Se Aalborg fra luften: Nordea Fonden tilbyder tur i en luftballon

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Foto: Dronefoto Nord
Foto: Dronefoto Nord

I morgen torsdag byder Aalborg velkommen til DGI’s store landsstævne.

Tre vilde dage med sport, kultur og fest.

Et af stævnets store støtter og sponsorer er Nordea-fonden, som gør en kæmpe dyd ud af at støtte op omkring hele landets sundhed, motion, kultur og natur.

Til DGI-stævnet byder Nordea-fonden ind med en masse forskellige pop-up events rundt omkring i byen. Blandt andet giver de folk mulighed for at flyve en tur i luftballon.

Vi tog en snak med kommunikationschef hos Nordea-fonden Tine Wickers, omkring deres store tiltag med luftballonen, samt de andre aktiviteter de tilbyder, og om hvorfor at sådan et stævne er så vigtigt for dem.

En stor rød luftballon

I tilbyder folk at komme en tur op i luftballon, der svæver over byen. Kan du fortælle lidt om det?

“Vi vil gerne ud at møde alle stævnets deltagere, men også aalborgenserne. Vi vil gerne være meget mere end bare et logo på plakaten.

Vi tænkte derfor meget over, hvordan vi kunne gøre det her endnu mere festligt og specielt for de mange mennesker, og så var det, at vi kom på den her ide med en luftballon.

Det er jo nok ikke ligefrem en aktivitet, man normalt kaster sig ud i til hverdag.

Det er en stor rød luftballon, som kommer til at svæve 10 -15 meter over jorden. Og selvom det måske ikke lyder af alverden, så er det altså nok til at få en rigtig god udsigt udover det hele,” siger Tine Wickers.

Luftballon på havnen og i Vestre Fjordpark

Der er plads til to af gangen i kurven, og en tur varer ca. 5 minutter.

Den kommer til at være nede ved havnen om torsdagen, og fredag og lørdag ude ved Vestre Fjordpark.

Så hvis man ikke allerede er høj på festen, så kan den her oplevelse i hvert fald give et højdeboost.

Jeg kan også afsløre, at den første der får en tur, er borgmester Thomas Kastrup-Larsen. Så han skal nok få udfordret sin højdeskræk lidt.

En luftballon er jo et lidt usædvanligt tiltag. Hvorfor lige en luftballon?

Først og fremmest vil vi jo gerne give folk en god og anderledes oplevelse. Og det må man sige, at en tur i luftballon er.

Derudover kommer man også til at kunne se ballonen fra Aalborg midtby, og dermed ved folk, hvor de skal gå hen, hvis de gerne vil have en snak med os fra fonden.

Vi vil jo rigtig gerne møde foreninger og folk, som har nogle spændende projekter, som de måske har brug for støtte til.

Så det er ikke bare menneskerne, men også deres projekter, vi gerne vil hjælpe med at få op at flyve.

Der er mange, der ikke ved, hvordan man lige søger støtte hos fonde, og nogle tror måske, det er meget mere besværligt, end det egentligt er.

Og selv om man har et projekt, som vi måske ikke lige kan støtte op om, så kan vi i hvert fald være med til at guide folk hen imod hvad og hvem de så ellers kan søge hos, som kunne være mere passende for netop deres ide.”

Operacykel og rollespils-orker

Ud over luftballonen, har I også en masse andre forskellige pop-up events til stævnet. Hvad byder I på?

“Vi byder på flere og meget forskellige tiltag rundt omkring i byen.

Alle sammen er nogle projekter, som vi har været med til at starte op med vores støtte, og som vi har valgt at tage med os her til landsstævnet.

F.eks. har vi noget der hedder Operacyklen, hvor nogle dygtige operasangere og musikere kommer og holder en meget anderledes operakoncert. Vi vil gerne hjælpe med at gøre operagenren mere tilgængelig for befolkningen.

Så har vi også nogle rollespils-orker med, der kommer til at rende rundt i gaderne i blandt folk. Det er altså virkelig morsomt, og jeg er sikker på, at det kommer til at være super underholdende at opleve.

Vi havde dem også med over til folkemødet på Bornholm for nyligt, og det endte med at blive noget af det mest fotograferede overhovedet derovre de dage.

