Sender donation til Aalborg Zoo: Penny Lane Café solgte dyre-kager for 50.000 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

I forbindelse med myndighedernes Covid 19-nedlukning af Aalborg Zoo tidligere på året, valgte Aalborg cafeen Penny Lane at starte en indsamling til støtte for byens gamle dyrepark.

Resultatet blev 50.000 støttekroner, og tirsdag den 18. august bliver pengene officielt overrakt til Aalborg Zoo. Tidligere på året donerede Penny Lane Café også 100.000 kr. via den nystiftede Penny Fonden til den frivillige forening Ventilen.

Ventilen hjælper og støtter unge ensomme i lokalområdet, men denne gang er det dyrene som Penny Lane Café sender en økonomisk håndsrækning.

I forbindelse med donationen og i stor taknemmelighed for støtten giver Aalborg Zoo nu lidt tilbage ved at invitere nogle af kommunens udsatte børn og unge til en oplevelsesrig dag blandt de vilde dyr.

På programmet er der rundvisning i Zoo samt diverse musikoplevelser ved kunstnerne Michael Back og Thomas Blum. Der bliver desuden grillet pølser og serveret cup cakes fra Penny Lane.

Aalborg Røde Kors er koordinator i forhold til kontakten til de unge mennesker, mens Penny Lane også sponsorer musikoplevelserne, som skal medvirke til, at de unge mennesker får en dag lidt udover det sædvanlige.

Solgte Zoo-kager og indkøbsnet til fordel for Zoo

Oprindelsen til den festlige dag i Zoo skal vi tilbage til et Corona-ramt Danmark i foråret for at finde.

Da cafe-ejer Jonas Hütcher-Hejlesen og hans hustru Christina Hütcher-Hejlesen d. 18. maj slog dørene til Aalborg cafeen Penny Lane op efter et par måneder i lock down, vendte cafeens mange glade kunder hurtigt tilbage.

Men ægteparret så samtidig udover en by, hvor en del institutioner med stor betydning stadig var omfattet af myndighedernes nedlukning.

En af disse var Aalborg Zoo, og cafe-ejerne frygtede, at dyreparken og dens dyr ville komme til at lide hårdt under nedlukningen.

Derfor besluttede ægteparret at starte en indsamling.

“Vi valgte at støtte Aalborg Zoo, fordi det er en vigtig institution i Aalborg, som vi selv har meget glæde af, og som betyder en masse for borgerne, og derfor må den ikke forsvinde fra vores by,” siger Jonas Hütcher-Hejlesen.

Byens borgere blev inddraget i indsamlingen forstået på den måde, at hver gang cafeens gæster købte en speciallavet Zoo-kage eller et af cafeens kendte indkøbsnet, så gik indtægterne ubeskåret til indsamlingen.

“Der er blevet solgt mange kager og net, og specielt Zoo-kagerne, som var udformet som løver, aber og isbjørne, blev rigtig populære blandt børnene, fortæller Jonas Hütcher-Hejlesen.

Indsamlingen varede fra d. 18. maj til sidst i juli og resulterede i et overskud på 50.000 kroner, som nu overleveres til Aalborg Zoo.

Direktør for Aalborg Zoo – Henrik Johansen

Svært at finde ord, der dækker

I Aalborg Zoo er man utroligt glade for den økonomiske håndsrækning fra Penny Lane og byens borgere.

“Det er svært at finde ord, der dækker for den taknemmelighed, som jeg og alle medarbejderne i Aalborg Zoo føler.

Det så mørkt ud for os her tidligere på året, så glæden over, at vi nu er ude på den anden side, er stor,” siger direktør i Aalborg Zoo, Henrik Vesterskov Johansen.

Dyreparken havde nogle hårde måneder under nedlukningen i foråret, grundet den store uvished. Uvisheden ophørte heldigvis igen den 27. maj, hvor Aalborg Zoo igen kunne byde sine gæster indenfor.

“Den 18. august bliver en glædens dag for os i Zoo, og den glæde håber vi, at kunne give videre til de mange unge mennesker, som vi får besøg af på den selv samme dag, som den kærkomne håndsrækning fra Penny Lane – og dens gæster – bliver overrakt,” afslutter Henrik Vesterskov Johansen.