Den første af sin slags: San Giovanni har bygget et pizzeria på hjul
Corona-nedlukningen var en tid, hvor der skulle tænkes kreativt i mange brancher for at holde både regnskab, gejst og humør oppe.
I restaurationsbranchen havde mange spisesteder et stort fokus på take away, men på San Giovanni gik man lige skridtet videre.
De har nemlig fået specialbygget en helt særlig pizzaovn, som er placeret på en trailer, der kan spændes bag på en personbil.
“Corona krævede virkelig, at man tænkte ud af boksen. Jeg snakkede lidt med min gode ven Michael Bøgsted fra Bøgsted A/S om, hvordan vi kunne lave et pizzeria på hjul, og så gik vi ellers i gang med at udtænke en plan,” siger indehaver af San Giovanni, Mikele Volpi.
Efter flere justeringer og tilføjelser, står det mobile pizzeria nu klar til at indtage landevejene.
“Der findes simpelthen ikke andre i verden end denne. Det er da lidt fedt,” fortæller en stolt Mikele.
Et helt særligt mobilt pizzeria
Det mobile pizzeria er helt unikt på flere måder. Ovnen er – naturligvis – hentet i Italien, og så er den ellers blevet rettet lidt til, så den kan være på en trailer.
“Det har da været en af de sjovere opgaver for os,” siger Michael Bøgsted med et grin.
“Vores helt store benspænd har været, at vi har været nødt til at holde os under 1400 kg, så den kan spændes efter en helt almindelig personbil,” fortsætter Michael.
Det mobile pizzeria er lavet, så man kan sætte det hele op på under et kvarter. Når pizzeriaet bliver slået ud, er der både bagebord, vask, kølere til madvarer, generator med strøm og en stor markise, der beskytter mod vind og vejr.
Ovnen når en temperatur på hele 500 grader, når den er varmet helt op, og så går det altså stærkt.
“Det tager cirka 90 sekunder at lave en pizza, og vi har haft held med at lave 60 pizzaer på en halv time,” siger Mikele.
Sådan smager pizzaerne
Her på redaktionen siger vi naturligvis aldrig nej til at teste et nyt gastronomisk koncept, så da vi en kold og trist onsdag blev inviteret på pizzaer i San Giovanni’s baggård, var vi meget spændte.
Vejret var ikke ligefrem med os, og derfor var det helt ideelt, at vi kunne stå i læ under den store markise, mens Mikele og co. fyrede op under pizzaovnen.
San Giovanni er i forvejen kendt for at lave nogle af byens bedste pizzaer, så forventningerne var naturligvis høje, og hverken smag eller oplevelse skuffede.
For det er virkelig en særlig oplevelse at stå og observere, hvordan et rundt stykke dej med tomatsauce og diverse fyld på bare 90 sekunder bliver transformeret til et vidunder af en pizza med sprøde kanter og masser af velsmag.
Denne onsdag forbarmede Mikele sig, og vi fik lov at spise i den hyggelige kælder på San Giovanni, men det var ikke svært at forestille sig, hvor genialt det ville være, at nyde en helt frisklavet pizza ude i det nordjyske sommervejr med et koldt glas i den anden hånd.
Det skal det mobile pizzeria bruges til
Det helt store spørgsmål er så, hvad Mikele og co. skal bruge det mobile pizzeria til.
“Det skal hovedsageligt bruges til større begivenheder, festivaler og firmaevents – helst fra 50 personer og op.
Vi skal gerne 2-3 mand afsted hver gang, så det vil ikke være rentabelt bare lige at lave 10 pizzaer og så smutte igen,” siger Mikele.
Er du interesseret i at høre om mulighederne for at leje den mobile pizzaovn, kan du finde mere info her.