Vi har også bl.a. Kornets Hus med, som jo til dagligt har til huse oppe I Hjørring. De kommer og byder på smagsprøver på skyr med hjemmelavet mysli. Det er virkelig lækkert.”

Helt særlig magi over stævnet

Hvorfor er det her stævne så vigtigt for Nordea-fonden?

“Det er jo Danmarks største idrætsfestival, og det er folk fra hele landet i alle aldersgrupper, der er samlet.

Det er et stævne, hvor mange af landets foreninger deltager på alle mulige leder og kanter, og lige præcis foreningerne er jo meget vores målgruppe. Vi vil rigtig gerne støtte op omkring dem og deres projekter, så det her er en oplagt mulighed for os for at få en snak med dem, og måske hjælpe dem på vej.

Det behøves dog ikke at være foreninger. Det kan også bare være personer, der har nogle spændende ideer og visioner. Vi er åbne overfor alle, og glæder os til at møde en masse mennesker i de her tre dage

Og så er der også bare en helt særlig magi over sådan et stævne som dette, så det er på alle måder en fornøjelse for os at være en del af det.”

DGI’s landsstævne er som sagt fra torsdag den 29. juni til og med søndag den 2. juli.

Du kan se tidsplanen for luftballonen og læse nærmere om alle Nordea-fondes aktiviteter og events til stævnet lige her: 

Denne gang mener han det: Tæppehandleren på Vesterbro lukker snart

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Billeder fra tidligere på året
Billeder fra tidligere på året

Er man fra Aalborg, så kender man helt sikkert tæppehandleren på Vesterbro.

I snart 30 år har der været ophørsudsalg hos den legendariske tæppehandler. Tidligere i år interviewede vi endda ejeren Mansoor, som fortalte lidt om, hvorfor han har haft ophørsudsalg i så mange år. Den video kan du se længere nede i artiklen.

Men i weekenden kunne opmærksomme aalborgensere se, at der var nye ophørsudsalg skilte på butikkens facader. OPHØRSSALG  – 80 PROCENT.

Det er helt sikkert, vi lukker nu

Så MigogAalborg var mandag formiddag i kontakt med ejeren Mansoor for at høre, om det nu kunne passe, at de lukker denne gang.

Nu er der kommet nye ophørs skilte i ruderne. Men mener du det så denne gang?

“Ja, nu lukker vi. Det er helt sikkert. Til januar eller februar er det slut.

Meen Mansoor, I har jo haft ophørs udsalg i ca. 30 år nu. Så kan det nu også passe?

“Vi har aldrig haft ophørsudsalg før nu. Det her er første gang.”

Altså, der har jo stået ophør derude nærmest siden I åbnede?

“Hmm, ja. Men jeg har ikke ment det som ophør. Det er i hvert fald første gang, jeg har ment det. Det andet er mere bare noget, vi har lavet som et godt tilbud. En form for priskrig eller noget. Men nu skal alt væk. Det hele skal sælges.”

Hvorfor har du så besluttet at det skal være nu?

“Jeg er 74 år gammel og bor jo i København, så det er lidt svært hele tiden at skulle tage til Aalborg. Jeg vil hellere bare trække mig tilbage og slappe af nu.”

Hvad er så planen med butikken? Lukker I den bare, eller skal den overtages?

“Den er ikke solgt. Vi lukker den bare. Det er en meget dyr husleje, så det er ikke bare for almindelig mennesker. Man skal have en god økonomi. Så jeg tror ikke der kommer nogen nye ejere.”

Vi lavede jo en video med dig sidste år. Har det haft nogen effekt?

“Den har virket helt vildt godt. Den var så sjov, og folk har nærmest strømmet til. Den gav mig et helt nyt boost, som jeg ikke har oplevet i mange år, så man kan egentligt godt sige at jeg stopper på toppen!”

Nu har du ikke fået butikken solgt. Men kan du give nogle gode råd til hvordan man bliver en god tæppemand?

“Det kræver først og fremmest, at man brænder for tæpper. Det er en livsstil. Jeg tror, at man skal være gjort af en bestemt støbning, for det kræver meget hårdt arbejde. Det kræver holdbarhed. Jeg elsker tæpper, det er mit livsværk.”

