Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

For første gang: Shaping New Tomorrow lancerer jeans af genanvendte materialer

Af Aske Bisgaard Pedersen
PR-foto
PR-foto

Man skal løbe stærkt, hvis man skal følge med Shaping New Tomorrow, der ufortrødent brager frem.

Men så er det heldigt, at de fleksible bukser fra modevirksomheden også er komfortable selv i fuld firspring.

Nu er der igen nyt fra det populære brand, der udvider sortimentet med lanceringen af sin første jeans-kollektion – med bæredygtighed for øje.

Genfortolkning af cowboybukserne

Lanceringen beskriver virksomheden selv som en nytænkning af de klassiske cowboybukser lavet af genanvendte materialer.

I tråd med virksomhedens DNA er det specielle denimstof udviklet fra bunden af fibre fra genanvendt bomuld, genanvendt polyester og eco-lycra med fokus på komfort og slidstyrke.

Lavere vandforbrug og mindre behov for kemi i produktionen. Det er to af de sidegevinster, som nordjyske Shaping New Tomorrow har opnået i arbejdet med at udvikle brandets første jeans-kollektion, der nu lander på hylderne.

Ifølge produktionsdirektør og medstifter Christoffer Bak har man i vanlig stil taget de klassiske jeans og gentænkt både materialer og funktion for dermed nu at imødekomme kundernes mange opfordringer om en denimudgave af virksomhedens kæmpe hit, ‘the perfect pants’.

”Vi har arbejdet virkelig længe for at realisere lanceringen af vores første jeans.

Det har taget utallige forsøg at ramme den helt rigtige fornemmelse og et moderne, klassisk look i materialet, som vi har udviklet fra bunden af udelukkende genanvendte fibre,” forklarer Christoffer.

”Selv om du får vores velkendte komfort med 360-graders stræk, så har det i udviklingsarbejdet været ekstremt vigtigt for os, at vores jeans-kollektion rammer det velkendte denim-look uhyre præcist.

Det, synes vi, at vi er lykkedes rigtig godt med,” tilføjer han.

Shaping New Tomorrows nyudviklede denimmateriale består af 81 procent genanvendt bomuld fra både produktionsrester og brugt tøj. Hertil kommer 17 procent genanvendt polyester fra bl.a. gamle PST-flasker og 2 pct. eco-lycra.

Sparer vand og kemi

I kombination med nye, innovative vasketeknikker er det lykkedes for Shaping New Tomorrow at reducere både vandforbruget og brugen af kemi i produktionen af denimmaterialet.

Interne tests har bl.a. vist, at vandforbrug til stonewash-processen og blegeprocessen kan reduceres med hhv. 61% og 40% sammenlignet med konventionelle processer.

Også energiforbruget i behandlingsprocessen er mellem 46% og 28% lavere, mens kemikalieforbruget til blegning er 18% lavere.

De nye jeans fra Shaping New Tomorrow lanceres fra start i to modeller: En lyseblå Ozone Wash og en mørkeblå Eco Flow Wash.

Begge modeller findes i størrelser fra Small og op til XXXL.

Se mere på Shaping New Tomorrows hjemmeside her.

Del artikel

Andre læser også