Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Satser stort på Aalborg: Nyt flyselskab lancerer ruter til Island og USA

Af Emil Kjær Jørgensen

De gode nyheder fra Aalborg Lufthavn vil ingen ende tage.

I december kunne vi afsløre, at du snart kan flyve direkte til New York fra Aalborg.

Det islandske flyselskab, PLAY, præsenterer i dag tre nye ruter, der skal flyve jyder og fynboer til Island og USA.

Og det er særdeles gode nyheder for alle nordjyder.

PLAY er nemlig klar med en helt ny rute til Island og USA fra Aalborg. Den vil flyve fra 10. juni 2023 til 23. oktober 2023 på tirsdage og lørdage.

Plejer kun at flyve fra København

De tre ruter er en betragtelig udvidelse af PLAY’s aktivitetsniveau i Danmark, der hidtil kun har omfattet flyvninger ud af København. Billetsalget åbner i dag, 5. januar, og rejseperioden fra Aalborg, Aarhus og Billund strækker sig fra sommeren til efteråret.

Det er under et år siden, at det islandske flyselskab, PLAY, præsenterede sin første destination i Skandinavien, København.

Siden da har et væld af rejseglade danskere benyttet muligheden for at flyve til østamerikanske populærdestinationer som New York, Boston, Washington og Baltimore via Island, i et attraktivt prisleje.

Nu er det islandske flyselskab klar til at satse yderligere på Danmark.

Billetterne til sommersæsonen sættes til salg i dag

I dag bliver der sat knappenål i hele tre nye destinationer, når PLAY åbner salget af flybilletter fra Billund, Aarhus og Aalborg til USA og Island.

De tre ruter vil operere i sommerperioden med to ugentlige flyvninger fra hver enkelt destination:

Billund-ruten til Island og USA vil flyve fra 15. juni til 29. oktober 2023 på torsdage og søndage.
Aarhus-ruten til Island og USA vil flyve fra 12. juni til 15. september på mandage og fredage.
Aalborg-ruten til Island og USA vil flyve fra 10. juni 2023 til 23. oktober 2023 på tirsdage og lørdage.

PLAY’s direktør, Birgir Jónsson er yderst tilfreds med at PLAY nu udvider sit danske netværk:

“Det er en kæmpe mulighed for PLAY at kunne tilbyde flyvninger mellem Aalborg, Aarhus og Billund til Island og USA.

Generelt er rejseudbuddet til vestdanskerne alt for småt, og derfor er vi glade for at kunne skabe en overskuelig bro til fantastiske destinationer, som også er til at betale. Vi glæder os til at sætte skub i vestdanskernes rejsedrømme” siger han.

Næste skridt i den internationale udvikling

I Aalborg Lufthavn er man naturligvis også glade for den nye rute.

Den nye Aalborg-Reykjavik rute markerer det næste skridt for den internationale udvikling i Aalborg Lufthavn, hvor ikke bare et fantastisk rejsemål for ferierejsende bliver realiseret, men også endnu en one-stop destination til blandt andet de amerikanske storbyer Boston, Baltimore og Washington. 

“Det er en stor dag i Aalborg Lufthavn, hvor man kan sige, at vi starter året næsten på samme måde som vi sluttede 2022.

En direkte rute til Island er en fantastisk nyhed, der er blevet arbejdet på længe, og som nu bliver realiseret med PLAY ved styrepinden, der har udvidet deres rutenetværk betydeligt de seneste år. 

Vi kommer til at se mange fritidsrejsende på ruten, men samtidig også fisk, da netop cargo-potentialet for den nordjyske fiskeindustri har spillet en stor rolle for en direkte rute – både direkte til Island og videre derfra,” siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.

Et ungt flyselskab med store planer

Siden lanceringen af PLAY i 2020, er det gået stærkt for det islandske lavprisflyselskab. PLAY’s helt nye Airbus A321Neo og A320NEO-fly forbinder nu mere end 30 destinationer i Europa med USA’s østkyst via Island, og selskabet formåede at skabe positive tal på bundlinjen i tredje kvartal af 2022.

Samtidig viser den nyeste traffikrapport, at 98,2% af PLAY’s fly lettede til tiden i november. Disse tal er et resultat af PLAY’s kerneprincipper, ifølge direktør, Birgir Jónsson:

”Hos PLAY er det absolut vigtigste for os at skabe en god rejseoplevelse fra booking til landing. Vi vægter sikkerhed over alt andet og sørger for, at vores service altid er strømlinet og venlig.

Dette er afgørende for, at vi altid giver vores kunder en følelse af, at de får meget for pengene – hvilket vi i særdeleshed gør en dyd ud af i disse tider. Jeg er sikker på, at jyderne også er klar til at få mest muligt ud af deres rejsebudget” siger han.

Billetter kan købes allerede nu på www.flyplay.com.

Del artikel

Andre læser også