Se Aalborg fra luften: Nordea Fonden tilbyder tur i en luftballon

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Foto: Dronefoto Nord
Foto: Dronefoto Nord

I morgen torsdag byder Aalborg velkommen til DGI’s store landsstævne.

Tre vilde dage med sport, kultur og fest.

Et af stævnets store støtter og sponsorer er Nordea-fonden, som gør en kæmpe dyd ud af at støtte op omkring hele landets sundhed, motion, kultur og natur.

Til DGI-stævnet byder Nordea-fonden ind med en masse forskellige pop-up events rundt omkring i byen. Blandt andet giver de folk mulighed for at flyve en tur i luftballon.

Vi tog en snak med kommunikationschef hos Nordea-fonden Tine Wickers, omkring deres store tiltag med luftballonen, samt de andre aktiviteter de tilbyder, og om hvorfor at sådan et stævne er så vigtigt for dem.

En stor rød luftballon

I tilbyder folk at komme en tur op i luftballon, der svæver over byen. Kan du fortælle lidt om det?

“Vi vil gerne ud at møde alle stævnets deltagere, men også aalborgenserne. Vi vil gerne være meget mere end bare et logo på plakaten.

Vi tænkte derfor meget over, hvordan vi kunne gøre det her endnu mere festligt og specielt for de mange mennesker, og så var det, at vi kom på den her ide med en luftballon.

Det er jo nok ikke ligefrem en aktivitet, man normalt kaster sig ud i til hverdag.

Det er en stor rød luftballon, som kommer til at svæve 10 -15 meter over jorden. Og selvom det måske ikke lyder af alverden, så er det altså nok til at få en rigtig god udsigt udover det hele,” siger Tine Wickers.

Luftballon på havnen og i Vestre Fjordpark

Der er plads til to af gangen i kurven, og en tur varer ca. 5 minutter.

Den kommer til at være nede ved havnen om torsdagen, og fredag og lørdag ude ved Vestre Fjordpark.

Så hvis man ikke allerede er høj på festen, så kan den her oplevelse i hvert fald give et højdeboost.

Jeg kan også afsløre, at den første der får en tur, er borgmester Thomas Kastrup-Larsen. Så han skal nok få udfordret sin højdeskræk lidt.

En luftballon er jo et lidt usædvanligt tiltag. Hvorfor lige en luftballon?

Først og fremmest vil vi jo gerne give folk en god og anderledes oplevelse. Og det må man sige, at en tur i luftballon er.

Derudover kommer man også til at kunne se ballonen fra Aalborg midtby, og dermed ved folk, hvor de skal gå hen, hvis de gerne vil have en snak med os fra fonden.

Vi vil jo rigtig gerne møde foreninger og folk, som har nogle spændende projekter, som de måske har brug for støtte til.

Så det er ikke bare menneskerne, men også deres projekter, vi gerne vil hjælpe med at få op at flyve.

Der er mange, der ikke ved, hvordan man lige søger støtte hos fonde, og nogle tror måske, det er meget mere besværligt, end det egentligt er.

Og selv om man har et projekt, som vi måske ikke lige kan støtte op om, så kan vi i hvert fald være med til at guide folk hen imod hvad og hvem de så ellers kan søge hos, som kunne være mere passende for netop deres ide.”

Operacykel og rollespils-orker

Ud over luftballonen, har I også en masse andre forskellige pop-up events til stævnet. Hvad byder I på?

“Vi byder på flere og meget forskellige tiltag rundt omkring i byen.

Alle sammen er nogle projekter, som vi har været med til at starte op med vores støtte, og som vi har valgt at tage med os her til landsstævnet.

F.eks. har vi noget der hedder Operacyklen, hvor nogle dygtige operasangere og musikere kommer og holder en meget anderledes operakoncert. Vi vil gerne hjælpe med at gøre operagenren mere tilgængelig for befolkningen.

Så har vi også nogle rollespils-orker med, der kommer til at rende rundt i gaderne i blandt folk. Det er altså virkelig morsomt, og jeg er sikker på, at det kommer til at være super underholdende at opleve.

Vi havde dem også med over til folkemødet på Bornholm for nyligt, og det endte med at blive noget af det mest fotograferede overhovedet derovre de dage.

