ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tårnhøje ambitioner: Aalborg-restaurant går efter Michelinstjerne

Af Emil Kjær Jørgensen
Hotel Scheelsminde. Nadia Bach, Christian Nurup, Anemette og Danni Bühlmann. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.02.22
Hotel Scheelsminde. Nadia Bach, Christian Nurup, Anemette og Danni Bühlmann. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.02.22

Der er – heldigvis – sket en hel del på den gastronomiske front i Aalborg, og antallet af restauranter i den absolutte topklasse vokser år efter år.

Den famøse Michelin-stjerne har desværre ikke fundet vej til vores kære by endnu, men nu melder en af Aalborgs mest markante restauranter sig ind i kampen.

Det hæderkronede og historiske herregårdshotel i Aalborg, Scheelsminde – ejet og drevet gennem tre generationer af den lokale hotelfamilie Bühlmann – har gjort det til et klart strategisk mål at opnå en Michelinstjerne inden for fem år.

Det meddeler de i en pressemeddelelse.

Det gælder både her i Aalborg og på hotelkoncernens andet herregårdshotel, Nørre Vosborg ved Vemb udenfor Holstebro.

Tårnhøje ambitioner: Aalborg-restaurant går efter Michelinstjerne
Hotel Scheelsminde. Nadia Bach og Christian Nurup ved nogle af deres mange priser. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.02.22

Ungt par skal løfte opgaven

På Scheelsminde er det unge par, Nadia Bach og Christian Nurup, rykket ind og er dermed i høj grad blevet det kendte hotels garant for kvalitet i dagligdagen.

De var begge i forvejen grundig anerkendt i branchen fra tidligere nøgleposter på nogle af de mest kendte gourmetrestauranter i København. Nadia er nu Scheelsmindes daglige hotelchef, Christian er hotellets køkkenchef.

Scheelsminde har opnået 6 stjerner i JP i efteråret og bl.a. vundet af Årets Bo / Spis-pris 2021 ved Den Danske Spiseguides galla så sent som i november. De maksimale 6 gafler blev det også til så sent som i sidste uge i Nordjyske.

Tårnhøje ambitioner: Aalborg-restaurant går efter Michelinstjerne
Vesterhavs torsk med noter fra sommeren i form af ærter, og salatstokke, cremet sauce på Åbybro smør, sprød kartoffel og Rossini Oscietra Gold Caviar.

Dansk-fransk-asiatisk køkken skal give stjernen

Nadia er i sin tid uddannet tjener under navnkundige Per Hallundbæk, mens han var i Norge på Engø Gård, hvorfra hun fortsatte til den tostjernede Michelin-restaurant Bagatelle i Oslo. Siden har hun været forbi bl.a. Cafe Hack, VeVe og Kul i København, hvor hun mødte Christian, og hvorfra de siden flyttede til Aalborg, som Nadia også kommer fra.

Først kort forbi Tabu som henholdsvis restaurantchef og køkkensouschef i hvilken forbindelse Nadia i 2020 blev nomineret til titlen som Årets Restaurantchef.

25-årige Christian trækker bl.a. på tidligere erfaringer fra Søllerød Kro og Restaurant Et’s franske køkkener, restauranterne Kul og Ibus asiatisk inspirerede gastronomi, som han også har arbejdet hos – over til Tabus kompromisløse forankring i de nordjyske råvarer.

Han har bl.a. vundet DM for kokkelever ligesom Ibu med Christian som køkkenchef i 2019 vandt titlen som Årets Spicy Restaurant.

Nu sætter Christian så med sit personlige dansk-fransk-asiatiske køkken retning mod stjernerne på Restaurant Búhlmann, der som den eneste og første restaurant i Nordjylland er blevet bedømt med klassifikationen EEE i Den Danske Spiseguide for ”Europa Exclusive Elite”.

Fordi guiden bedømmer niveauet sammenligneligt med trestjernet Michelin-niveau. I første omgang er det dog en enkelt officiel Michelinstjerne der er gjort til målet på Scheelsminde på fem års sigt.

Som vinder af Årets Bo / Spis-pris hos Den Danske Spiseguide fortsætter Hotel Scheelsminde en navnkundig række, der i årene forinden har talt Falsled Kro, Dragsholm Slot og Molskroen blandt de seneste vindere.

