Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fordobler medarbejdere: Shaping New Tomorrow vokser igen ud af sine lokaler

Af Stine Kjølby Christensen

Det nordjyske herretøjsbrand, Shaping New Tomorrow, der har hovedkontor i Østerågade i Aalborg, er alene det seneste år vokset fra 60 til mere end 120 medarbejdere.

Vokseværket gør, at virksomheden, der blev startet af tre barndomsvenner fra Aalborg i 2015, på få år igen er vokset ud af de eksisterende lokaler og netop nu jagter et nyt, større hovedsæde i Aalborg.

Modebrandet har formået at tiltrække medarbejdere til Aalborg fra det meste af Danmark.

Medstifter og adm. direktør Kasper Ulrich lægger ikke skjul på, at det er gået markant hurtigere end forventet med at vokse ud af de eksisterende lokaler i Østerågade.

Fordobler medarbejdere: Shaping New Tomorrow vokser igen ud af sine lokaler
Foto: Niklas Svendsen

Vokseværket for den nordjyske herretøjskomet er et resultat af, at de tre stiftere bl.a. har haft modet til at satse videre under pandemien i stedet for at lade sig begrænse af uro og usikkerhed.

”Vi kan se, at den ekstremt høje loyalitet fra vores kunder kun er stigende år for år.

Derfor har vi en så stor tro på vores koncept, kultur og medarbejdere, at vi turde satse og investere videre, selv da det så allersværest ud for detailhandelen.

Vores iværksætter-DNA gør, at vi ser muligheder frem for begrænsninger og det er en af forklaringerne på, at vi bl.a. har åbnet fysiske butikker i Aarhus, Odense og Esbjerg, mens det stadig så svært ud med hensyn til Corona.

Det gør, at vi stod rigtig stærkt, da det hele endelig begyndte at lukke op igen, og det kan vi selvfølgelig også mærke på udviklingen lige nu,” siger han.

Vil have flere internationale profiler

Virksomheden har i dag over 120 medarbejdere.

Men det tal forventer Kasper Ulrich vil vokse til over 200 i det kommende år i takt med den forventede fremgang – både i Danmark og internationalt, hvor der bliver investeret millioner i det tyske marked lige nu.

Efter syv måneders forsinkelse på grund af coronapandemien åbnede Shaping New Tomorrow kort før sommerferien flagskibsbutik og europæisk hovedsæde i Hamborg. Her blev de første 15 tyske og tysktalende medarbejdere ansat til virksomhedens første, store udenlandsekspansion.

”Det er klart, at efterhånden som vi ekspanderer på nye markeder, så skal vi bruge flere og flere internationale profiler – både i Danmark og på vores internationale hovedkontor i Hamburg,” siger Kasper Ulrich.

Fordobler medarbejdere: Shaping New Tomorrow vokser igen ud af sine lokaler
Foto: Shaping New Tomorrow

Tiltrækker medarbejdere fra hele Danmark

Shaping New Tomorrow er gået fri af den mangel på arbejdskraft, som mange virksomheder i øjeblikket oplever.

Noget Kasper Ulrich bl.a. tilskriver, at man har fået opbygget en enorm kendskabsgrad og et brand som en dynamisk vækstvirksomhed med gode karriere- og udviklingsmuligheder på tværs af markeder.

”Vi er taknemmelige for, at vi kan tiltrække både stærke og erfarne profiler til Aalborg – og i alle aldre og fra forskellige lande.

Shaping New Tomorrow har en enorm interesse og bevågenhed i mange kredse og vi oplever, at vores brand taler ind i rigtig mange trends rundt om vores produkter – mulighederne i livet, sport, iværksætteri, privatliv, mv., ” forklarer Kasper Ulrich.

Fordobler medarbejdere: Shaping New Tomorrow vokser igen ud af sine lokaler

I dag beskæftiger Shaping New Tomorrow fem forskellige nationaliteter på hovedkontoret i Aalborg.

Virksomheden forventer en moderat vækst i medarbejderantallet på hovedsædet i Aalborg i de kommende år.

Til gengæld ser man ind i en stor forøgelse af arbejdsstyrken i Tyskland i takt med internationaliseringen af virksomheden og i takt med, at der kommer flere butikker til udenfor Danmark.

”Det seneste år har langt den største tilvækst, ca.75 pct., i organisationen været i Danmark.

I det kommende år vil det billede blive vendt på hovedet, hvor trefjerdedele forventes at være udenfor landets grænser.

Vi ser allerede, at det er nemmere for os at tiltrække internationale kræfter til vores hovedkontor, som ligger i Hamburg,” forklarer Kasper Ulrich.