Se videoen hvor Zjakalen besøgte Tæppehandleren i oktober – og find ud af, hvad et “kællingetæppe” er – i øvrigt har videoen fået mere end 108.000 visninger

Kæmpe fest på Platform 4: SUBHIVE har fået godt fat i Aalborg

Skrevet af: Thomas Riddersholm
Fotograf: Peter Drastrup
Fotograf: Peter Drastrup

På fredag går det endnu engang løs til det elektroniske musikevent SUBHIVE på Platform 4 i Karolinelund.

SUBHIVE har eksisteret siden september 2017, og dette er tredje gang det afholdes.

Bag projektet står de otte gutter Mark, Kasper, Anders, Oliver, George, Fransisco, Jonas og Viktor. Alle sammen med stor kærlighed til den elektroniske musikgenre. En genre der i høj grad er på vej frem i Danmark og ikke mindst i Aalborg.

Vi tog en snak med drengene for at høre lidt nærmere om SUBHIVE og om tankerne bag det spændende koncept.

Hvad er SUBHIVE for noget?

SUBHIVE er jo et undergrunds elektronisk musikevent, som vi prøver at afholde hver anden måned. Der kommer så en god håndfuld dygtige DJ’s og spiller op til fest og farver.

Vi holder det nede på Platform 4, som har været så venlige at støtte op om projektet. Vi er en flok frivillige gutter, som alle sammen elsker den her meget bastunge musik. Det er alt inden for både trap, future bass, drum and bas, jungle og alt muligt i den dur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa

Hvad er jeres motivation for at lave sådan et event?

Vores direkte motivation er jo, at vi skal have de her genrer frem, som ikke rigtig er så hypet i Aalborg. I hvert fald ikke hvad angår events. Vi ved, at der er rigtig stor interesse for det, men før SUBHIVE blev der ikke gjort noget aktivt for at holde arrangementer, hvor det blev spillet.

Vi vil gerne gøre det stort og vildt, og vi er meget inspireret af de store festivals rundt omkring i Europa, hvor det her musik jo er rigtig meget i højsædet. Vi sigter meget efter, at der skal være denne her festivals stemning, siger George Poullo.

Det her er jeres tredje event. Hvordan er de to første gået?

Det er faktisk gået rigtig fint og langt over vores forventninger. Til begge events har vi haft 3-500 mennesker gennem døren, så det må siges at være meget tilfredsstillende.

Vi har fået rigtig god respons fra folk, som har haft en god oplevelse med det, så vi håber selvfølgelig at samle mindst ligeså mange mennesker til det kommende event her, udtaler Anders Jæger Pedersen

Hvorfor har I lige valgt at afholde det på Platform 4?

Flere af os i gruppen har holdt events på Platform 4 før, så vi er på rigtig god fod med dem. Derudover er Platform 4 også et rigtig fedt sted at holde sådanne events, da de altid er gode til at støtte op om undergrundsmusik, og ting man normalt ikke ser i Aalborg. Så på den måde synes vi, at Platform 4 er den helt rigtige samarbejdspartner, siger Marc Kjær Deleuran.

Fotograf: Peter Drastrup

Planer om at booke internationale navne

Hvad er ambitionerne for SUBHIVE på sigt?

På sigt er det uden tvivl vores ambition at booke nogle flere store kunstnere ind både danske men også internationale. Vi har b.la øje på nogle rigtig dygtige og store DJ’s fra Holland, som vi håber at kunne få herop til et af de kommende events. Den elektroniske musik er jo kæmpestor i lande som Holland, så det er klart at vi er meget inspireret af dem og deres kultur, lyder det fra Kasper Gerlif Nicolajsen

Hvad kommer der til at ske til eventet på fredag?

Vi kommer til at dele festen lidt op i to til at starte med. Først på aftenen kommer der til at være noget lounge-stemning inde i cafeen, hvor der vil blive spillet lidt roligere musik, og hvor man kan sidde og nyde en øl imens.

Samtidig kommer der også til at være fuld knald på i den store sal, hvor der bliver disket op med det helt store lysshow. Selvfølgelig en masse lækker musik, man kan danse til. I løbet af aftenen og natten bliver det hele så rykket ind i den store sal, men vi synes, at det er fedt at folk selv kan vælge, hvordan de vil starte ud. Om det skal være med fuld smæk på fra start, eller om skal være i den lidt mere rolige ende, siger George Poullo

 

SUBHIVE part 3 er på fredag fra kl. 21.00-03.00. Det foregår på Platform 4 og koster 20 kr. i entré. Dog med gratis entré fra kl. 21-23.