Vi har også bl.a. Kornets Hus med, som jo til dagligt har til huse oppe I Hjørring. De kommer og byder på smagsprøver på skyr med hjemmelavet mysli. Det er virkelig lækkert.”

Helt særlig magi over stævnet

Hvorfor er det her stævne så vigtigt for Nordea-fonden?

“Det er jo Danmarks største idrætsfestival, og det er folk fra hele landet i alle aldersgrupper, der er samlet.

Det er et stævne, hvor mange af landets foreninger deltager på alle mulige leder og kanter, og lige præcis foreningerne er jo meget vores målgruppe. Vi vil rigtig gerne støtte op omkring dem og deres projekter, så det her er en oplagt mulighed for os for at få en snak med dem, og måske hjælpe dem på vej.

Det behøves dog ikke at være foreninger. Det kan også bare være personer, der har nogle spændende ideer og visioner. Vi er åbne overfor alle, og glæder os til at møde en masse mennesker i de her tre dage

Og så er der også bare en helt særlig magi over sådan et stævne som dette, så det er på alle måder en fornøjelse for os at være en del af det.”

DGI’s landsstævne er som sagt fra torsdag den 29. juni til og med søndag den 2. juli.

Du kan se tidsplanen for luftballonen og læse nærmere om alle Nordea-fondes aktiviteter og events til stævnet lige her: 

Line hjælper folk ud af mørket: Iværksætter åbner ny klinik i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Vi lever i et samfund, hvor der er konstant pres på fra alle sider.

Der skal præsteres i skolen, på jobbet og på hjemmefronten som aldrig før.

Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at mange ender med at glemme dem selv i farten, og går ned med stress og andre psykiske lidelser.

Simpelthen fordi de ikke får plejet deres sind og sjæl.

Det kan være svært, at få hjælp med psykiske problemer i den offentlige sektor.

Ventelisterne på psykiatere og psykologer er ofte uoverskueligt lange, så mange dropper helt tanken om hjælp og lader det hele stå til.

For nogen kan det gå så galt, at det ender ud i selvmedicinering i form af alkohol eller stoffer. For at dulme og fortrænge alt det der gør for ondt.

Alternative behandlingsmuligheder vokser

De alternative behandlingsmuligheder vokser dog i stigende grad, og flere og flere begynder at indse, at den alternative og spirituelle verden kan være vejen ud af problemerne.

Også i Aalborg vokser de alternative behandlingssteder, og en af dem man kan gå til er Line Randrup, der arbejder som psykoteraput.

På lørdag åbner hun sin nye praksis i Råt & Godt – Urban City.

Vi har taget en lille snak med hende, for at høre nærmere om hvad hendes job egentligt går ud på og hvilke terapiformer hun kan tilbyde.

Hvad kan man forvente, hvis man starter i et forløb hos dig? Hvad går det ud på?

Jeg praktiserer i høj grad noget der hedder Neuro linguistic programming m. hypnose, en vanvittigt spændende terapiform.

Nlp handler om hvordan tanker og handling samarbejder. Hypnose handler om hvordan vi lagre traume i vores ubevidste sind og hvordan vi med hypnose kan frembringe en forløsning.

Der udover bruger jeg også Psykoterapi, Meditation, Mindfulness.

Elsker at arbejde med mennesker

Hvordan kom du frem til, at det lige var det her du ville arbejde med?

Jeg har hele mit liv været fascineret af den alternative og lidt krøllet tilgang til mennesket.

Jeg har altid elsket, at arbejde med mennesker, og har igennem tiden gjort det på forskellige måder og i forskellige retninger.

Først var jeg ansat som pædagogisk medarbejder på en døgninstitution for tvangsfjernede børn og unge.

Jeg har også arbejdet med voksne domsanbragte med misbrugs problematikker, og har haft terapigrupper med pårørende til misbrugere.

Det hele hænger jo ofte sammen, og det bliver en ond spiral af negativitet.

Så din terapi henvender sig altså meget til misbrugere?

Min terapi henvender sig til alle, der er styret af deres negativitet og dårlige vaner. Og det behøves ikke, at have noget med misbrug at gøre. Mange mennesker går ganske enkelt rundt og er ude af balance, også uden at de måske selv er bevidste om det.

