Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Shopping: Kviklån, kontant eller afbetaling?

Af Redaktionen

Annonce

Er det tid til at få skiftet den bærbare computer ud – eventuelt i forbindelse med Black Friday? Elektronik, såsom computer, smartphone og fladskærme, har ofte en relativ kort levetid. Derfor kan der være behov for at skifte det ud løbende. Men er du studerende eller har en lav indkomst, kan det være svært at hive flere tusinde kroner op af lommen på én gang – særligt hvis du ikke har nogen opsparing at trække på. Her kan du blive klogere på fordele og ulemper ved forbrugslån, afbetaling og kontant betaling.

Afbetaling er en populær løsning

Det er meget populært at købe smartphones, fladskærme og andet elektronik på afbetaling. Det startede i sin tid også ud med at være mobiltelefoner, som du kunne få med i din abonnementsordning til en lille merpris. Sidenhen har det bredt sig, og du kan i dag også købe briller, tøj og sko på afbetaling.

Hvis du vælger at købe din computer eller smartphone på afbetaling, bør du dog først og fremmest undersøge, om der er renter og stiftelsesgebyrer forbundet med købet. Er du fri for både renter og gebyrer, kan det være en fornuftig måde at få et produkt med hjem, hvis dit rådighedsbeløb kan trække det. Men i flere tilfælde er den smarte afdragsordning ofte et kviklån i forklædning. Et kviklån, som du vel at mærke har accepteret at betale af på i flere år.

Betal altid kontant, hvis du har mulighed for det

Den billigste og mest økonomiske måde at shoppe på vil altid være kontant betaling. Her slipper du for både stiftelsesgebyrer og ikke mindst renter. Dog stiller kontant betaling også større krav til din økonomi, og du skal blandt andet have en høj indtægt eller god opsparing at trække på, hvis du for eksempel gerne vil købe en ny computer. Her kan du med fordel vælge en lidt mere fleksibel løsning, hvor du får penge til rådighed med det samme, og som du frit kan afdrage i dit eget tempo.

Online kredit giver dig mere frihed

Hvor afbetaling er den mest enkle måde at shoppe på, hvis du ikke har pengene, så kan det også være en dyr måde at shoppe på. Især hvis afdragsordningen ikke er rentefri. Her kan det muligvis være billigere at optage et forbrugslån, hvis du ikke har en opsparing eller et tilstrækkeligt rådighedsbeløb.

Hos KreditNU har du mulighed for at låne kredit online. Med en enkel og hurtig ansøgningsproces, kan du sende en ansøgning afsted på under 60 sekunder, og bliver ansøgningen godkendt efter kreditvurderingen, får du dit lån udbetalt med det samme. Derudover har du total frihed over, hvor længe du vil lade kreditten løbe – du skal blot betale den månedlige rente, så forlænger du kreditten.

Vælg en løsning efter din økonomiske situation

Når du skal overveje, om du vil shoppe kontant, på afbetaling eller for lånte penge, er det vigtigt, at du tager højde for din økonomiske situation – som den er nu og ikke mindst fremadrettet. Er det et akut behov, kan det være svært at trylle et større beløb frem, hvis opsparingen er tom. Og skal du ud og låne penge eller betale varen af via en afdragsordning, er det vigtigt, at du får undersøgt ÅOP, løbetid, renter og stiftelsesgebyrer, så du undgår at betale mere end højst nødvendigt for dine varer. Ellers bør du vælge et forbrugslån, hvor du har mulighed for at betale lånet af så hurtigt som muligt.

 

Del artikel

Andre læser også