Samarbejde gavner: FOKUS hjælper flere og flere i fast job i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er stor fokus på at nedbringe arbejdsløsheden i Aalborg Kommune.

Blandt dem der yder en stor indsats for at få flere personer i jobs er FOKUS Folkeoplysning. De har iværksat flere initiativer for at hjælpe med at få arbejde til ledige.

Alt for mange sidder fast i kontanthjælpssystemet i årevis. Det er uværdigt, mener Bjørn Salling, direktør i FOKUS.

Netop FOKUS har gennem tiden haft succes med at hjælpe mennesker videre i livet med udgangspunkt i uddannelse og kompetenceudvikling.

Skaffer småjobs som kan blive faste

Nu vil den lokale aften – og daghøjskole gøre sig selv arbejdsløs ved at få ledige ud af aktivering og kontanthjælp, og over i et job, så de på sigt kan klare sig selv.

Det skal ske i samarbejde med lokale virksomheder for at skaffe ”småjobs” til mennesker, der modtager kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

Men FOKUS har også etableret virksomheden KaffeFair med det formål at skabe beskæftigelse til udsatte borgere. 84 er ansat i KaffeFair på landsplan, og der er planer om at udvide forretningen og ansætte flere.

Alt for mange sidder fast i kontanthjælpssystemet i årevis, det er uværdigt, mener Bjørn Salling, direktør i FOKUS

 

”Det er en stor succes, men hvis det skal rykke for alvor, skal vi have private virksomheder til at tage medansvar og give plads til mennesker, som skal have en hjælpende hånd.

Vi tror på, at alle mennesker gerne vil bidrage til samfundet, så længe det giver mening, –  også selvom de måske ikke har den store økonomiske vinding ved et job på 5-10 timer ugentligt. Men det kan betyde netværk, nye kompetencer og en vej ud af kontanthjælp og dermed en ændret livssituation.” fortæller Bjørn Salling til MigogAalborg.

Aalborg Kommune har samlet en Task-Force

Heldigvis har Aalborg Kommune med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen, taget initiativ til at skabe flere småjobs til ledige og samlet en ”task-force” blandt lokale virksomhedsledere, der skal bidrage til indsatsen sammen med Jobcenter Aalborg.

Samarbejde er dermed vejen frem, og hos FOKUS ønsker man at hjælpe hvor man kan med at få flere i arbejde.

Giver det mening at have et lønnet job 5-10 timer ugentligt? Hvis man spørger de ledige, er svaret for de fleste et JA. Og der er flere gode eksempler på det.

Solomon (midten) har et småjob i Urban Cykler, hvor han møder hver fredag i 7 timer

MigogAalborg besøgte blandt andet Solomon i Urban Cykler, hvor han arbejder syv timer hver fredag. Vi mødte også Martin, som har bevæget sig fra at være sårbar ung til at blive selvforsøgende og veltilpas i en 20-timers stilling på KUNSTEN.

Solomon træner fingerfærdigheder

Solomon kom til Danmark fra Eritrea i december 2015. Han er ud over Sprogskolen tilknyttet FOKUS’ integrationsprojekt Flex Praktik, hvor han møder hver torsdag til undervisning.

Gennem det forløb har han været i 2 x 13 ugers praktik indtil foråret, hvorefter han blev tilbudt et småjob ved sit seneste praktiksted Urban Cykler på Hobrovej i Aalborg.

Her træner Solomon fingerfærdigheder og det danske sprog, når han hjælper kunderne med at pumpe luft i dækket eller samle nye cykler.

På spørgsmålet om, hvordan han reagerede, da han fik at vide af indehaver Tommy, at han kunne få et fast job, svarer 26-årige Solomon i et stort smil: ”Jeg sagde til Tommy, at jeg var meget glad”.

Har givet fremtidslys i øjnene

Aktiveringsforløbet Kreativitet og Vækst i Daghøjskolen FOKUS har ført Martin ud i ordinært arbejde og har givet ham fremtidslys i øjnene.

Før Martin kom til FOKUS kunne han ikke se, at der var plads til en introvert personlighed som hans, og det var svært at omsætte drømmen om at arbejde med kunst til noget konkret.

Martin har i dag et deltidsjob i KUNSTEN og er blevet selvforsøgende

 

De kunstneriske processer og den personlige sparring i Kreativitet og Vækst og et samtidigt forløb i Daghøjskolens Kunstskole gjorde, at Martin kunne overskue drømmen om at arbejde med kunst og leve af det. En praktikplads på KUNSTEN førte ham til fast ansættelse.

I dag arbejder Martin med alt fra rengøring til de mere ansvarstunge opgaver som at hjælpe med at sætte udstillinger op. Han er kort sagt trådt ind i en verden af kunstformidling, og selv om noget af det er rutinearbejde, er der nu en naturlig kobling mellem arbejde og drøm.

Spørger man ham, hvad det betyder at være fri af kontanthjælp, lyder svaret uigenkaldeligt: ”Frihed”.

Kæmpe byggeprojekt igangsættes snart: Her kommer der 280 nye lejligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stigsborg Havnefront
Foto: Stigsborg Havnefront

Endnu et stort ejendomsprojekt på Stigsborg i Aalborg Kommune er nu undervejs.

