Samarbejde gavner: FOKUS hjælper flere og flere i fast job i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er stor fokus på at nedbringe arbejdsløsheden i Aalborg Kommune.

Blandt dem der yder en stor indsats for at få flere personer i jobs er FOKUS Folkeoplysning. De har iværksat flere initiativer for at hjælpe med at få arbejde til ledige.

Alt for mange sidder fast i kontanthjælpssystemet i årevis. Det er uværdigt, mener Bjørn Salling, direktør i FOKUS.

Netop FOKUS har gennem tiden haft succes med at hjælpe mennesker videre i livet med udgangspunkt i uddannelse og kompetenceudvikling.

Skaffer småjobs som kan blive faste

Nu vil den lokale aften – og daghøjskole gøre sig selv arbejdsløs ved at få ledige ud af aktivering og kontanthjælp, og over i et job, så de på sigt kan klare sig selv.

Det skal ske i samarbejde med lokale virksomheder for at skaffe ”småjobs” til mennesker, der modtager kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

Men FOKUS har også etableret virksomheden KaffeFair med det formål at skabe beskæftigelse til udsatte borgere. 84 er ansat i KaffeFair på landsplan, og der er planer om at udvide forretningen og ansætte flere.

Alt for mange sidder fast i kontanthjælpssystemet i årevis, det er uværdigt, mener Bjørn Salling, direktør i FOKUS

 

”Det er en stor succes, men hvis det skal rykke for alvor, skal vi have private virksomheder til at tage medansvar og give plads til mennesker, som skal have en hjælpende hånd.

Vi tror på, at alle mennesker gerne vil bidrage til samfundet, så længe det giver mening, –  også selvom de måske ikke har den store økonomiske vinding ved et job på 5-10 timer ugentligt. Men det kan betyde netværk, nye kompetencer og en vej ud af kontanthjælp og dermed en ændret livssituation.” fortæller Bjørn Salling til MigogAalborg.

Aalborg Kommune har samlet en Task-Force

Heldigvis har Aalborg Kommune med borgmester Thomas Kastrup-Larsen i spidsen, taget initiativ til at skabe flere småjobs til ledige og samlet en ”task-force” blandt lokale virksomhedsledere, der skal bidrage til indsatsen sammen med Jobcenter Aalborg.

Samarbejde er dermed vejen frem, og hos FOKUS ønsker man at hjælpe hvor man kan med at få flere i arbejde.

Giver det mening at have et lønnet job 5-10 timer ugentligt? Hvis man spørger de ledige, er svaret for de fleste et JA. Og der er flere gode eksempler på det.

Solomon (midten) har et småjob i Urban Cykler, hvor han møder hver fredag i 7 timer

MigogAalborg besøgte blandt andet Solomon i Urban Cykler, hvor han arbejder syv timer hver fredag. Vi mødte også Martin, som har bevæget sig fra at være sårbar ung til at blive selvforsøgende og veltilpas i en 20-timers stilling på KUNSTEN.

Solomon træner fingerfærdigheder

Solomon kom til Danmark fra Eritrea i december 2015. Han er ud over Sprogskolen tilknyttet FOKUS’ integrationsprojekt Flex Praktik, hvor han møder hver torsdag til undervisning.

Gennem det forløb har han været i 2 x 13 ugers praktik indtil foråret, hvorefter han blev tilbudt et småjob ved sit seneste praktiksted Urban Cykler på Hobrovej i Aalborg.

Her træner Solomon fingerfærdigheder og det danske sprog, når han hjælper kunderne med at pumpe luft i dækket eller samle nye cykler.

På spørgsmålet om, hvordan han reagerede, da han fik at vide af indehaver Tommy, at han kunne få et fast job, svarer 26-årige Solomon i et stort smil: ”Jeg sagde til Tommy, at jeg var meget glad”.

Har givet fremtidslys i øjnene

Aktiveringsforløbet Kreativitet og Vækst i Daghøjskolen FOKUS har ført Martin ud i ordinært arbejde og har givet ham fremtidslys i øjnene.

Før Martin kom til FOKUS kunne han ikke se, at der var plads til en introvert personlighed som hans, og det var svært at omsætte drømmen om at arbejde med kunst til noget konkret.

