.

For bare et år siden stod Rasmus Seebach sidst på Stor Scene ved Hestepladsen og leverede, hvad der næsten må gå over i historiebøgerne over de mest mindeværdige festivalkoncerter.

Seebach var nemlig kommet med på et last minute wildcard, da den britiske sangerinde Emeli Sandé aflyste i sidste øjeblik.

”Det er vigtigt for os, at lande en fuldfed erstatning, og på ganske få timer har Rasmus Seebach og holdet aflyst ferier. Og det er fedt, at det er Rasmus Seebach, der tager over. Han passer lige ind i Nibes DNA.” fortalte festivalleder Peter Møller Madsen dengang.

På årets festival snakkes der stadig om sidste års koncert, hvor gensynsglæden var stor, og ærgerligheden over Emeli Sandés aflysning blev glemt på et splitsekund.

Hele Danmarks Seebach

I år havde Seebach altså så fået sit navn slået fast med syvtommersøm fra start, og ventetiden til 21.30 torsdag aften var så uudholdelig, at de forreste pladser allerede var besat 5 kvarter inden koncertens start.

Herefter valfartede de glade festivalgæster stabilt ned på pladsen, og modsat mange af de tidligere koncerter var hverken gennemsnitsalder, -køn eller type til at gennemskue.

Seebach formår at tiltrække og samle alle generationer, og mens en lille dreng, der havde glædet sig hele dagen, fik placeret sine høreværn, jokede et par voksne mænd om, hvorvidt de mon hørte til på forreste række – det var jo ikke Tommy, der skulle spille!

Scenen var sat – bogstaveligt talt – og de opstillede neonlys afslørede allerede inden den første tone, at klassikere som Farlig, Olivia og 2017 sandsynligvis snart ville få bøgebladene i Skalskoven til at vibrere.

Bandet krævede øjensynligt ingen nærmere præsentation, for pludselig stod Seebach og bandet klar på scenen og skød den ene sing-a-long ud efter den anden.

Seebach har ved flere lejligheder udtrykt sin store glæde og kærlighed til Nordjyllands fantastiske festival og minderne herfra – men faktisk var det ikke sidste års udgave der stod klarest i hans erindring:

“Da jeg stod her for to år siden, havde jeg lige fået at vide, at jeg skulle være far!” rungede det ud på Hestepladsen fra den nu 38-årige popkonge.

Meget kan man sige og tænke om Seebach: Enten elsker man musikken – eller også vil man ikke indrømme, at man elsker den.

I hvert fald formår den danske kunstner at skabe en så fællesskabs- og folkelig stemning, at man fristes til at lægge armen om en tilfældig sidemand og skråle om kap på I mine øjne, Øde ø og Natteravn.

Denne stemning var også gennemgående for aftenens koncert, og der var dømt fællessang fra første til sidste sang. Faktisk i så høj grad, at Seebach rent musikalsk nærmest ikke behøvede at være tilstede – publikum gjorde gerne arbejdet for ham.

Alligevel havde hverken vi eller resten af den fyldte plads lyst til at skulle undvære hans tilstedeværelse. Som altid virkede Seebach ydmyg, engageret – og ikke mindst klar, på at på musikalsk vis dele de sidste 20 år af hans liv med sit publikum.

Og dét gjorde han til bravur.

Den her fest vil vi aldrig glem’ – og hvis vi gør, må vi jo gør’ det igen!

To nye Street Art malerier bliver til i denne uge: Her kan du se dem

Skrevet af: Michael Qureshi
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin

Den smukke Street Art kunst rundt omkring i Aalborgs gader og stræder er noget, de fleste af os værdsætter i høj grad.

Nu er der nye smukke gavlmalerier på vej i bybilledet. I løbet af 2019 vil KIRK Gallery igangsætte flere nye med nogle af verdens bedste Street Art Kunstnere.

De to første bliver malet og præsenteret i denne uge, hvor de vises frem på lørdag d. 27. april.

Men kunstnerne er allerede i fuld gang to forskellige steder i Aalborg med deres kunst på bygninger.

Se dem arbejde løbende og tag en snak med dem

Den hollandske duo Telmo Miel samt Joram Roukes starter i dag tirsdag d. 23. april på to store gavlmalerier i henholdsvis Bispensgade 8-10 og Hjulmagervej 55 (Gabriel A/S) i Aalborg. Kan ses tydeligt fra broen på Øster Allé i Aalborg.

Man vil her kunne se kunstnerne arbejde, og der vil samtidig være mulighed for at få en snak med dem, når de begge afslutter deres ophold med hver især at åbne en soloudstilling i galleriet lørdag d. 27. april kl. 12-14.

De tre kunstnere udstiller derudover anden kunst i KIRK Gallery i Danmarksgade 8.

Af Joram Roukes har beboerne i Gedsted samtidig været heldig at få nedenstående gavlmaleri, hvor vi nu også vil se hans arbejde udfoldet i Aalborg.

 

1600 kvm. med fede mærker: Danmarks største børnetøjs-outlet åbner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Foråret er over os, og snart kommer de varme sommermåneder buldrende.

Det betyder også, at det er tid til at udvide sommergarderoben til børnene.

Kan du ikke lige overskue udskrivningen, på alt det der skal købes til børnene, så kommer den her nyhed som sendt fra himlen.

Danmarks største børnetøjsoutlet kommer nemlig atter til Aalborg. Denne gang i en ny forbedret og ikke mindst større udgave.

