Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny tidsplan: Slutdato for Plusbus-arbejdet skubbes igen

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

I november 2021 blev det meldt ud, at Plusbus-arbejdet på to etaper for en tid ville gå i stå.

Det skyldtes, at entreprenøren Barslund gik konkurs, og Aalborg Kommune måtte derfor arbejde på en løsning, for at arbejdet kunne fortsætte.

Det drejede sig om etaperne på Kastetvej og Sohngårdsholmsvej, der altså kom et par måneder bagud for sin oprindelige plan.

I marts kunne kommunen så melde den glædelige nyhed, at de havde indgået en aftale mellem kuratoren for konkursboet. Det betød, at man nu kan komme videre med de to centrale etaper fra den 4. april 2022 med entreprenør Arkil A/S.

Og nu er der så nyt i sagen igen, fordi hvor den forventede afslutning af anlægningsarbejdet var sat omkring den 5. december 2022, skal man nu regne med, at det først slutter i 2023.

Senest færdigt i januar 2023

Aalborg Kommune skriver i et info-brev, at de i samarbejde med Arkil A/S har gennemgået anlægsarbejdet på Sohngårdsholmsvej og derfor har lavet en opdateret tidsplan.

Af den opdaterede tidsplan fremgår det, at strækningen på Sohngårdsholmsvej er inddelt i deletaperne: A1, A2, B1, B2, C1, C2, D, E, F1, F2 og arbejdspladsareal.

Kommunen skriver videre:

“Ved afslutning af de enkelte deletaper, vil forholdene for trafikanter (biler, cykler og fodgængere) løbende blive forbedret. Aalborg Kommune arbejder for at gennemkørsel på Sohngårdsholmsvej, vil kunne ske så hurtig som muligt.

Dette dog under hensyntagen til anlægsarbejdets arbejdsmiljø og trafikanternes trafiksikkerhed. Såfremt gennemkørsel bliver muligt før afslutningen på det samlede anlægsarbejde, vil dette blive meddelt.

Det sidste lag asfalt (slidlag) vil blive udlagt i 2023. Der vil i denne forbindelse komme færdselsmæssige reguleringer over en kortere periode. Med hensyn til tidsplan for deletape A2 – perioden 05.12.22 – 15.01.23 vil anlægsarbejdet alene bestå af færdiggørelse og evt. udbedring af mangler på deletapen.”

Den strækning, der bliver senest færdig er altså Etape A2, hvilket bl.a. dækker over indkørslen til Parkbyen på toppen af Sohngårdsholmbakken og strækningen i nærheden af Kollegievej og Th. Sauers Vej.

Del artikel

Andre læser også