Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Underholdning i weekenden: Se OL-atleter dyste i Vestre Fjordpark

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Frederik Sivertsen
Foto: Frederik Sivertsen

DMI lover sol og varme i weekenden, og overvejer du at svinge forbi Vestre Fjordpark til en dukkert, er der nu en ekstra god grund til at gøre det.

Lørdag den 6. juni og søndag den 7. juni fra kl. 10.00 lægger Sejlsportsligaen vejen forbi netop Vestre Fjordpark, hvor Danmarks allerbedste sejlklubber vil dyste mod hinanden.

Her taler vi om atleter i verdensklasse, som har deltaget i OL, VM og EM.

Det er en særdeles tilskuervenlig sport, da hver sejlads kun varer 15 minutter, og bådene sejler tæt på land.

“Vores mission er, at Sejlsportsligaen skal være tilskuervenlig, og derfor har vi en masse korte sejladser, så man ikke behøver blive hængende hele dagen.

Sejladserne foregår også tæt på land, fordi vi ønsker, at publikum skal kunne følge med helt tæt på og høre, hvad der bliver råbt,” fortæller Nynne Desirée Ammundsen, brand manager for Sejlsportsligaen.

Underholdning i weekenden: Se OL-atleter dyste i Vestre Fjordpark

Underholdning, skønt vejr og is

Udover en masse fede sejladser op og ned af Limfjorden, kan du også se frem til en dag fyldt med musik og nogle helt særlige præmieoverraskelse.

I bedste Tour de France stil er der tradition for, at vinderne af stævnet overhældes med champagne, og det er heller ikke usædvanligt, at de også får en dukkert (læs: bliver smidt i havet).

Bliver du lidt småsulten i løbet af dagen, har Café Salt åbent fra 10.00-17.00 hele weekenden, og her kan du både nyde kaffe, kage og ikke mindst deres famøse is.

Der er dermed lagt op til en weekend med alt, hvad det kan bære af sjov underholdning, skønt vejr og is i lange baner.

Du behøver ikke engang have kendskab til sejlsport for at se med, men vil du gerne være lidt forberedt, har vi her samlet lidt info, som du kan imponere dine venner med.

Underholdning i weekenden: Se OL-atleter dyste i Vestre Fjordpark
Foto: Frederik Sivertsen

Vender retur den 19. og 20. juni

Sejlsportsligaen er danmarksmesterskabet for sejlklubber, og de arrangerer hver sæson otte ligastævner, hvor 36 klubhold fordelt på 1. division og 2. division dyster mod hinanden.

Weekendens stævne er for 1. division; dvs. toppen af dansk sejlsport, som også dyster internationalt i Sailing Champions League.

Alle klubber, der deltager i weekendens stævne samt Sejlsportsligaens andre stævner, sejler i de moderne sportsbåd J/70, som ligaen stiller til rådighed.

Selvom der desværre ikke er deltagelse af hold fra Aalborg i 1. divisions stævnet, kan du vende retur og heppe på de lokale mænd og kvinder lørdag den 19. juni og søndag den 20. juni, når Sejlsportsligaen vender retur med 2. division.

Her vil der være deltagelse fra Aalborg Sejlklub.

Hvad: Sejlsportsligaen stævne for 1. division
Hvor: Vestre Fjordpark
Hvornår: Lørdag, 5. juni, og søndag, 6. juni, fra kl. 10.00

Del artikel

Andre læser også