Tårnhøje ambitioner: Aalborg-restaurant går efter Michelinstjerne
Hotel Scheelsminde. Nadia Bach, Christian Nurup, Anemette og Danni Bühlmann. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.02.22

Tænker mange år frem

”For mig har fokus jo lige siden jeg blev uddannet været på fine dining, hvor en Michelinstjerne selvfølgelig er en ultimativ nærmest kunstnerisk ambition. En ambition som harmonerer rigtig fint med Danni og Anemettes mere forretningsmæssige tilgang, hvor vi sammen er overbevist om, at en samlet kvalitetssatsning over hele hotellet – med Michelinstjernen som konkret adelsmærke – vil kunne være med til at løfte den samlede forretning:

Endnu flere tilfredse gæster på fyldte hoteller der i endnu højere grad – sammen med Aalborgs lokale gastronomiinteresserede – reserverer borde,” som Christian siger.

Fokus på Nørre Vosborg er ikke meget forskelligt for køkkenchef Kasper Skovgaard med bl.a. Geranium på CV’et og restaurantchef Mikkel Sørensen, der blev uddannet på Molskroen.

Men hvad er Plan B for Bühlmann-parret – unge ambitiøse kokke er notorisk kendt for ofte at skifte arbejdsplads for at hente nye erfaringer efterladende et stort kreativt hul i de små organisationer:

”Vi håber naturligvis, at både Nadia, Christian, Kasper og Mikkel har tillid til det lange sigte og ser mening i at blive hos os mange år endnu. Det har vi drøftet grundigt med hinanden forud for ansættelsen.

Men samtidig har vi gearet hele den bagvedliggende organisation med bl.a. andre dygtige kokke og tjenere, så projektet ikke står og falder med den enkelte nøgleperson,” forklarer Danni Bühlmann.

Tårnhøje ambitioner: Aalborg-restaurant går efter Michelinstjerne

Scheelsminde opgraderet på flere fronter

Anemette og Danni, 3. generation i den lokale hotelfamilie, for alvor sat ny gastronomisk retning mod et internationalt stjerneniveau de seneste par år. Og i øvrigt ikke alene i køkkenet og ude ved spisebordene på hotellets gourmetafsnit på Restaurant Bühlmann med den fantastiske helårs udsigtsterasse mod herregårdsparken.

Men også med en for nyligt afsluttet parallel smagfuld fysisk opgradering til mange millioner kroner af stedets 94 hotelværelser og suiter og det fælles loungeområde foran receptionen m.m.

En organisatorisk ændring har samtidig haft det mål at Anemette og Danni Bühlmann har kunnet slippe de daglige tøjler på Scheelsminde selv.

I stedet fokuserer de nu på at sætte overordnet strategisk retning og sætte de rigtige hold for den samlede Bühlmann-koncerns efterhånden 6 hotelprojekter med Scheelminde og Nørre Vosborg som flagskibe.

Ligesom de i øjeblikket søger efter relevante adresser for fremtidige hotelsatsninger i både København og Odense m.fl., så koncernen kan blive landsdækkende.

Tårnhøje ambitioner: Aalborg-restaurant går efter Michelinstjerne
Hotel Scheelsminde. Nadia Bach, Christian Nurup, Anemette og Danni Bühlmann. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 14.02.22

”For samtidig har vi så på Scheelsminde eksempelvis kunnet tiltrække et så talentfuldt og engageret nyt dagligt værtspar som Nadia og Christian, der både sikrer topkvalitet og kontinuitet.

På samme måde med dygtige Kasper Skovgaard (red. Køkkenchef) og Mikkel Sørensen (red. Restaurantchef) på Nørre Vosborgs gourmetrestaurant N.V. Tasting,” forklarer direktør Anemette Bühlmann.

På trods af Corona har koncernen ekspanderet med nye markante hotelsatsninger en håndfuld steder rundt i landet de seneste år – ofte med tilføjelsen af en gennemtænkt gourmetlignende prik over i’et. På det nybyggede Hotel Peak 12 i Viborg er det f.eks. sket med tilføjelsen af en ekstraordinær og meget omtalt hotelbar. Boutiquehotel Villa Provence i Aarhus emmer bare af smagfuld klasse og personlig service osv.

Udover Scheelsminde er Familien Bühlmann-hotellerne – foreløbig – de seneste år kommet til at omfatte:

  • Herregårdshotellet Scheelminde i Aalborg
  • Herregårdshotellet Nørre Vosborg i Vestjylland
  • Det eksklusive boutiquehotel Villa Provence i Aarhus
  • Aalborg Airport Hotel
  • Slotshotellet ved Limfjorden i Aalborg, der snart relanceres efter en opgradering som Pier 5 Hotel.
  • Samt det nybyggede Hotel Peak 12, der åbnede i august i Viborg

Del artikel