Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De har ramt plet: Nyt værtspar har rykket Scheelsminde til topniveau

Af Michael Qureshi

Det var en udfordring, som ville få de fleste til at synke en ekstra gang.

Hotel Scheelminde i Aalborg har siden 1960’erne været drevet med sikker hånd af den samme familie.

Først af Alosia Jensen (som stadig bor på hotellet i en alder af 97 år) og hendes mand Hugo Jensen.

Siden af sønnen Peter Christian Bühlmann og Mona, og i nyere tid af Peter og Monas datter Anemette Bühlmann samt hendes mand Danni Bühlmann.

Så da parret Nadia Bach og Christian Nurup (begge i 20’erne) sidste år blev spurgt, om de ville være det nye værtspar på Hotel Scheelsminde, så var det noget af en arv, de skulle føre videre.

Anemette og Danni Bühlmann ønskede mere tid til at prioritere alle hotellerne i Bühlmann-koncernen på et overordnet niveau.

For dem var Nadia som hotel- og restaurantchef samt Christian som køkkenchef det oplagte valg som deres afløsere i den daglige drift.

Et valg de nok ikke har fortrudt lige siden. For Hotel Scheelsminde og ikke mindst Restaurant Bühlmann har haft et forrygende 2021.

De har blandt andet vundet Årets Bo & Spis Pris i Den Danske Spiseguide, fået topkarakterer i samme guide og så kulminerede det, da Jyllands-Postens anmelder kvitterede med seks fulde stjerner efter et besøg i restauranten.

Altså præcis samme antal stjerner som den store avis normalt uddeler til de bedste Michelin-restauranter i København.

De har ramt plet: Nyt værtspar har rykket Scheelsminde til topniveau

Brede smil hos værtspar

Man forstår godt de brede smil hos Nadia og Christian, da MigogAalborg møder dem til en god kop kaffe i receptionsområdet på Scheelsminde i idylliske omgivelser.

For hvordan har det så været at tage stafetten fra to så dedikerede og dygtige hotelfolk som Anemette og Danni og ikke mindst føre Bühlmann-familiens kronjuvel videre?

“De har virkelig været gode til ikke at blande sig.

De har overladt ansvaret til os og været trygge ved de beslutninger, vi har truffet. De har så også haft to helt nyåbnede hoteller, så det er klart, at der har været nok at se til for dem.

De bor her jo også stadig på hotellet, ligesom farmor på 97 år.

Men selv om vi jo egentlig ser dem meget, så har det virkelig været gnidningsfrit. Vi driver det videre i deres ånd, men på den måde vi gerne vil have, at det skal være på,” forklarer Nadia Bach.

“Det har nok også være en lettere start for os, når vi har fået de priser og topanmeldelser, som de har sukket efter så længe,” supplerer Christian Nurup.

Det er ham som køkkenchef, der har stået i spidsen for en mindre revolution i køkkenet.

I bogstaveligste forstand for her i starten af februar står et helt nyrenoveret køkken færdigt, der endelig har den kapacitet, som man har hungret efter.

For Restaurant Bühlmann er ikke kun 20 siddepladser og topgourmet. Den afdeling er der naturligvis.

De har ramt plet: Nyt værtspar har rykket Scheelsminde til topniveau

Et køkken der kan det hele

Men det er også en a la carte restaurant, en morgenmadsrestaurant og så håndterer man utallige selskaber året rundt.

Det er i sig selv en udfordring, hvordan man løser, at et køkken kan alle disse dele.

“Jeg glæder mig virkelig til, at det hele er oppe og køre med køkkenet.

Vi har for alvor mærket, hvordan både prisen og de mange gode anmeldelser har sat skub i tingene. Vi har rigtig mange bookinger de kommende måneder.

Vi har bevist, at vi kan levere varen, når anmelderne har været forbi.

Men det vigtigste er at bevise det for over for samtlige gæster.

Vi skal fortsætte med at udvikle os og sætte en tyk streg under, at vi kan det her, så folk bliver ved med at komme her,” forklarer Christian Nurup.

Selv om det er gourmetrestauranten med flere end 20 serveringer og fantastisk afstemt vinmenu, som har fået anmelderne til at lovprise Restaurant Bühlmann, så understreger Nadia Bach, at der er noget for alle.

“Vi kommer aldrig til at indføre dresscode. Vi skal også huske på, at vi er på et hotel, hvor det lige så godt kan være håndværkeren på overnatning, der vil have noget godt at spise.

Så vi er ret alsidige på den måde, at vi har gourmet- og a la carte under samme tag.

Vi mærker også, at aalborgenserne kommer her i højere grad. Jeg tror, de sætter pris på, at der er noget for enhver smag og pris,” forklarer hun.

De har ramt plet: Nyt værtspar har rykket Scheelsminde til topniveau
Scheelsminde. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

Har arbejdet på Michelin-restauranter

De har begge boet i København, hvor de arbejdede på Michelin-restauranter og øvrige toprestauranter i Hovedstaden.

Men de vendte hjem til rødderne, hvor de også nu har fået sønnen Henry på to år.

De nyder at være med til at udvikle gastronomien på Aalborgs madscene, som er i rivende udvikling.

De håber, at Aalborg bliver et nyt hotspot for foodies fra både resten af landet og udenlandske turister.

“Vi er lige så glade, når Tabu træder speederen i bund. Når Fusion laver Omakase og så videre.

Vi tror på, at vi står stærkere sammen i fællesskab.

Kan vi skabe store madoplevelser her i Aalborg, så vil der være endnu flere, som kommer til Aalborg for at prøve de forskellige restauranter,” lyder det fra Nadia.

Når snakken falder på, om nordjyderne gerne slipper flere tusinde kroner for en overdådig gourmetoplevelse, så er svaret klart;

“Nordjyderne vil gerne have noget for pengene. Det ved alle. Men der er ingen tvivl om, at de gerne betaler for høj kvalitet. Det har vi tydeligt mærket,” lyder det fra Nadia Bach.

Christian Nurup supplerer;

“Vi har lavet en restaurant, som vi selv gerne ville spise på.

Vi har fokus på, at maden smager godt, og at serviceniveauet er tårnhøjt. Men det er også uformelt.

Vi kan godt gå og hygge med gæsterne og grine. Det værdsætter vores gæster rigtig meget,” forklarer han.

De har ramt plet: Nyt værtspar har rykket Scheelsminde til topniveau

Kommer Michelin-stjernen?

Det helt store spørgsmål, som er klassikeren, når snakken falder på gode restauranter i Aalborg og øvrige Nordjylland.

Kommer der nogensinde en Michelin-stjerne – og bliver det i så fald Restaurant Bühlmann som henter den?

“Vi arbejder hen imod det.

Vi vil gøre alt for, at det kan lade sig gøre, og vi tror på, at den nok skal komme her til Aalborg-området.

Det ville være fantastisk at være de første i Nordjylland, der får den, og så ville vi jo for alvor opleve, at der er fuldt booket hele tiden.

Men kommer den, så handler det i lige så høj grad om at kæmpe for at beholde den og passe på den.

Det er ikke noget, vi tænker så meget over i hverdagen. For i bund og grund handler det om at lave god mad med høj kvalitet,” lyder det fra Nadia Bach.

“Det handler om at holde fast i hvad man tror på.

Det duer ikke, hvis man hele tiden skifter retning, fordi at man bliver usikker.

Vi har en klar retning omkring, hvad det er for noget mad vi gerne vil lave, og hvordan vores restaurant skal drives.

Så må fremtiden vise, om det er nok,” slutter Christian Nurup.