Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spansk sommerstemning i Aalborg: Nyd et glas kold Sangria til 50 kr.

Af Nana Sofia Hansen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Smagen er avanceret sødmefuld. Og når man træder indenfor hos D’Wine Bar og får serveret en iskold, gyldenrød sangria, er man henført til salig sommer i Spanien.

Hver dag hele sommeren kan du få sangria for en flad 50’er per glas.

D’Wine Bar laver sangria efter egen opskrift. Spanien løber nemlig i blodet hos ejer Kristian Ishøy.

Han er ærke-aalborgenser, men lige siden barndommen har han tilbragt rigtig meget tid i Spanien. Han rejser fortsat derned og henter god spansk vin og delikatesser med hjem til Aalborg.

Spansk sommerstemning i Aalborg: Nyd et glas kold Sangria til 50 kr.
Masser af spansk atmosfære.

Og apropos, når noget løber i blodet.

Ordet ‘sangria’ kommer af det spanske ‘sangre’, som betyder blod. Sangria skal nemlig laves, så farven er dyb gyldenrød.

Og ja, så gør det heller ikke noget, at effekten kan mærkes i blodet, når man slubrer et glas i sig. Alkoholen per glas sangria er på den gode side af en genstand.

Spansk sommerstemning i Aalborg: Nyd et glas kold Sangria til 50 kr.
Sangrian hos D’Wine Bar i Algade er efter egen opskrift.

En hjørne af Spanien midt i Aalborg

Sæt dig på den udendørs terrasse i Algade, hvor bordene naturligvis er store vintønder.

Eller slå dig ned indenfor i lokalerne, der er overdådigt indrettet i spansk atmosfære. De smukke vægmalerier kan man let sidde og kigge på i timevis.

Spansk sommerstemning i Aalborg: Nyd et glas kold Sangria til 50 kr.
Terrassen hos D’Wine Bar er et lille helle midt i byen. Foto: Nana Sofia Hansen.

“I Spanien er sangria noget helt basalt, når livet og sommeren skal nydes. Hos os bruger vi god rødvin og vores egen spiritusblanding, som så toppes med sodavand – og masser af isterninger,” fortæller Kristian Ishøy.

Friske skiver af appelsin i vinbarens egen krydrede sukkerlage fuldender den spanske eliksir, som serveres i de helt rigtige sangriaglas.

Og trænger du til andet end sangria, går du bare ombord i udvalget af vine og charcuteri – for ikke at sige vinbarens vermut, som er: tønde-lagret.

D’Wine Bar holder sommeråbent alle dage fra kl. 12.30, undtagen søndag.

Du kan læse mere om D’Wine Bar her.