Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Seniorerne kommer – brug dem

Af Redaktionen

Annonce

I 2030 vil andelen af befolkningen, der er over 55 år, udgøre en tredjedel af befolkningen og en fjerdedel af arbejdsstyrken. Begge dele understreger vigtigheden af, at virksomheder og arbejdsmarkedet generelt i langt højere grad end i dag favner seniorer og spiller dem ind på arbejdspladserne.

Desværre er der ikke tvivl om, at arbejdsgivere ser aldersgruppen 55+ som værende mindre attraktiv end andre aldersgrupper. Som rekrutteringsbureau oplever vi disse fordomme i praksis og bakkes op af flere undersøgelser bla. rekrutteringsanalysen fra Ballisager.

Virksomhederne må kigge indad og undersøge, om de har skjulte mekanismer og fordomme, der reelt er ekskluderende over for en bestemt aldersgruppe, i deres ansættelses- og rekrutteringsprocesser. Hvis fordommene ikke ændres, vil det gå ud over produktiviteten og lønsomheden i mange virksomheder.

Vi har som rekrutteringsbureau en klar holdning til ansættelse af +55-årige – tag dem! De skal naturligvis gennem det samme nåleøje som alle andre i rekrutteringsprocessen og vurderes på samme vilkår. Og her ligger nøglen: – vurderes på samme vilkår. Seniorer skal hverken stilles bedre eller ringere på grund af et tal på deres dåbsattest. Det handler om kompetencer, erfaring, personlighed og motivation som ved alle andre rekrutteringer.

Next Rekruttering i Aalborg arbejder i forskellige brancher og sektorer og modtager gerne ansøgninger fra seniorer.

4 gode råd til seniorer i forbindelse med rekruttering.

 

  1. Lad offerkortet blive hjemme – specielt til jobsamtalen.

Der er masser af fordomme og skepsis omkring en række forskellige grupper. Fx kvinder i den fødedygtige alder, folk med hyppige jobskifte, ansøgere der bor langt fra jobbet eller nyuddannede uden erfaring osv. Lad det ikke stoppe dig – klø på – send nogle flere ansøgninger – jobbet er derude.

 

  1. Fasthold nysgerrigheden – bliv med ved at stille spørgsmål.

Hos Next Rekruttering er nysgerrighed den vigtigste egenskab, vi kigger efter. Nysgerrigheden vedligeholder indlæringsevnen og den faglige kreativitet. Den styrker desuden sociale kompetencer som empati og nærvær. Lyt mere tal mindre.

 

  1. Seniorer – netværk er vigtigt

Konkurrencen er altid hårdest på opslåede stillinger, hvor virksomheder eller rekrutteringsbureauer i gennemsnit modtager 50 ansøgninger. Det hemmelige jobmarked, hvor stillinger besættes uden for de officielle kanaler, er stigende og udgør næsten halvdelen af nyansættelser.

 

Meld dig ind i den lokale Seniorerhverv – gå til seminarer eller gå-hjem-møder i den branche, du gerne vil ansættes i. Chancen for, at du kan sælge dig selv og dine kompetencer under afslappede sociale forhold, er ofte større end i en presset rekrutteringsproces.

 

  1. Fokuser på personlige styrker og fremtiden

Til rekrutteringssamtalen med en seniorkandidat ser vi ofte et stort fokus på bedrifter og erfaringer fra fortiden. Virksomheder og rekrutteringsbureauer er mere interesserede i, hvilke kompetencer kandidaten vil bringe i spil med henblik på at bidrage til virksomhedens fremtid. Læs derfor jobbeskrivelsen grundigt igennem og kom med eksempler på, hvordan dine faglige såvel som menneskelige styrker bringes i spil i stillingen.

 

Del artikel

Andre læser også