Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Se de bedste folde sig ud: Fusion dyster mod Vendia på torsdag

Af Michael Qureshi
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)

Hvis man elsker sportsgrene som fodbold og håndbold, så er der noget helt særligt ved pokalturneringerne, som er knock out-kampe.

Hvor klassen skal vises over en eller to kampe i direkte dueller. Nu har man overført den konkurrenceform til gastronomiens absolutte top.

Bedst i Nordjylland-konkurrencen mellem 16 af regionens mest højprofilerede restauranter tyvstartede i sidste uge.

Og to af de absolutte favoritter til den endelige sejr mødes allerede i denne uge i knockoutturneringen. Restauranterne skal nemlig mødes to og to i den indledende runde, der nu går rigtigt i gang, siden kvart, semi og endelig en finale frem mod foråret.

Fusion Vs Vendia på torsdag

Torsdagens opgør står nemlig mellem Restauranterne Fusion og Vendia fra Hjørring, der begge har tre stjerner i den danske spiseguide. Duellen afvikles på Restaurant Fusion i Aalborg.

Det er en helt unik mulighed for at følge toppen af poppen arbejde intenst med at levere til perfektion.

Der er fortsat få billetter tilbage til braget på Fusion, som MigogAalborg dækker.

Se de bedste folde sig ud: Fusion dyster mod Vendia på torsdag
Fusion-teamet

Sammen med den uvildige jury, der vurderer præstationerne, kan man nemlig spise med på de to gange fire retters menuer, som de to restauranter har lagt meget forberedelse i, og som størrelsesmæssigt er afpasset, så gæsterne kan få plads til det hele inklusiv tilhørende vine.

”Selvfølgelig er det en god måde at lære af hinanden, men vi tager skam også konkurrencen meget alvorligt og ønsker begge at gå videre,” siger Vinh Q. Du, restauratør på Fusion.

”Selv om kun en af vores to restauranter kan komme videre, så ønsker vi begge at vise juryen og publikum, at vi kan levere på topniveau,” supplerer Kristian Rise fra Vendia.

Se de bedste folde sig ud: Fusion dyster mod Vendia på torsdag
Vendias køkkenchef Lasse Dalsager

Initiativtager er Den Danske Spiseguide med assistance fra GastroNorth, samarbejdet mellem foreløbig fem nordjyske toprestauranter, der arbejder for mere international bevågenhed om nordjysk topgastronomi -ultimativt Michelin-stjerner.

GastroNorth arbejder for international opmærksomhed

Kommunikationschefen for GastroNorth, der udover Vendia og Fusion også tæller Mortens Kro, Ruths Hotel og Restaurant Bühlmann, Mads Stenstrup, forklarer om GastroNorths engagement i Bedst i Nordjylland konkurrencen:

”GastroNorths fokus er selvfølgelig international opmærksomhed. Men for at gøre sig fortjent til dette skal restauranterne jo fremstå skarpest mulige. Det gør man bl.a. ved at stille op og lære af hinanden i en sådan konkurrence, der jo så samtidig har Den Danske Spiseguide som arrangør.

Spiseguidens anmeldelser følges også internationalt – og så giver GN’s engagement i konkurrencen jo mening”.

Blandt Gastro-North-restauranterne møder Mortens Kro Musikkens Spisehus på sidstnævnte restaurant allerede onsdag, mens Ruths Hotel skal på besøg på La Locanda torsdag den 31. januar.

Også potentielle topbrag med fantastiske serveringer i udsigt for både gæster og dommere

Se datoerne for alle de indledende opgør her: http://bedstinordjylland.dk/datoer-for-dyster/

Kontakt selv restauranterne for tilbageværende billetter.

Del artikel

Andre læser også