ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fællessang i skoven: Seebach brillierede på Nibe Festival

Af Stine Kjølby Christensen

Klokken var ikke lidt i fem – men følelsen af ikke at ville hjem hænger stadig i bøgetræerne i Skalskoven.

Torsdag aften var det nemlig hele Danmarks Seebachs tur til at vise Nibe Festival, hvordan en ægte festivalsstemning skal slås an.

For bare et år siden stod Rasmus Seebach sidst på Stor Scene ved Hestepladsen og leverede, hvad der næsten må gå over i historiebøgerne over de mest mindeværdige festivalkoncerter.

Seebach var nemlig kommet med på et last minute wildcard, da den britiske sangerinde Emeli Sandé aflyste i sidste øjeblik.

”Det er vigtigt for os, at lande en fuldfed erstatning, og på ganske få timer har Rasmus Seebach og holdet aflyst ferier. Og det er fedt, at det er Rasmus Seebach, der tager over. Han passer lige ind i Nibes DNA.” fortalte festivalleder Peter Møller Madsen dengang.

På årets festival snakkes der stadig om sidste års koncert, hvor gensynsglæden var stor, og ærgerligheden over Emeli Sandés aflysning blev glemt på et splitsekund.

Fællessang i skoven: Seebach brillierede på Nibe Festival

Hele Danmarks Seebach

I år havde Seebach altså så fået sit navn slået fast med syvtommersøm fra start, og ventetiden til 21.30 torsdag aften var så uudholdelig, at de forreste pladser allerede var besat 5 kvarter inden koncertens start.

Herefter valfartede de glade festivalgæster stabilt ned på pladsen, og modsat mange af de tidligere koncerter var hverken gennemsnitsalder, -køn eller type til at gennemskue.

Seebach formår at tiltrække og samle alle generationer, og mens en lille dreng, der havde glædet sig hele dagen, fik placeret sine høreværn, jokede et par voksne mænd om, hvorvidt de mon hørte til på forreste række – det var jo ikke Tommy, der skulle spille!

Fællessang i skoven: Seebach brillierede på Nibe Festival

Scenen var sat – bogstaveligt talt – og de opstillede neonlys afslørede allerede inden den første tone, at klassikere som Farlig, Olivia og 2017 sandsynligvis snart ville få bøgebladene i Skalskoven til at vibrere.

Bandet krævede øjensynligt ingen nærmere præsentation, for pludselig stod Seebach og bandet klar på scenen og skød den ene sing-a-long ud efter den anden.

Fællessang i skoven: Seebach brillierede på Nibe Festival

Seebach har ved flere lejligheder udtrykt sin store glæde og kærlighed til Nordjyllands fantastiske festival og minderne herfra – men faktisk var det ikke sidste års udgave der stod klarest i hans erindring:

“Da jeg stod her for to år siden, havde jeg lige fået at vide, at jeg skulle være far!” rungede det ud på Hestepladsen fra den nu 38-årige popkonge.

Meget kan man sige og tænke om Seebach: Enten elsker man musikken – eller også vil man ikke indrømme, at man elsker den.

I hvert fald formår den danske kunstner at skabe en så fællesskabs- og folkelig stemning, at man fristes til at lægge armen om en tilfældig sidemand og skråle om kap på I mine øjne, Øde ø og Natteravn.

Fællessang i skoven: Seebach brillierede på Nibe Festival

Denne stemning var også gennemgående for aftenens koncert, og der var dømt fællessang fra første til sidste sang. Faktisk i så høj grad, at Seebach rent musikalsk nærmest ikke behøvede at være tilstede – publikum gjorde gerne arbejdet for ham.

Alligevel havde hverken vi eller resten af den fyldte plads lyst til at skulle undvære hans tilstedeværelse. Som altid virkede Seebach ydmyg, engageret – og ikke mindst klar, på at på musikalsk vis dele de sidste 20 år af hans liv med sit publikum.

Og dét gjorde han til bravur.

Den her fest vil vi aldrig glem’ – og hvis vi gør, må vi jo gør’ det igen!

Del artikel

Andre læser også