Social dining, Teater Brunch og vinbar: Scene11 afslører sit nye koncept
Hun er cafédronningen af Boulevarden. Hun har drevet én af Blokhus mest populære spisesteder.
Og nu er der igen nyt fra Anne Kønig.
Sammen med en masse stærke kræfter, har hun nemlig forpagtet sig ind i Jernbanegade – i Aalborg Teater.
Her er det dog ikke meningen, at hun hverken skal agere skuespiller, scenetekniker eller sælge billetter i kiosken.
I stedet skal hun opbygge det nye Scene11, som hun i slutningen af 2023 kastede sin kærlighed på.
Lokalerne har været drevet af forskellige forpagtere gennem tiden, men siden re-brandingen af hele teatret og ikke mindst en ny direktør, drømte man også at finde på noget helt nyt i de velbesøgte lokaler.
Og det kunne Anne tilbyde dem.
Kæmpe ambitioner i det hyggelige teaterkvarter
Det bliver ikke en Peace 2.0, der rykker ind, men samme gå-på-mod, sans for æstetik og ikke mindst an(ne)retninger, som følger både tiden og Annes eget syn på et godt menukort.
“Lige nu er vi i fuld gang med at bygge om med spejle på væggene, fine egetræsborde, skulpturelle lamper og selvfølgelig en helt ny bar,” fortæller Anne, da vi besøger hende i hvad der indtil nu har gået under navnet “Teaterbaren”.
Inden længe skiftes skiltene ud til “Scene11”, der refererer til adressens husnummer – og selvfølgelig det faktum, at man er flyttet ind i netop et teater.
“Her er jo så smukt, og det bliver en spændende udfordring for os, at vi skal kombinere vores eget udtryk med deres og selvfølgelig tilpasse os de ting, der sker hernede.
Det har jeg jo ikke været vant til, men det giver nogle helt nye og gode muligheder for at lege endnu mere med konceptet i det smukke teaterkvarter,” forklarer Anne.
Social Dining og surdejspizzaer
Scene11 henvender sig naturligvis til teatrets gæster, der kan nyde mad og drikke både før og efter forestillingerne.
Her sætter blandt andet et a la carte-kort scenen med klassiske retter og fokus på årstiden grønt.
Enkel og velsmagende mad med gode sæsonbetonede råvarer, lover Anne.
Det er dog især det kommende social-dining-koncept, der får hende og resten af holdets opmærksomhed på nuværende tidspunkt.
“Når man går i teatret, så er det jo for at få en oplevelse sammen, og den vil vi gerne have begynder hos os.
Derfor inviterer vi til social dining med deleretter såsom charcuteri, burrata, suppe, sæsonens grøntsager og afslutningsvis en surdejspizza til deling,” fortæller hun.
Ingen sure miner på Bagscenen
Netop surdejen får da også en stor hovedrolle på Scene11.
Ude på “Bagscenen” befinder surdejskongen Henrik Bruse sig nemlig i selskab med Annes søn, Rasmus, samt den ukrainske konditor Irina.
Her bliver der dagen lang bagt alt fra surdejsbrød, Jernbanerugbrød, croissanter og kager i alle afskygninger.
“Surdejen skal være på madscenen hele tiden, uanset hvad, der bliver serveret.
Henrik og resten af holdet har forberedt sig i flere måneder, så vi er fuldstændig sikre på, at bagværket spiller allerede fra første akt,” siger Anne.
Et spisested for hele byen
Selvom Scene11 skal være der for teatret, og teatret skal være der for Scene11, så er visionen også, at spisestedet også skal være åben for dem, der ikke nødvendigvis skal ind og se en forestilling.
Det viser sig blandt andet ved, at Scene11 også holder åbent, når teatret er lukket.
Det bliver blandt andet med forskellige events og en helt ny vinbar, der også skal være vært ved vinsmagninger.
“Det bliver min mand Ole, der skal stå for vinbaren.
Her har han sit helt store interesseområde, hvor han ønsker at præsentere vine fra hele verden til fair priser. Og så følger der selvfølgelig masser af gode historier med,” fortæller Anne.
Scene11’s åbningstider:
Mandag: Åbent i forbindelse med forestillinger
Tirsdag-torsdag: 17-23
Fredag: 14-24
Lørdag: 9-24
Søndag: 9-14
Mens der i hverdagen er fokus på social dining og vinbaren, er weekenden i stedet afsat til Teater Brunch.
Også her er der allerede fuld knald i skræddersalen, hvor Anne har indkøbt royale brunch-opsatser i hobetal og fået lavet specialdesignede keramikkopper fra Lange Håndværk i Hjelmerstald.
Store brunch-ambitioner
Med Annes ord bliver der “dækket fint op” i alle henseender.
“Jeg har hentet inspiration fra Keramikhuset i Lønstrup, hvor man får serveret små brunchretter på en høj opsats og deler det ved bordet.
Det synes jeg er en både flot og fed måde at spise på, og det passer godt ind i alt det andet, vi gerne vil,” siger hun.
På opsatsen vil der være alt fra Bagscenens nybagte scones, surdejsbrød, kage, scrambled eggs, slagterpølse, laks, hjemmelavet marmelade, oste fra danske gårde, frugt, charcuteri og “en helt masse andre gode ting”.
Teaterbrunchen kan nydes i to forskellige time slots både lørdag og søndag formiddag, hvor der skal bestilles bord på forhånd.
Men mere om det senere …
Hele byen inviteres til Åbent Hus
Forberedelserne er altså i fuld gang i Aalborgs nye spisested, der inden for et par uger åbner dørene for aalborgenserne.
Den 3. februar inviterer man sammen med Aalborg Teater til Åbent Hus, hvor der vil være gratis smagsprøver, bobler og små overraskelser.
Åbent Hus finder sted fra 15.00 til 19.00, og kræver ingen tilmelding.