Martin har i dag et deltidsjob i KUNSTEN og er blevet selvforsøgende

 

De kunstneriske processer og den personlige sparring i Kreativitet og Vækst og et samtidigt forløb i Daghøjskolens Kunstskole gjorde, at Martin kunne overskue drømmen om at arbejde med kunst og leve af det. En praktikplads på KUNSTEN førte ham til fast ansættelse.

I dag arbejder Martin med alt fra rengøring til de mere ansvarstunge opgaver som at hjælpe med at sætte udstillinger op. Han er kort sagt trådt ind i en verden af kunstformidling, og selv om noget af det er rutinearbejde, er der nu en naturlig kobling mellem arbejde og drøm.

Spørger man ham, hvad det betyder at være fri af kontanthjælp, lyder svaret uigenkaldeligt: ”Frihed”.

Lækker lejlighed: Her du får mange kvadratmeter på Vesterbro

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

I Aalborgs midtby finder man en lejlighed, som netop har ramt boligmarkedet.

På Vesterbro bor man tæt på alle byens faciliteter. Her tæller beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Så om du er til shopping i byens skønne gågader, eller til stille og rolige gåture langs Aalborgs smukkeste havnefront, så kan du ikke komme tættere på.

Aalborg Mægleren har fået denne smukke herskabelige lejlighed til salg, og så er den på hele 106 kvadratmeter.

Herskabelig med alle de rette moderniseringer

Lejligheden har en entré, som ender ud i en fordeler gang. Fra gangen er der døre, som fører ind hvert enkelt rum i lejligheden.

Lejligheden har et smukt renoveret køkken og badeværelse, som er blevet moderniseret med respekt for den ældre ejendom. Her er der installeret spots i loftet.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden har et godt soveværelse. Derudover er der intet mindre end 3 stuer som i loftet har smuk stuk. Her er indretningsmulighederne uendelige.

Der er masser af plads til et rum til et godt sofaarrangement, en spisestue eller hvis man ønsker et endnu større soveværelse.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden er udbudt i en pris til 2.498.000 kroner.

For at læse mere omkring lejligheden, så kan du klikke her.

Eller du kan kontakte Aalborg Mægleren på 98138800 eller på vejgaard@ambolig.dk.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Vind billetter til Aalborg Vinfestival: Se den eksklusive festivalvin her

Skrevet af: Michael Qureshi

I oktober løber Aalborg Vinfestival for tredje gang af stablen i Nordkraft.

Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke, når man bliver sluppet løs i vin-himlen, hvor der i år er smagsprøver på intet mindre end 200 vine fra 14 forskellige vinproducerende lande?

Det bliver fredag den 26. oktober og lørdag den 27. oktober, at Aalborg Vinfestival kører. I den forbindelse har MigogAalborg fået muligheden for at udlodde 5 x 2 billetter til Aalborg Vinfestival (læs mere om konkurrencen nederst i artiklen).

Til Aalborg Vinfestival bliver der præsenteret vine fra hele 23 forskellige vinimportører. De byder på smagsprøver, fortæller spændende historier og giver inspiration til gode vinoplevelser i privaten.

Her er den officielle festivalvin

Til lejligheden er den officielle vin for Aalborg Vinfestival 2018 netop præsenteret.

Noir 16, Rebel Bridge, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2016

“Den har, hvad der skal til, og det sidder, hvor det skal. En meget lækker rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir, blød, frugtagtig og med en lang eftersmag.

Vinen har lige fået 5 stjerner i vinavisen i uge 38 og er en super spændende vin.

Alle gæster som fylder deres vintaske med vin købt hos vores udstiller på vinfestivalen, får gratis en festivalvin oven i (max 1 pr. billet),” siger Brian Thomsen, der er medarrangør af Aalborg Vinfestival.

Han er glad for den gode modtagelse, som vinfestivalen har fået i Aalborg, og gæsterne sidste år var meget tilfredse med festivalvinen.

“Kunderne blev meget overrasket over konceptet sidste år. De syntes, det var nytænkning og anderledes, at man fra arrangøren side gav en vinfestivalvin gratis, og at den også kunne smages på vinfestivalen.

Festivalvinen kan i år smages hos Gallovini, en af vore trofaste udstiller som har været med i alle tre år,” forklarer Brian Thomsen.

Flere lokale vinimportører

Blandt importørerne, som har en stand i Nordkraft, er eksempelvis Vineriet, Sydafrika Vinimport, Exclusiva International Gourmet, Nordjysk vinimport, D’Wine (som blev kåret til Årets Vinbar til AALBORG AWARDS), Quist Vine og mange flere.

