Seniorerne kommer – brug dem

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

I 2030 vil andelen af befolkningen, der er over 55 år, udgøre en tredjedel af befolkningen og en fjerdedel af arbejdsstyrken. Begge dele understreger vigtigheden af, at virksomheder og arbejdsmarkedet generelt i langt højere grad end i dag favner seniorer og spiller dem ind på arbejdspladserne.

Desværre er der ikke tvivl om, at arbejdsgivere ser aldersgruppen 55+ som værende mindre attraktiv end andre aldersgrupper. Som rekrutteringsbureau oplever vi disse fordomme i praksis og bakkes op af flere undersøgelser bla. rekrutteringsanalysen fra Ballisager.

Virksomhederne må kigge indad og undersøge, om de har skjulte mekanismer og fordomme, der reelt er ekskluderende over for en bestemt aldersgruppe, i deres ansættelses- og rekrutteringsprocesser. Hvis fordommene ikke ændres, vil det gå ud over produktiviteten og lønsomheden i mange virksomheder.

Vi har som rekrutteringsbureau en klar holdning til ansættelse af +55-årige – tag dem! De skal naturligvis gennem det samme nåleøje som alle andre i rekrutteringsprocessen og vurderes på samme vilkår. Og her ligger nøglen: – vurderes på samme vilkår. Seniorer skal hverken stilles bedre eller ringere på grund af et tal på deres dåbsattest. Det handler om kompetencer, erfaring, personlighed og motivation som ved alle andre rekrutteringer.

Next Rekruttering i Aalborg arbejder i forskellige brancher og sektorer og modtager gerne ansøgninger fra seniorer.

4 gode råd til seniorer i forbindelse med rekruttering.

 

  1. Lad offerkortet blive hjemme – specielt til jobsamtalen.

Der er masser af fordomme og skepsis omkring en række forskellige grupper. Fx kvinder i den fødedygtige alder, folk med hyppige jobskifte, ansøgere der bor langt fra jobbet eller nyuddannede uden erfaring osv. Lad det ikke stoppe dig – klø på – send nogle flere ansøgninger – jobbet er derude.

 

  1. Fasthold nysgerrigheden – bliv med ved at stille spørgsmål.

Hos Next Rekruttering er nysgerrighed den vigtigste egenskab, vi kigger efter. Nysgerrigheden vedligeholder indlæringsevnen og den faglige kreativitet. Den styrker desuden sociale kompetencer som empati og nærvær. Lyt mere tal mindre.

 

  1. Seniorer – netværk er vigtigt

Konkurrencen er altid hårdest på opslåede stillinger, hvor virksomheder eller rekrutteringsbureauer i gennemsnit modtager 50 ansøgninger. Det hemmelige jobmarked, hvor stillinger besættes uden for de officielle kanaler, er stigende og udgør næsten halvdelen af nyansættelser.

 

Meld dig ind i den lokale Seniorerhverv – gå til seminarer eller gå-hjem-møder i den branche, du gerne vil ansættes i. Chancen for, at du kan sælge dig selv og dine kompetencer under afslappede sociale forhold, er ofte større end i en presset rekrutteringsproces.

 

  1. Fokuser på personlige styrker og fremtiden

Til rekrutteringssamtalen med en seniorkandidat ser vi ofte et stort fokus på bedrifter og erfaringer fra fortiden. Virksomheder og rekrutteringsbureauer er mere interesserede i, hvilke kompetencer kandidaten vil bringe i spil med henblik på at bidrage til virksomhedens fremtid. Læs derfor jobbeskrivelsen grundigt igennem og kom med eksempler på, hvordan dine faglige såvel som menneskelige styrker bringes i spil i stillingen.

 

Sushimenu og populære ramen: Nyåbnede Yummi lancerer fristende juni-tilbud

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du var blandt de knap 4500, som sikrede sig billet til vores udsolgte Aalborg Sushi Festival, så har du måske allerede stiftet bekendtskab med nyåbnede Yummi.

Restauranten åbnede i marts ganske få dage, før statsminister Mette Frederiksen lukkede landet og spisestederne ned.

Så det har været op af bakke for Yummi, der holder til i kendte lokaler Ved Stranden, hvor CanBlau senest lå.

I Hjørring har ejerkredsen stor succes med konceptet Yummi Running Sushi, og derfor besluttede man sig for at udvide til Aalborg med lidt ændringer på konceptet.

Sushimenuer og populære ramen

Her i Aalborg har man i stedet valgt at satse på både All You Can Eat Sushi, hvor man krydser fra en ipad og får det frisklavet.

Derudover har man lækre sushimenuer og ikke mindst populære ramen.

Derfor har man her i juni lanceret flere spændende tilbud i restauranten og som Take Away.

Man har et helt fantastisk sushi-tilbud med 24 deluxe-stykker for kun 159 kr. (tilbuddet gælder for de 20 første, der bestiller det på dagen).

Derudover har man så valgt at give en gratis Bao med, når man bestiller en portion ramen.

“Vi vil gerne introducere aalborgenserne for hjemmelavet ramen,” fortæller den ene del af ejerduoen, Jing Zhao, som driver restauranten med sin mand, Xun Zhang.

“Det tager tid at vænne sig til noget nyt, men folk bliver mere og mere eventyrlystne – især i storbyer som Aalborg.

Der er også et øget fokus på sundhed i dag, og ramen er både en sund og nærende spise.”

Kraftig smagfuld suppe

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange ekstra toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange smagskombinationer, men fælles for spisen er den rige og behagelige smag, som efterlader dig mæt og tilfreds.

Yummi tilbyder hele syv forskellige slags ramen i prislejet 95-105 kr, og der er noget for enhver smag.

Når man så bestiller en portion ramen medfølger altså i hele juni en lækker bao.

Deres Bao indeholder svinekød, hoisin sauce, syltede agurker, forårsløg og peanuts.

Vi er dog tilbøjelige til at beskrive Bao som en dansk tradition i nye klæder; stykket af flæsk er nemlig lige så lækkert, som vi kender det fra mors kødgryder, og Yummi løfter det saftige stykke kød op på nye højder ved at indsvøbe det i en fluffy dyne af dej.

Bao

Sushi-menu til de hurtige

Er man hurtig, så kan man nyde deres helt særlige sushi-menu.

I hele juni måned sælger de deres nye Crispy Ebi Topping menu for KUN 159,-!
Original pris: 299,-
Menuen består af:
8 stk. Sakura
8 stk. Green dragon
8 stk. Red dragon
I alt 24 stk. Alle sammen deluxe!

Sushi-tilbuddet gælder kun 20 gæster om dagen.

Hvad: Juni-tilbud på Yummi

Hvor: Ved Stranden 5

Læs mere og se menukortet her

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.