Spar op til 80% på lækre brands

Fra 2. maj kan man glæde sig til shopping-paradis på børnetøj med alle de fede mærker på gigantiske 1600 kvadratmeter i City Syd.

Der er mindst 50% at spare på alle varer og helt op til 80%, så pludselig bliver det overskueligt at få købt alt det lækre til sommeren ind.

Det er Outletland, der står bag det store set-up, hvor de netop har deres ekspertise i at rykke ind i de større danske byer med masser af varer fra fede brands.

Man kan i den grad godt glæde sig til, at de vender retur til Aalborg.

Over 4000 har allerede markeret sig interesseret på Facebook, og lige nu kan man deltage i en konkurrence om børnetøj for 10.000 kr. ved at klikke deltager/interesseret lige her

“Vi udvider butikken med 700m2 i forhold til sidst og kommer kun med NYE sæsonvarer i ALLE størrelser,” skriver Outletland i en pressemeddelelse.

Over 100.000 varer fra over 35 forskellige mærker

Outletland kommer til at køre i stort set hele maj i Aalborg fra 2. maj til og med den 26. maj. Her finder du over 100.000 varer fra over 35 forskellige brands. Med alt i tøj, overtøj og tilbehør!

Her er et udpluk;

Noa Noa Miniature (60.000 stk. i alle størrelser)
Popupshop (30.000 stk. i alle størrelser)
Mini A Ture (15.000 stk. i alle størrelser)
Color kids (20.000 stk. i alle størrelser)
Småfolk (10.000 stk. i alle størrelser)
Minymo (20.000 stk. i alle størrelser)
Me Too (10.000 stk. i alle størrelser)
CeLavi (5.000 stk. i alle størrelser)
Mala (5.000 stk. i alle størrelser)

“Vi har gjort plads til mere shopping, men vigtigst af alt, så har vi lyttet til kunderne og skiftet hele sortimentet ud!

Du kan derfor glæde dig til at gå på opdagelse i et kæmpe udvalg af de helt rigtige brands – og i alle størrelser fra 0mdr.-16 år!,” skriver Outletland i pressemeddelelsen.

Hvad: Danmarks største børnetøjsoutlet
Hvor: Stenbukken 10, City Syd
Hvornår:

Åbningstider:
2-3. maj: 10.00-19.00
4-5. maj: 10.00-16.00
9-10. maj: 10.00-19.00
11-12. maj: 10.00-16.00
16-17. maj: 10.00-19.00
18-19. maj: 10.00-16.00
23-24. maj: 10.00-19.00
25-26. maj: 10.00-16.00

 

Børnekarneval større end nogensinde: Så meget sker der på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Jakob Kildehave
Foto: Jakob Kildehave

I over 30 år har Aalborg Karneval inviteret børn og barnlige sjæle til at deltage i det årlige Børnekarneval, som nu er et af Danmarks største arrangementer på børnenes præmisser.

For mens glade og feststemte voksne slår sig løs lørdag den 25. maj, har børnenes deres helt eget karneval den 18. maj, når Kildeparken indrettes til en fortryllende verden, hvor børn i alle aldre kan blive underholdt

“Vi har brugt hele efteråret på at etablere store lokale samarbejder med andre kulturinstitutioner, så de kombinerer det bedste af det bedste i børnehøjde.

Eksempelvis genopliver Kunsten ”Kunsten To-Go”, som får deres hele eget område blandt musiktræerne, og Det hemmelige teater har skrevet en hele bog, hvor man selv kan spille helten,” forklarer formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Foto: Aalborg Karneval

Så meget sker der på dagen

Børnekarnevallet starter traditionen tro kl. 10 på Gabels Torv med en både sjov og festlig parade gennem byen, hvor børnene kan få vist deres flotte og fantasifulde kostumer frem.

Kildeparken åbner også allerede kl. 10, og her vil festen fortsætte hele dagen med alverdens aktiviteter.

Børn og barnlige sjæle kan blandt andet glæde sig til, at Funcenter Aalborg stiller en masse sjove aktiviteter op, mens Søspejderne tilbyder, at man kan sejle en tur i åen eller riste skumfiduser.

Derudover kan børnene prøve kræfter med en forhindringsbane eller den speciallavede parkour-bane.

Derudover vil der også være bordfodbold, Cirkus Klubben, ansigtsmaling og hoppeborge.

Foto: Aalborg Karneval

Alt lige fra Paw Patrol til Djämes Braun og Albert Dyrlund

Til de mindre børn kommer Paw Patrol og giver et fantastisk show, hvor de flankeres af  et kuffertcirkus, som styrer Store Scene hele dagen.

I 2018 startede Aalborg Karneval et samarbejde med musikskolerne, hvor udvalgte skolebands fik plads på deres helt egen scene i Kildeparken.

I 2019 får disse skolebands plads på Store Scene, hvor i alt 8 skolebands får mulighed for at spille i et professionelt setup flankeret af kendte kunstnere som Djämes Braun og Albert Dyrlund, der også vil underholde med deres eget musik.

“Vi glæder os helt vildt til en dag i børnenes tegn, hvor der er fokus på sjov, musik og leg for alle aldersgrupper,” siger Mette Bugge

Hvad: Børnekarneval
Hvor: Kildeparken (Optog starter ved Gabels Torv)
Hvornår: Lørdag den 18. maj fra kl. 10

Kildeparken åbner kl 10 og man må gerne medbringe sin egen picnickurv, dog skal drikkevarer købes i barerne i Kildeparken.

Det koster 50 kr. at komme ind per person. Børn under 2 år er endda gratis.

Du finder mere info om Børnekarneval her.