Her er prisen og detaljerne

Prisen er 190 kr., og selve eventet varer to og en halv time.

“På dagen udleveres et Spiegelauglas samt en vintaske med plads til 6 flasker vin. Fylder du tasken med 6 flasker vin fra vore udstillere, topper vi med 1 flaske FESTIVALVIN oven i – ganske gratis,” fortæller arrangørerne af Aalborg Vinfestival.

Gæsterne til den store vinfestival sluses ind på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen.

Du kan se de forskellige tidspunkter og priser herunder;

Fredag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 160,00
Fredag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Lørdag den 27. oktober kl. 11.00-13.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Du kan købe billet og læse mere her

 

KONKURRENCE

I samarbejde med Aalborg Vinfestival udlodder vi 5 x 2 Goodiebags til vinfestivalen. Det inkluderer bl.a. to indgangsbilletter.

Det kan du vinde

2 Billetter til Vinfestivalen fredag kl. 14.00.
2 Vintaske med plads til 6.fl vin
2 Spiegelau glas
2 festivalvin

Man får glas, taske og vin når man har tjekket ind på vinfestivalen.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebookside (publiceret 20.35 mandag d. 24 sep.)
Skriv hvem du vil tage med til vinfestival

Følg gerne MigogAalborg på Facebook – vi har allerede rundte 51.000 følgere.

Kæmpe nyhed afsløret: Lagkagehuset åbner inde midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lagkagehuset er de seneste år blevet Danmarks førende bager-kæde med deres lækre udvalg af kager og bagværk.

Hidtil har det kun været i Skalborg, man har kunne nyde godt af Lagkagehusets lækkerier her i Aalborg.

Men det ændrer sig i det nye år.

MigogAalborg kan nu afsløre, at Lagkagehuset i 2019 åbner en kæmpe afdeling i Aalborgs midtby. Det bliver i det nyåbnede Magasin, hvor Lagkagehuset kommer til at ligge med facade ud til Nørregade.

Magasin og Lagkagehuset ligger sammen i andre byer

Magasin bekræfter nyheden over for MigogAalborg, og det giver i det hele taget god mening, da Lagkagehuset også har afdelinger i Magasin i Århus, Lyngby og på Kgs. Nytorv i København.

“Vores kundematch passer bare rigtig godt til hinanden, og hele konceptet med kombineret bager og café er også helt ideel for vores kundesegment, der gerne vil forkæle sig selv både i og mellem deres shopping,” fortæller Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin, til MigogAalborg.

Men det bliver bedre endnu.

Den nye Aalborg-afdeling kommer til at rumme intet mindre end 127 kvadratmeter – og bliver altså tredobbelt størrelse af afdelingen i Århus.

“Lagkagehusets afdeling i Århus er den, vi har allerstørst succes med pr. kvadratmeter, og her har den gode placering ud mod Strøget rigtig meget at sige. Dog er vi lidt udfordret på pladsen dernede, hvorimod at afdelingen i Aalborg bliver fuldstændig optimal både på størrelse og placering.

Derfor forventer vi selvfølgelig også, at det bliver en stor succes og samtidigt kan gavne de andre butikker,” forklarer Ricky Van Overeem.

Foto: Lagkagehuset

Masser af plads indenfor og udeservering

Der bliver masser af plads til at nyde kagerne, brødet, kaffen og deres helt vildt lækre sandwich i butikken. Derudover bliver der også udeservering ud mod Nørregade.

“Afdelingen i Magasin kommer både til at tilbyde hurtig takeaway, men også den mere afslappende caféstemning med mulighed for udeservering i form af morgenbrød, frokost, kage, eftermiddagskaffe – eller en kold fadøl,” forklarer han.

Foto: Lagkagehuset

Aftalen med Lagkagehuset har været på tegnebrættet i et lille års tid, men da indflytningen kommer til at kræve en større ombygning af den facade, som i dag vender mod Nørregade, så har flere ting, skulle falde på plads.

“Det har været et kompliceret stykke med forskellige udfordringer omkring renovationen, men nu er formaliteterne endelig faldet på plads. Det er svært at sige, hvornår vi står endeligt klar til åbningen – men vi forventer, at det bliver omkring marts eller april 2019.

Nogle gange tager de gode ting lidt ekstra tid, men vi har meget store forventninger – og vi glæder os helt vildt,” slutter Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin.