Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sender millioner videre til syge børn: Cool Car Race slog alle rekorder i år

Af Michael Qureshi
Jacob Risgaard og co-driver
Foto: Montgomery
Jacob Risgaard og co-driver Foto: Montgomery

I slutningen af august kunne man opleve 40 af Danmarks vildeste superbiler som Lamborghini, Ferrari, Porsche m.fl. slutte Cool Car Race 2019 her i Aalborg.

Lyden af over 20.000 hestekræfter er himlen for bilentusiaster, og det trak også mange ud til Aalborg Street Food, da de vilde biler kom forbi.

Men hvis man tror, at det udelukkende handler om for rige danskere at vise deres biler frem, så kan man godt tro om igen.

Cool Car Race har utrolig meget hjertevarme med, og hele løbet handler ene og alene om, hvor mange penge der kan samles ind til velgørenhed.

Kan fejre et rekordbeløb

Nu er resultatet for Cool Car Race 2019 gjort op, og man kan igen fejre et rekordbeløb.

Svimlende 2,1 mio. kr. blev der samlet ind på de få dage kørerne var samlet, og hvor det handlede om at få netværket til at støtte op mest muligt med donationer.

De 2,1 mio. kr. sendes ubeskåret videre til CoolUnite, der er velgørenhedsfonden som er skabt af Aalborg-virksomheden Coolshop.

CoolUnite støtter syge og udsatte børn, som ikke har det let i livet.

Overskuddet fra Cool Car Race kommer primært til at gå til Ønskelands Pausehus, som er for børn i alderen 0-18 år, der er ramt af alvorlig sygdom.

Pausehuset tilbyder dem en hårdt tiltrængt pause fra deres hverdag og et sted, hvor sygdommen får lov at træde lidt i baggrunden for tid med familien og andre børn, der er i samme situation.

Går til alvorligt syge børn

Ønskeland har netop åbnet for tilmelding til 4 ud af i alt 12 uger, hvor Pausehuset kommer til at holde åbent imellem november og marts.

“Der findes ingen værre tanke end et barn, der bliver ramt af alvorlig og livstruende sygdom, men det er desværre virkeligheden for mange familier i Danmark, og det er disse børn vi gerne vil hjælpe.

Overskuddet fra dette års Cool Car Race skal derfor gå til alvorligt syge børn igennem Ønskelands Pausehus,” siger Jacob Risgaard, partner i Coolshop, til MigogAalborg.

Har samlet mange millioner i årenes løb

Cool Car Race begyndte i 2010 som et løb for velhavende erhvervsfolk, der gerne ville støtte børn med behov for en ekstra håndsrækning.

Det blev startet af Coolshop med stifterne Jacob Risgaard og Mark Nielsen i front. I 2012 rykkede løbet ud af Flyvestation Aalborg og ud på de rigtige veje i stedet.

I de ni år har Cool Car Race samlet adskillige millioner ind til udsatte børn, men 2019 slår som sagt alle årene.

“Jeg er simpelthen så stolt over opbakningen til Cool Car Race. Det betyder meget for os at kunne sende de penge videre,” siger Jacob Risgaard.

Del artikel

Andre læser også