Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danmark største: Oplev den første tur i Fårup Sommerlands nye rutsjebane

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fårup Sommerland
Foto: Fårup Sommerland

Danmarks største rutsjebane, Fønix i Fårup Sommerland, har nu endelig kørt sin første testtur. Det sker efter mere end et års arbejde på byggepladsen i den nordjyske forlystelsespark.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

De kommende fire uger kan Fårup Sommerland i samarbejde med de hollandske rutsjebaneproducenter Vekoma således se frem til op mod 3.500 testture, inden den 40-meter høje og 905 meter lange rutsjebane officielt kan åbne 9. april 2022.

Se den første tur her:

Du kan snart prøve den rigtigt

Den 9. april 2022 kan Fårup Sommerland officielt klippe snoren til det, der bliver Danmarks største rutsjebane, Fønix. Gennem det seneste år har den enorme rollercoaster rejst sig fra skovbunden i den nordjyske forlystelsespark, og tirsdag 25. januar kunne producenterne bag Fønix, hollandske Vekoma, endelig foretage de første testture.

“Jeg må ærligt indrømme, at det er med en form for barndommelig glæde, at vi nu endelig kan se Fønix flyve rundt på det her imponerende rutsjebanebyggeri. Det har vi set frem til i rigtig, rigtig lang tid. De første tests er gået præcis, som vi havde håbet, og mine egne forventninger til Danmarks største rutsjebane er ikke blevet mindre, efter jeg har set den i aktion,” lyder det fra Niels Jørgen Jensen, direktør i Fårup Sommerland.

Danmark største: Oplev den første tur i Fårup Sommerlands nye rutsjebane

Der skal foretages op mod 3.500 testture, inden Fønix kan godkendes af Teknologisk Institut, og rutsjebanen kan have rigtige passagerer med. Under de mange testture gøres der brug af dukker på 80 kilo stykket, der placeres i forskellige formationer i vognene, så man ved præcist, hvordan rutsjebanen reagerer ved forskellige belastninger.

Samtidig måles der på hastigheder og G-påvirkning, så kommende passagerer får den helt rette mængde sus i maven.

“Det er et omfattende stykke arbejde, vi har taget hul på i samarbejde med de hollandske rutsjebaneproducenter, og vi forventer, at testfasen vil strække sig over de kommende fire til seks uger. Herefter står vi med en fuldstændig gennemtestet rutsjebane, så vi til dette års sæsonåbning kan give vores gæster en oplevelse, de med garanti ikke tidligere har fået i Danmark,” siger Niels Jørgen Jensen.

Fønix er 40 meter høj, 905 meter lang og har en tophastighed på 95 kilometer i timen. Det vil dermed blive Danmarks både største, hurtigste og højeste rutsjebane. Med i alt 14 forskellige elementer som drop, loops og twists bliver Fønix samtidig den rutsjebane i Skandinavien, der byder på mest såkaldt airtime, der er følelsen af vægtløshed, som opstår når kroppen udsættes for negativ G-påvirkning.

Fårup Sommerland slår dørene op til 2022-sæsonen og Fønix 9. april klokken 10.00.