Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Seks nordjyske toprestauranter laver torve-event i Aalborg

Af Michael Qureshi
Foto: PR Rock Oyster Festival
Foto: PR Rock Oyster Festival

Seks nordjyske toprestauranter går sammen om at markere det, der kaldes for Oyster Week til torvedag den 22. oktober på Gl. Torv i Aalborg.

Tabu, Mortens Kro, Fusion, Rusk, Fyrklit i Hirtshals og Essens i Frederikshavn er en del af sammenslutningen Nordjyske Restauranter, og de sætter fokus på, hvor lækkert man kan tilberede østers.

Restaurantnetværket Nordjyske Restauranter med Kruse Development som tovholder bakker op om Oyster Week og skaber seks unikke østersretter til torvedagen.

I samarbejde med lokale aktører skaber de seks toprestauranter et arrangement, hvor aalborgensere kan komme og smage seks varianter af tilberedte østers.

Der bliver også børneretter med østers i fokus.

De seks restauranter har hver en stand og kendte profiler som Morten Kok Nielsen, Michael ”Miv” Pedersen og Tonny Kristensen har skabt smagsbomber fra deres respektive restauranter.

Mortens Kro Aalborg
Morten Kok fra Mortens Kro deltager med en stand på torvedagen

Besøgende kan købe en madbillet til 150 kr. for de seks østersanretninger med et tilhørende glas vin. Med madbilletten følger et hæfte, som indeholder opskrifter på alle retter med tilhørende forhandlerliste på østers og vin.

Formålet er at de besøgende bliver inspireret til at lave retterne selv, herunder også børnemenuerne. TechCollege, Food stiller op med børnemenuen, som koster 50 kr. for 2 retter, hvor der vil ligeledes være en overraskelse til de deltagende børn.

Oyster Week finder sted i København, Århus, på Mors, ved Vadehavet og ikke mindst i Aalborg, hvor Nordjylland fokuserer på østers fra Limfjorden, den største tilbageværende naturlige bestand af den oprindelige europæiske østers i verden.

Nordjylland og Limfjorden har en af verdens mest unikke fødevarer, men det lokale kendskab hertil er minimalt. Derfor laver lokale aktører og restauranter torvedagen, hvor publikum kan få øjnene op for de kulinariske muligheder med bløddyret.

Oyster Trophy Week er en hyldest til en af de mest fantastiske madvarer, der kommer fra det kolde nord: østers. Festivalen løber af stablen fra d.10 – 24.oktober.

Du kan købe din billet til det store event lige her

Torvedagen er allerede sat ind i vores spritnye Aalborg-kalender. Her finder du mest spændende begivenheder i byen fra nu og frem til marts 2017. Så er der i hvert fald ingen undskyldning for at kede sig.

Tjek vores nye Kalender lige her 

Kalender i Aalborg
Foto-montage:
PR
Skråen & AKKC

Del artikel

Andre læser også