I al hemmelighed: Salling tændte deres kæmpe julebelysning i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er det en tradition, der markeres med koncert og tusinder af aalborgensere som stimler sammen.

Men i år er de fleste traditioner pakket langt væk grundet Corona, og således også traditionen med, at Salling hvert år omkring 1. november tænder deres gigantiske julebelysning pomp og pragt.

Det skete nemlig i aftes i al hemmelighed, for at ingen fik nys om det og spredte ordet.

Så forbipasserende fik sig en stor overraskelse, da de knap 500.000 julelys blev tændt fordelt på omkring 25.000 lyskæder.

De tusindvis af lys koster kun 12 kroner i strøm pr. time. Grunden er, at det er LED-pærer, som for øvrigt er fra det samme firma, som Hotel D’Angleterre i København anvender.

 

Sker en masse julehygge i weekenden

Men selv om Aalborg ikke var en del af juletændings-festen, så kommer der alligevel masser af liv i stormagasinet i denne weekend, hvor man sådan for alvor skyder julehandlen i gang.

I stedet inviterer Salling til en hel juleweekend med stemningsfulde julelys på facaden, intimkoncerter med store musiknavne, små jazz- og korkoncerter, julegavekort og et stormagasin der emmer af julestemning.

“Vi har glædet os til denne særlige juletid hele året, og vi er glade for, at vi i stedet for den traditionsrige lystænding kan invitere byen til en hel weekend med store musiknavne på plakaten, masser af stemning og julemusik,” siger Sallings Head of Marketing, Birthe Wiberg.

Jule-koncerter på Salling ROOFTOP

I aftes tyvstartede man udover lystændingen også med en lille intimkoncert med Pernille Rosendahl på Salling ROOFTOP for vindere af en Club Salling konkurrence.

Både lørdag og søndag er der så jule-jazz koncerter på Salling ROOFTOP, som man kan nyde med en frokost eller æbleskiver og gløgg måske.

Lørdag d. 31. oktober kl. 15.00 og igen kl. 17.00 spiller de garvede jazzkæmper, Olav Gudnason og Søren Lundbye, spiller julen ind med festlige swingarrangementer af julens sange.

Der er et begrænset antal pladser til koncerten, så kom I god tid, hvis I vil sikre jer en plads.
Der er fri entré til koncerten.

Søndag d. 1. november kan du så nyde månedens første dag med en stemningsfuld jazzkoncert med HP Lange Duo.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen. Han har modtaget hvad der er af priser på den danske bluesscene, og er med 11 udgivelser bag sig efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark.

De spiller også klokken 15.00 og klokken 17.00 igen.

Derudover er der masser af julestemning i Salling i hele weekenden, og deres store julekatalog er også kommet på gaden.