Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig tilbage: Kom til stemningsfuld Sankt Hans på Lindholm Høje

Af Stine Kjølby Christensen

Traditionen tro inviterer Nordjyske Museer til en stemningsfuld Skt. Hans aften på det naturskønne område ved Vikingemuseet Lindholm Høje.

Det bliver en smuk sommeraften med toner fra den danske sangskat ved kammerkoret Coro Misto samt båltale ved Jan Nymark Thaysen, rådmand for Skoleforvaltningen, Aalborg Kommune.

Aftens arrangement begynder kl. 20.30, og selve bålet tændes ca. kl. 21. Arrangementet er gratis.

Endelig tilbage: Kom til stemningsfuld Sankt Hans på Lindholm Høje

Den traditionelle markering af midsommer indledes på Lindholm Høje af kammerkoret Coro Misto, der består af sangere i miljøet omkring ved Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg Universitet og det øvrige musikliv i Aalborg.

Koret har eksisteret siden 1991. I den periode har det gennem koncerter og radiooptagelser markeret sig i det nordjyske musikmiljø som et kammerkor af høj standard.

Koret dirigeres af Søren Birch. I 2000 blev Coro Misto optaget i Foreningen Danske Kammerkor. Denne midsommeraften er det primært den danske sangskat, der er på repertoiret.

Båltalen leveres i år af Jan Nymark Thaysen, rådmand for Skoleforvaltningen, Aalborg Kommune, og bålet tændes ca. kl. 21. Korsangerne fra Coro Mistro synger naturligvis for, når midsommervisen synges.

Lækker med fra Café Lindholm

Inden da er der mulighed for at kombinere båltale og skønsang med en kulinarisk oplevelse i Café Lindholm, der byder på en speciel Skt. Hans menu, der blandt andet består af håndpillede rejer, kalvefilet samt chokoladeganache-tærte med nye sommerbær, cremet vaniljeis og hvid chokoladecreme til dessert.

Den kan indtages i Café Lindholm fra kl. 17.30.

På plænen udenfor er der allerede fra kl. 17 diverse madboder, hvor det er muligt at købe pølser og hjemmelavet Lindholm-burger med kartoffelsalat samt forskellige varianter af hjemmelavet is fra Café Lindholm.

Der er desuden mulighed for at få forfriskende sommervine i vinbaren ved den lokale vinforhandler Degustation samt besøge ølbaren ved Hjorts Kraft Beer.

Er man i stedet sulten efter lidt historiefortælling, er det også muligt at dykke ned i både vikingetiden og oldtiden inde på museet, som denne aften har fri entré fra kl. 17.

Skt. Hans aften på Lindholm Høje er normalt et stort tilløbsstykke med flere hundrede deltagere, og museet afvikler naturligvis aftenen efter de gældende coronarestriktioner udstukket af myndighederne.

Hvad: Sankt Hans
Hvor:Vikingemuseet Lindholm Høje
Hvornår: Onsdag 23. juni fra kl. 17. Bålet tændes kl. ca. 21.

Del artikel

Andre læser også