Samarbejde gavner: FOKUS hjælper flere og flere i fast job i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er stor fokus på at nedbringe arbejdsløsheden i Aalborg Kommune.

Blandt dem der yder en stor indsats for at få flere personer i jobs er FOKUS Folkeoplysning. De har iværksat flere initiativer for at hjælpe med at få arbejde til ledige.

Alt for mange sidder fast i kontanthjælpssystemet i årevis. Det er uværdigt, mener Bjørn Salling, direktør i FOKUS.

Netop FOKUS har gennem tiden haft succes med at hjælpe mennesker videre i livet med udgangspunkt i uddannelse og kompetenceudvikling.

Skaffer småjobs som kan blive faste

Nu vil den lokale aften – og daghøjskole gøre sig selv arbejdsløs ved at få ledige ud af aktivering og kontanthjælp, og over i et job, så de på sigt kan klare sig selv.

Det skal ske i samarbejde med lokale virksomheder for at skaffe ”småjobs” til mennesker, der modtager kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

Men FOKUS har også etableret virksomheden KaffeFair med det formål at skabe beskæftigelse til udsatte borgere. 84 er ansat i KaffeFair på landsplan, og der er planer om at udvide forretningen og ansætte flere.

Alt for mange sidder fast i kontanthjælpssystemet i årevis, det er uværdigt, mener Bjørn Salling, direktør i FOKUS

 

”Det er en stor succes, men hvis det skal rykke for alvor, skal vi have private virksomheder til at tage medansvar og give plads til mennesker, som skal have en hjælpende hånd.

Vi tror på, at alle mennesker gerne vil bidrage til samfundet, så længe det giver mening, –  også selvom de måske ikke har den store økonomiske vinding ved et job på 5-10 timer ugentligt. Men det kan betyde netværk, nye kompetencer og en vej ud af kontanthjælp og dermed en ændret livssituation.” fortæller Bjørn Salling til MigogAalborg.

Aalborg Kommune har samlet en Task-Force

Heldigvis har Aalborg Kommune med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen, taget initiativ til at skabe flere småjobs til ledige og samlet en ”task-force” blandt lokale virksomhedsledere, der skal bidrage til indsatsen sammen med Jobcenter Aalborg.

Samarbejde er dermed vejen frem, og hos FOKUS ønsker man at hjælpe hvor man kan med at få flere i arbejde.

Giver det mening at have et lønnet job 5-10 timer ugentligt? Hvis man spørger de ledige, er svaret for de fleste et JA. Og der er flere gode eksempler på det.

Solomon (midten) har et småjob i Urban Cykler, hvor han møder hver fredag i 7 timer

MigogAalborg besøgte blandt andet Solomon i Urban Cykler, hvor han arbejder syv timer hver fredag. Vi mødte også Martin, som har bevæget sig fra at være sårbar ung til at blive selvforsøgende og veltilpas i en 20-timers stilling på KUNSTEN.

Solomon træner fingerfærdigheder

Solomon kom til Danmark fra Eritrea i december 2015. Han er ud over Sprogskolen tilknyttet FOKUS’ integrationsprojekt Flex Praktik, hvor han møder hver torsdag til undervisning.

Gennem det forløb har han været i 2 x 13 ugers praktik indtil foråret, hvorefter han blev tilbudt et småjob ved sit seneste praktiksted Urban Cykler på Hobrovej i Aalborg.

Her træner Solomon fingerfærdigheder og det danske sprog, når han hjælper kunderne med at pumpe luft i dækket eller samle nye cykler.

På spørgsmålet om, hvordan han reagerede, da han fik at vide af indehaver Tommy, at han kunne få et fast job, svarer 26-årige Solomon i et stort smil: ”Jeg sagde til Tommy, at jeg var meget glad”.

Har givet fremtidslys i øjnene

Aktiveringsforløbet Kreativitet og Vækst i Daghøjskolen FOKUS har ført Martin ud i ordinært arbejde og har givet ham fremtidslys i øjnene.

Før Martin kom til FOKUS kunne han ikke se, at der var plads til en introvert personlighed som hans, og det var svært at omsætte drømmen om at arbejde med kunst til noget konkret.

Martin har i dag et deltidsjob i KUNSTEN og er blevet selvforsøgende

 

De kunstneriske processer og den personlige sparring i Kreativitet og Vækst og et samtidigt forløb i Daghøjskolens Kunstskole gjorde, at Martin kunne overskue drømmen om at arbejde med kunst og leve af det. En praktikplads på KUNSTEN førte ham til fast ansættelse.

I dag arbejder Martin med alt fra rengøring til de mere ansvarstunge opgaver som at hjælpe med at sætte udstillinger op. Han er kort sagt trådt ind i en verden af kunstformidling, og selv om noget af det er rutinearbejde, er der nu en naturlig kobling mellem arbejde og drøm.

Spørger man ham, hvad det betyder at være fri af kontanthjælp, lyder svaret uigenkaldeligt: ”Frihed”.