For mig handler det hele om selvudvikling. Men når man står i lort til halsen, så kan det være svært, at overskue noget som helst. Her vil jeg gerne hjælpe og guide på vej, og jeg ved hvor effektive disse terapiformer kan være. Jeg har oplevet det på min egen sjæl og krop.

Alle fortjener et godt og positivt liv, og vejen ud af mørket er ikke altid så lang som man måske tror.

Helbreder ikke – men hjælper med processer

Kan du så “fikse” folk, der tager et forløb hos dig?

Jeg oplever rigtig tit at folk tror, at hvis man lige går nogle gange ved en terapeut, så er man fikset. Dertil må jeg sige at det ikke er mig der helbreder. Jeg er blot en kanal, som sætter gang i nogle processer i din krop og dit sind. Du er din egen healer.

Ubalancer/lidelse i kroppen er stagneret energi, og det hjælper mine behandlingsforløb på at få løsnet op for. På den måde kan du komme i gang med at helbrede dig selv og skabe den livspraksis som du ønsker.

Men jeg vil inspirere dig via Psykoterapi, Meditation, Mindfulness og Nlp Terapi.

Min store passion er at arbejde med mennesker, og jeg ønsker af hjertet at dele vejen til bedring med mennesker som ønsker det.

Du kan også følge Line på Instagram

En side hvor folk kan lade sig inspirere af hinanden, dyrke sin selvudvikling og hvor man døgnet rundt kan søge råd fra Line.

Udover normale terapiforløb, så afholder Line også 10 timers intense workshops på udvalgte lørdage.

Der er åbningsreception for den nye klinik i Urban City på lørdag den 7. marts fra kl. 10.00 til 15.00.

Her vil man sammen med et lille glas, kunne høre meget mere omkring det hele.

Læs nærmere om begivenheden her 

Sted: Råt & Godt – Urban City, Hjulmagervej 58, 9000 Aalborg

Tid: Lørdag den 7. marts fra kl. 10.00 til 15.00

Udsolgt i Århus og København: Johnson udvider tour med koncert i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Det Passer!

Efter kun 15 dage var der totalt udsolgt til Johnsons koncerter i København og Århus til september, men nu er der godt nyt til de aalborgensiske fans af den kendte danske rapper.

På grund af enorm efterspørgsel udvider Johnson nemlig sin kommende tour Det Passer til bl.a Aalborg.

Den 4. september kigger han forbi Skråen, og du kan allerede fra i morgen fredag sikre dig en billet.

I selskab med L.O.C. og USO

I 2006 udgav Johnson sit debutalbum Det Passer.

Med albummet tog han turen fra at være et århusiansk undergrundsfænomen til etableret rapstjerne, der hittede med landsdækkende ørehængere som “Nasty”, “Kig forbi” og “Det Passer”.

Marc Johnson startede sin rapkarriere tilbage i 90’erne, hvor han i den lokale ungdomsklub i Århus teamede op med barndomsvennerne L.O.C. og USO. Sammen gik de under navnet B.A.N.G.E.R.S.

L.O.C. og USO gæster også begge Det Passer på henholdvids “Fra mit kvarter” og “De Drømmer”.

En af dansk raps bedste livekunstnere

Til september spiller Johnson for første gang sit debutalbum fra ende til anden, når han tager på tour.

Og selvom Johnson efterhånden er det man kan kalde for en vaskeægte rapveteran, så er han alt andet end faldet af på den.

Den charmerende banger med det kække smil, er stadig kendt for at være en af danskraps absolut bedste livekunstnere, og man kan være sikker på, at energiniveauet er helt oppe på max, når han træder på scenen.

Senest væltede han DR Koncerthuset, da han var gæst i Den Nye Stil Live 27. december.

Stor efterspørgsel

Begejstringen var så stor, at Johnson besluttede sig for at lave en ny tour.

Først var det dog meningen, at han kun ville ramme København og Århus.

Men efter begge steder lynhurtigt blev udsolgt, og rykket op på de store scener, er Odense og Aalborg nu også blevet tilføjet.

Johnson rammer som sagt Aalborg og Skråen den 4. september, som i øvrigt også er hans fødselsdag.

Hvad: Johnson koncert
Hvornår: 4. september 2020
Hvor: Skråen
Billetter kan købes fra imorgen fredag kl. 11 lige her

Vender retur på fredag: SUBHIVE kommer med største line-up nogensinde

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Foto: Krzysztof Wieczorek
Foto: Krzysztof Wieczorek

Sommeren 2019 gjorde det klart for alle, at Aalborg for alvor er ved at komme med på EDM bølgen.