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter ved Stigsparken, hvor der skal bygges 280 lejligheder.

Planerne for det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er i fuld gang med at blive realiseret.

Senest har pensionsselskabet Lærernes Pension skrevet kontrakt på køb af to byggefelter, hvor der skal bygges 21.000 kvadratmeter bolig fordelt på 280 lejligheder.

Bypark som nabo

Byggefelterne ligger placeret i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark Stigsparken som nærmeste nabo.

Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på 3-6 etager, og 1. etape af byggeriet forventes færdig i midten af 2022:

“Vi glæder os meget over at blive en del af Stigsborg-området i Nørresundby. Det skyldes ikke mindst den ambitiøse strategi for en bæredygtig bydel og implementering af FN´s verdensmål, forklarer finansdirektør Henrik Walther Mogensen fra Lærernes Pension.

Han fortsætter;

“Vores byggeri får en fantastisk beliggenhed ved Stigsparken og parkpromenaden samt med Limfjorden helt tæt på.”

Boliger til alle behov

Lærernes Pension har de seneste år udvidet sin boligportefølje i København, Aarhus og Aalborg, og i sidstnævnte er boligprojekter på Godsbanen og Nørresundby Havnefront mellem broerne for nylig blevet færdige.

De nye boliger på Stigsborg vil variere fra ca. 50 til 120 kvadratmeter, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Alle boliger vil have adgang til attraktive udeopholdsmuligheder i form af altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum.

Derudover vil der være rig mulighed for alskens former for grønne oplevelser i Stigsparken lige øst for bebyggelsen.

Område tager form

Hos byudviklingsselskabet Stigsborg P/S er direktør Anton Hessellund meget tilfreds med den generelle udvikling af området og de planer, som er lavet i samarbejde med Lærernes Pension:

“Det er cirka et år siden, at vi etablerede Stigsborg P/S og efterfølgende igangsatte udviklingen af områdets etape 1 ”Parkkvarteret”.

Herefter er det gået over al forventning, og det skyldes ikke mindst den ambitiøse helhedsplan for området med etablering af ny folkeskole, park, maritime aktiviteter, infrastruktur m.v. Det har helt klart været med til at øge investorernes interesse markant,” forklarer han.

Han siger supplerende, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi.

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019.

Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord.

Fylder et år i næste uge: Så mange har besøgt Salling ROOFTOP

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er det præcis et år siden, at Salling ROOFTOP slog dørene op til deres store satsning med udsigt ud over hele Aalborgs midtby og Limfjorden.

Der er ingen tvivl om, at det har været en fornuftig satsning for stormagasinet. I hvert fald har man allerede rundet en halv million gæster på et år på den spektakulære tagterrasse.

Det store byrum er dermed på rekordtid blevet en af Jyllands mest populære attraktioner. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Sammenligner man den med besøgstal fra Visit Denmarks nylige statistik over populære attraktioner i Danmark, så ville ROOFTOP i Aalborg placere sig blandt Top 15 i hele landet.

Det gør selvfølgelig en forskel, at det er gratis at tage på ROOFTOP i modsætning til de øvrige attraktioner på toplisten.

Overgår alle forventninger

Opskriften på de mange besøgende har naturligvis været den enestående udsigt, deres skywalk med direkte kig ned på gågaden fra 30 meters højde og så ikke mindst en masse events der har givet genlyd.

Det imponerende besøgstal sætter en tyk streg under, at stormagasinets Rooftop-koncept tiltaler mange og passer perfekt ind i tiden.

“Vi er meget overvældede over, at nordjyderne har taget så godt imod Salling ROOFTOP. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres.

Men vi havde ikke forestillet os, at så mange mennesker ville lægge vejen forbi. Det overgår alle vores forventninger,”  siger store director Anja Kibsgaard.

Netop Sallings oplevelsesstrategi har da også medvirket til det imponerende besøgstal.

I løbet af foråret har man kunnet opleve både DJ’s, koncerter og samarbejder med byens kulturinstitutioner, og stormagasinet garanterer, at der også i sensommeren er fokus på ROOFTOP-oplevelser.

Fødselsdagen markeres i næste uge med tre dages fejring, der byder på både perlende bobler, fødselsdags-cupcakes, 2 for 1 tilbud på cocktails og smørrebrød samt sprøde toner fra DJ’s.

Så der er garanti for en god fest på toppen af byen, og alle er inviterede.

Startskuddet lyder torsdag i næste uge.

Programmet for fødselsdagsugen

Torsdag 22. august 10-19

2 cocktails for ens pris

2 stk. smørrebrød for ens pris

Fredag 23. august 10-20

2 stk. smørrebrød for ens pris

Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17

2 cocktails for ens pris

DJ fra 16-19

Lørdag d. 24. august 10-17

2 stk. smørrebrød for ens pris

DJ fra 12-16

 

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i Aalborg holder Late Summer Sale

Skrevet af: Michael Qureshi

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City i Bispensgade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i Aalborg stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City Aalborg har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele Aalborg og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Kenneth, butikschef hos Blue City Ålborg.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Aalborg-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Bispensgade 27C.