Nomineret til Årets Spa i Danmark: Himmerland Golf & Spa er forkælelse i luksusklasse

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I bunden af artiklen finder du en eksklusiv rabatkode

Sommeren står for døren og behovet for et getaway bliver for mange større og større.

Men du behøver faktisk ikke at bevæge dig særlig langt fra dine vante rammer for at finde 100% fred og idyl.

Himmerland Golf & Spa Resort har med sine mange års erfaring formået at skabe et sted, der både rummer nogle af Danmarks bedste golffaciliteter, men også har styr på, hvordan man forkæler på mange andre fronter.

Er du golf-interesseret, så har du uden tvivl hørt om resortet før. Er du derimod mere interesseret i wellness og forkælelse, så har du måske stadig et ophold tilgode.

Et af Nordjyllands smukkeste resorts

Uanset om man kommer som par, der søger romantiske oplevelser i hinandens selskab, eller som veninder, der gerne vil hygges og forkæles om, så har Himmerland Golf & Spa Resort lige præcis, hvad du har brug for.

MigogAalborg tog endnu engang på tur i den gode sags tjeneste for selv at opleve, hvad ét af Nordjylland smukkeste resorts har at byde på.

Allerede ved ankomsten mærker man hvordan luften er lettere, og udsigten til luksus er kortere end nogensinde.

Værelserne er i løbet af maj blevet gennemrenoveret, så det er svært ikke at lade sig overvælde af omgivelserne, så snart man træder indenfor.

Indretningen er moderne og minimalistisk, hvilket er med til at styrke den ro, der langsomt forplanter sig i én.

Overdådig spa-oplevelse

Det samme gør sig gældende i spa-området, Nordic Spa, der ligger i forlængelse af hotellet.

Spa-området byder på alt fra et opløftende saltbad, relax bassin, kneipp kanal, en udendørs jacuzzi, to forskellige saunaer og dampbad. Med andre ord: alt, hvad du behøver.

Lyden af den rislende vand og dæmpede musik er dog lige tilpas høj nok til, at man uden problemer kan tage en privat snak om alt og intet, uden at på nogen måde at frygte, at andre spa-gæster lytter med.

Stemningen er på samme tid privat og uformel – men også luksuriøs.

Spaen blev da også tidligere på året velfortjent nomineret til Årets Spa i Danmark. 

Kom tæt på spaens wellnesseksperter

Spa-området har selvfølgelig også sin egen afdeling, der er reserveret til behandlinger.

Her kan du eksempelvis få afspændende massage eller beroligende kropsbehandlinger af stedets wellnesseksperter – eller stikke fusserne ned til de sultne doktorfisk, der nænsomt suger de døde hudceller væk og efterlader din hud blød og ren.

MigogAalborg gennemgik selvfølgelig begge dele; og selvom følelsen af små fisk, der guffer løs af dine fødder ikke ligefrem er genkendelig, så endte det faktisk med at blive en decideret fornøjelse – forhåbentlig for begge parter.

Spar over 25 % med MigogAalborg

Du behøver ikke at være gæst på hotellet for at nyde nogle timer i de lækre omgivelser.

Nordic Spa har især stor succes med deres hverdagsspa, hvor der er skruet ekstra op for forkælelsen.

Kommer du om mandagen kan du eksempelvis starte dagen med morgenmadsbuffet i Brasseriet, om onsdagen får du en lækker body scrub eller ansigtsmaske med i spaen, og om torsdagen kan du nyde en lækker frokost – alle sammen fordele, der er inkluderet i spa-entréen.

I samarbejde med Himmerland Golf & Spa Resort har vi nu fået muligheden for at tilbyde vores læsere endnu mere forkælelse.

Med rabatkoden “migogaalborg” kan du spare over 25 % på en helt unik spa-pakke, der indbefatter 1 x hverdagsspa med fordel samt 1 x 25 min. valgfri behandling (vælg mellem ansigtskur og klassisk massage).

Din pris: 495 kr.

Rabatten er gældende i perioden 27. maj–27. juni på mandage, onsdage og torsdage – dog ikke helligdage.

Sådan booker du:

Ring på tlf. 96496106 eller send en e-mail wellness@hgsr.dk. Her oplyser du blot “migogaalborg”-koden samt hvilken dag, du ønsker at komme og hvilken type behandling du kunne tænke dig.

Der er begrænsede pladser, så det gælder om at være hurtig!

Top-arkitekter skal lave Artcenter Spritten: Feltet er skåret ned til to hold

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Illustration: Praksis Arkitekter
Illustration: Praksis Arkitekter

Omdannelsen af den gamle spritfabrik på Spritten til et nyt byrum, beboelse og artcenter er tættere på end før.

Forleden skrev vi om 600 nye boliger på Spritten, der er ved at blive bygget. Det kan du læse om her.

Men på den østlige side af Spritten står de fredede bygninger, der skal omdannes.

Det nye artcenter har været udbudt i en konkurrence, og nu har man indsnævret feltet fra fem til to tegnestuer.

Tilbage i konkurrencen er Praksis Arkitekter og Bertelsen & Scheving Arkitekter.