Den elektroniske musik vokser i gadebilledet og store events som Aalborg Karneval og Metropol Festival har taget genren til sig med scener, hvor diverse EDM kunstnere har skabt vilde fester til stor glæde for publikum.

Snart får vi også den store Aairport Festival i Gigantium

I den aalborggensiske undergrund har genren dog rumsteret i et godt stykke tid.

SUBHIVE, som er et hold bestående af  både lokale DJ’s, producere og musikelskere, har de seneste par år kæmpet en brav kamp for at få skabt en elektronisk musikscene i Aalborg, og i 2018 havde de stor succes med udsolgte arrangementer på det nu lukkede PlatForm4.

På fredag den 20. September åbner de dørene op til endnu en fest, hvor du i den grad får mulighed for at træde ind et vaskeægte EDM univers.

Denne gang er det Studenterhuset der lægger lokaler til, og her vil konceptet blive taget til helt nye højder.

Foto: brknrib

Aalborg fortjener fester som disse

Vi tog en lille  snak med en af folkene bag SUBHIVE, George Poullo, for bl.a. at blive lidt klogere på, hvad man kan forvente af eventet.

I har kæmpet længe for at få den elektroniske musikgenre etableret i Aalborg. Hvad er det der er så specielt ved den?

“Først og fremmest er det jo noget lækkert musik, som altid skaber en vild fest.

Men det er ligeså meget helheden i konceptet vi er fascinerede  af.

Følelsen af at man træder ind i en anden verden hvor musikken, lyset og de karakteristiske sekskantede skærme, gør det umuligt ikke at blive revet med, når festen koger.” fortæller George Poullo.

Han fortsætter;

“Genren er virkelig ved at slå sig fast i Aalborg, og derfor er vi glade for at kunne lave sådanne events i samarbejde med Studenterhuset.

Vores mission er og har hele tiden været, at få de her fester bredt ud i det aalborgensiske natteliv. Det fortjener byen.”

Største og vildeste SUBHIVE til dato

Hvad kan man forvente af festen på fredag?

“Den her fest bliver vores største og vildeste til dato.

Både mainstage og dansegulvet er stort, og musikken kommer til at smadre fuldstændig igennem. Vi har et rigtig godt line-up, med artister  som virkelig er tændte på at skabe en unik aften.

Både musik, lys og stemning skal gå op i en højere enhed, og vi er ikke i tvivl om at publikum kommer til at få en oplevelse de sent vil glemme.”

“Artisterne er bl.a.: Thoby, som har spillet flere store festivaler i Danmark, Aalborgs drum’n’bass konge – Kasger, Too Two, bestående af Aksel Brandstrup og Matt Hawk som sammen med Hedegaard  har produceret hittet SA-MY-D.

Derudover har vi også en god håndfuld lokale talenter på programmet, som alle vil gøre deres for, at ingen kommer til at stå stille på noget tidspunkt.” lyder det fra George Poullo.

Foto: Krzysztof Wieczorek

Lækker lounge med kolde fadøl og hyggestemning

Er det så bare fuld smadder på hele vejen igennem, eller bliver der også mulighed for at tage det lidt mere roligt?

“I salen vil der være fuld tryk på hele aftenen, så her er det bare med at være klar til at bevæge kroppen.

Men får man brug for en pause, eller kommer man bare for at have en lidt mere chilleren aften med nogle kolde fadøl og hygge, så er cafeen lavet om til en lækker lounge, hvor det hele vil foregå i et mere roligt og afslappet tempo, dog stadig hvor det er muligt at få sig en fantastisk fest.

Her vil der blive spillet hip hop, r’n’b og dancehall.

Der er solide hip-hop djs og producere på lineuppet, og aftenen sluttes af med lokale DJ Left Hand Right og Lars Da Fari, som kommer på besøg fra København, hvor han dj’er nogle af de helt store hip hop klubber.” slutter George Poullo.

Tid: Fredag den 20. September kl. 21.00-03.00

Sted: Studenterhuset

Afterparty på Benediktes

Læs mere om eventet på Facebook her 

Læs mere om SUBHIVE her

x