Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Saturday Night Fever Revival: Kom til helt særlig dansefest i Aalborg

Af Annoncør

Det bliver ‘kodyl fedt’, når Biffen viser ‘Saturday Night Fever’ og inviterer til efterfølgende 70’er disco på Skråen i forbindelse med ‘Dansekraft’ festivalen.

Ikke mindst fordi aftenens DJ er den selvsamme DJ, som bragte soundtracket fra filmen til Jomfru Ane Gade.

Det hele finder sted på lørdag d. 10. september, hvor du altså kan få det bedste af begge verdener i form af kultfilmen fra 70’erne og danse til den ikoniske musik fra perioden.

Da feberen ramte Jomfru Ane Gade

Året er 1978.

En ung DJ ved navn Henrik Rolff-Petersen går gennem ‘Gaden’ med retning mod Discotheque Tordenskiold. Vejret er fint og humøret højt, for der er forår i luften og et kassettebånd i lommen, som helt sikkert vil få diskoteksgæsterne til at gå agurk på dansegulvet.

Henrik er på det tidspunkt kun 21 år gammel, men husker tydeligt aftenen.

En uges tid forinden har han været til forpremiere på ‘Saturday Night Fever’ i Scala Bio. DJ’s har fået en invitation fra pladeselskabet inklusiv et kassettebånd med tre af ‘The Bee Gees’s numre fra soundtracket – alt sammen i håb om, at musikken bliver spillet på diskotekerne.

Og det gør Henrik gerne, for musikken til det ikoniske discodanse-drama er ”meget dansabelt”, som han siger.

Og ‘Saturday Night Fever’ bliver et hit. Selv flere af datidens flippere må lade ‘Atomkraft, nej tak’ badget og partisantørklædet blive hjemme og snige sig ind på diskotekerne for at slippe deres indre skabs-danser løs til ‘The Bee Gees’.

Albummet vinder da også et hav af musikpriser og skulle efter sigende være det næstbedst sælgende soundtrack til dato – kun overgået af ‘The Bodyguard’.

I John Badhams ikoniske disco-dansedrama spiller en purung John Travolta teenageren Tony Manero, hvis enestående egenskaber som fodflyttende kejser på den lokale natklub er det eneste lyspunkt i en ellers grå tilværelse i New York-forstaden Brooklyn.

Men da han teamer op med superdanseren Stephanie til en dansekonkurrence, synes en ny sti at blive oplyst for ham.

Hvad: Saturday Night Fever Revival
Hvor: Biffen / Skråen
Hvornår: 10. september (kl. 19.30 film i Biffen Nordkraft, kl. 21.30 diskotek på Skråen i Nordkraft)

Du kan finde billetinfo her.

Del artikel