Læs mere om eventet og de optrædende her

https://www.facebook.com/events/181674995774119/

MigogAalborgs store fest

Kom med til AALBORG AWARDS

Vil du med til en af årets fedeste fester? Vi hylder byens bedste steder – så kommer Burhan G og giver mini-koncert og det hele slutter med kæmpe afterparty. Billetterne bliver solgt hurtigt lige nu, så skynd dig og book.

Læs mere lige her

Pirates-stjerne skød stort beløb hjem til godt formål

Skrevet af: Thomas Riddersholm

Aalborg Pirates har i den grad medvind i denne sæson.

Holdet ligger godt til i ligaen, og forleden vandt de deres første pokal i over 10 år, da de blev danske pokalmestre til Final4 i Herning.

En af holdets store profiler, landsholdspiller Mikkel Højbjerg, blev dog forleden dag sat på en noget anderledes opgave. Han skulle nemlig hjælpe Aalborg-firmaet SpilNu.dk med at skyde penge ind til velgørenhed.

Sidste år var det AaB’s daværende målmand Nicolai Larsen der skulle hjælpe SpilNu.dk med at sparke penge ind til en god sag. De donerede 1.000 kr. pr meter han kunne sparke til en fodbold, og det endte med at blive en donation på hele 56.000 kr.

Hamre en puck så hårdt som muligt i mål

Dette års udfordring lød på, at Mikkel Højbjerg skulle hamre en hockey puck så hårdt i mål som overhovedet muligt. For hver km/t, ville SpilNu.dk donere 500 kr.

Medstifter af SpilNu.dk og manden bag donationsprojektet, Mads Peter Veiby, var meget spændt på dagen;

“Vi er jo sponsor for Aalborg Pirates, og vi vil gerne bruge vores sponsorater på en lidt anderledes måde. At man kan støtte et godt formål og samtidig få en sjov konkurrence ud af det, er en spændende kombination. Jeg glæder mig meget til at se, hvor hårdt Mikkel kan skyde, han er jo en af deres bedste skytter,” sagde Veiby.

Efter at have varmet op med en god omgang prøveskud, tog Mikkel Højbjerg sit endelige tilløb mod mål. Han satte kursen mod den lille sorte puck og hamrede til den med alt, hvad den kunne trække.

Kilometertælleren i målet viste, at han havde skudt den i kassen med imponerende 155 km/t. Hvilket kan omregnes til en donation på ca. 77.500 kr.

Resultatet var forbløffende

Mads Peter Veiby havde selv taget skøjter på og var hoppet på isen for at følge dramaet på nærmeste hold. Han var begejstret for udfaldet.

“Det var virkelig godt ramt. 155 km/t er altså ikke noget, man bare lige skyder uden videre. Jeg prøvede selv at fyre et par skud af, og det højeste jeg kom op på var 79 km/t.

Det er selvfølgelig også meget fint, når man tænker på, at det er første gang, jeg prøver at skyde til en puck, men det var nu alligevel godt, at vi valgte Mikkel og ikke mig til opgaven, siger Mads Peter Veiby med et grin.

Håber at pengene gør gavn

Mikkel Højbjerg var også meget tilfreds med resultatet;

“Jeg synes. det gik godt, og jeg er egentligt lidt overrasket over, at jeg skød så hårdt. Jeg havde satset på at skyde omkring 130 km/t, så jeg må sige, at jeg er tilfreds. Jeg håber pengene kommer til at gøre gavn.”

Direktør for Aalborg Pirates Thomas Bjuring havde også kun rosende ord til Spilnu.dk og projektet;

“Først og fremmest så er jeg rigtig glad for, at vi sammen med vores samarbejdspartner kan lave sådan et event her. Jeg synes, det er et fantastisk flot set-up, som Spilnu.dk er kommet med, det kan jeg kun tage hatten af for.

Til daglig har vi jo gang i støtteprojekter som Cool East, så det er klart at vi til hver en tid også er klar på at bakke op om sådan et flot tiltag som dette,” siger Bjuring.

Du kan være med til at bestemme, hvad de 77.500 kr. skal gå til. Mads Peter Veiby kan dog afsløre at det kun gælder formål, der støtter udsatte børn.

Men tjek videoen her i linket og skriv så i kommentarfeltet, hvilket formål du synes, pengene skal gå til