Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt vildt: Støtte-galla i Aalborg samlede knap 1 mio. kr. ind til Ukraine

Af Michael Qureshi

“Vi må gøre noget.”

Sådan lød de første ord fra Kristian Ishøy, indehaver af D’Wine Bar i Aalborg i starten af marts, da krigen i Ukraine buldrede frem, og det hurtigt stod klart, at der var tale om en gigantisk humanitær katastrofe.

Således tog Kristian Ishøy initiativ til, at man lavede et arrangement, som kunne samle penge ind til Røde Kors’ indsats i Ukraine.

Der gik ikke mere end 24 timer, og så var ni af Aalborgs bedste restauratører klar med en fremstrakt hånd.

Således gik ni af byens restauranter sammen om en støtte-galla, som blev afholdt på Restaurant Fusion i aftes.

Der var tale om D’Wine Bar AlimentumRestaurant FusionRestaurant “Mortens Kro”Restaurant NamRestaurant TabuHos Isidor HeniusRestaurant Textur og La Locanda.

På den måde fik man sammensat en gastronomisk topaften, hvor man fik smagt en ret og vin fra hver restaurant, og det var en ren donation fra samtlige restauratører.

Helt vildt: Støtte-galla i Aalborg samlede knap 1 mio. kr. ind til Ukraine
Lune Carlsen kom forbi og gav et show

Samlede ind for knap 1 mio. kr.

De 80 pladser til 2.500 kr. blev lynhurtigt udsolgt, og der var venteliste helt op til middagens start i går.

På den måde havde man allerede sikret et fundament på 200.000 kr., hvor ALT gik ubeskåret til Røde Kors.

Det var også en meget taknemmelig (og travl) generalsekretær Anders Ladekarl, som indledte aftenen på et online-link med at fortælle om krigens rasen i Ukraine, og de menneskelige ofre den fører med sig.

Han takkede Aalborgs erhvervsliv for at støtte op om sådan en galla-aften.

Men faktisk havde der også forinden været en helt almindelig online-auktion, hvor aalborgenserne støttede op ved at byde på produkter, og denne indsats samlede også tæt på 50.000 kr. ind.

Men det var slet ikke slut endnu.

Solgte til over dobbelt pris

For auktionarius i skikkelse af en veloplagt galleri-ejer Kent Wolfsen sørgede i løbet af aftenen for et brag af en auktion, hvor der kom adskillige varme donationer, og hvor produkterne på auktionerne stort set alle blev solgt til mindst dobbelt pris.

Det endte med et totalbeløb for hele arrangementet på 835.000 kr. – altså knap en million kr.

Et beløb der gør en stor forskel.

“Alle penge går ubeskåret til Røde Kors’ indsats i Ukraine. Alt er doneret direkte til ”Aalborg støtter Ukraine”, og de personer, som arbejder på projektet, gør det frivilligt.

På den måde sikre vi, at hver en øre går direkte til Ukraine, og intet går til administration eller omkostninger,” fortæller Kristian Ishøy.

“Jeg er virkelig glad og stolt over, at så mange bakkede op omkring initiativet. Det er vigtigt at hylde restauratørerne for at stille op og samarbejde for at gøre en forskel. Uden dem var det slet ikke muligt at samle så mange penge ind,” fortæller Kristian Ishøy.