Spritten bliver Aalborgs nye hotte bykvarter med fokus på kunst og kultur

De to arkitektfirmaer er valgt blandt fem rådgiverteams, der i starten af året blev udvalgt til at afgive deres bud på at udforme et kunstcenter og en plan for byrummet omkring den fredede industri-arkitektur.

Artcenteret skal være et internationalt artcenter, der i samspil kan indgå med monumentalværket Cloud City der koster 100 mio. kr., skabt af den argentinske kunstner Tomás Saraceno.

Cloud City

Derudover rummer forslagene en helhedsplan for området, der omfatter byrummet omkring det nye Artcenter, omdannelsen af den eksisterende havnefront og klimatilpasning mod Limfjorden.

Begge tegnestuer har givet et bud på et udstilings-område i den fredede værkstedsbygning og kedelhal.

”Det er en stor opgave at arbejde med et sted, der har så stor betydning for så mange.

Begge teams har præsenteret løsninger, hvor fortid og fremtid mødes på fornem vis.

Forslagene er vidt forskellige i forhold til både materialevalg, arkitektur og byplanlægning, men begge tilpasser sig den industrielle kontekst og giver plads til både kulturarv og kunstværk.

Det bliver spændende at få visionen yderligere udfoldet,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania og medlem af dommerkomitéen.

Illustration: Bertelsen & Scheving

Bertelsen & Scheving Arkitekter har valgt en løsning, der etablerer den nye udstillingsbygning i forlængelse af de fredede industrihaller.

Her vil man bygge i mursten og skabe venetiansk stemning med smalle passager, der fører videre til en åben plads, hvor Saracenos værk skal stå.

Illustration: Praksis Arkitekter

I forslaget fra Praksis Arkitekter er nybyggeriet placeret ovenpå de eksisterende bygninger med en skæv-takket facade, der giver et unikt udstillingsrum indenfor og et levende udtryk udenfor.

I denne løsning bliver Saracenos Cloud City placeret i en skål-konstruktion i terrænet.

Begge forslag lægger op til, at Saracenos værk ændrer udtryk efter vejret.

Der går stadig lidt tid, før vi ved hvem af de arkitektfirmaer, der løber med sejren, da Praksis Arkitekter og Bertelsen & Scheving Arkitekter skal arbejde videre med opgaven de kommende måneder.

Det forventes at blive offentliggjort til efteråret.

Hør om de to nye projekter til borgermøde på Spritten

Den gamle spritfabrik er det største sammenhængende fredede industrianlæg i Danmark.

Spritfabrikken er Aalborg i destilleret form – en industri- og kulturhistorie med nyt potentiale:

“Vi står nu med to fantastiske projekter af internationalt format, der for alvor vil sætte Aalborg på verdenskortet. Det er to projekter, som vil vække lokal stolthed, uanset hvem der ender med at gå hele vejen.

Borgere og besøgende vil få stor glæde af endnu en etape i vores omdannelse af havnefronten med et spændende nyt byrum ved Limfjorden, siger Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune og understreger;

”Vi udvikler Aalborg sammen, og denne omdannelse er et fantastisk eksempel på, at vi i fællesskab kan nå helt nye dimensioner indenfor kultur og store oplevelser.

Transformationen af spritfabrikken er kunst, arkitektur og byudvikling i skøn forening, og vi glæder os til at vise borgerne detaljerne i de to forslag.”

Aalborg Kommune præsenterer de to projekter for alle interesserede på et borgermøde den 4. juni klokken 17-19 i Boxtowns lokaler på den gamle spritfabrik, C. A. Olesens gade 1, 9000 Aalborg.

Sikrer sig ny finaleplads: Aalborg Håndbold spiller første DM-finale her i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold

Aalborg er i særdeles en stor sportsby.

Både på fodbold, ishockey og håndbold er vi med helt fremme. Det satte Aalborg Håndbold søndag en tyk streg under, da de kvalificerede sig til årets DM-finale.

Det gjorde de efter en tæt og dramatisk anden semifinale mod Bjerringbro – Silkeborg, hvor kampen endte 32-30 til aalborgenserne.

Aalborg Håndbold havde også vundet den første semifinale på hjemmebane i onsdags, så med en 2-0 føring rykker de direkte i finalen.

Har været overlegne

Dermed er der gode chancer for at vinde DM-guld igen, som klubben senest hentede i 2017. I denne sæson har Aalborg Håndbold været ganske overlegne, hvor de både har vundet gruppespillet og sin pulje i slutspillet.

I finalen møder man enten GOG eller Skjern. Hidtil har begge hold vundet en semifinale, hvilket betyder, at de på torsdag på Kr. Himmelfartsdag skal ud i en altafgørende tredje semifinale-kamp.

Aalborg Håndbold meddeler, at du på tirsdag 28. maj kl. 10.00 skal du sidde klar ved tasterne, hvis du vil have fingrene i én af de eftertragtede billetter til 1. DM-Finale, der spilles i Jutlander Bank Arena søndag 2. juni kl. 16.00.