ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Karneval og julelandskab: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Af Nathalia Hentze Nielsen

“Mor, se! Se hvor meget Lego, der er!”

Sådan lyder det begejstret fra et forbipasserende barn, da vi stiller os foran Sallings vinduesparti. De er nemlig klar med deres legendariske vinduesudstilling, og det får allerede mange fodgængere til at stoppe op.

Og ja, der er bestemt meget Lego.

Omkring 150.000 klodser, hvis Henrik Garder skal gætte, og et bedre bud finder du ikke, fordi han er én af de tre personer, der hvert år kreerer den fantastiske mini-version af Aalborg.

De foregående år har der været fuld tryk på sne og nisser, da det traditionelt set er en juleudstilling, men i år har de for alvor nytænkt temaet.

Karneval og julelandskab: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Karneval ind, Utzon ud

Nærstuderer du udstillingen, vil du hurtigt lægge mærke til, at årstiderne er tænkt ind med en julet vintersektion, en efterårssektion og en sommersektion, der emmer af karneval.

“Udstillingen er rigtigt nok ikke udpræget juleagtig. Vi skal finde noget nyt at bygge hvert år, og da karneval jo er en stor Aalborg-ting, der foregår om sommeren, kunne vi ikke køre ren julehygge og juleby,” forklarer Henrik Garder.

Flot ser karnevalet også ud i Lego-version med en parade, der slynger sig ind mellem Ansgars Kirken, Comwell Hvide Hus og AKKC, før det slutter i Kildeparken.

Karneval og julelandskab: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Rører du ved den interaktive del af ruden, blæser højtalerne endda sambamusik ud, og det føles næsten sommeragtigt, som man står der i novemberregnen.

De tre førnævnte bygninger samt parken er alle nybyggede, og da der ikke er plads til det hele, er Utzon f.eks. blevet gemt væk for nu.

Bygninger, der har fået lov til at komme retur er bl.a. Aalborg Stadion, Jens Bangs Stenhus, Nordkraft og Budolfi Kirke, der har fået plads efter en 3-årig pause.

Karneval og julelandskab: Salling afslører årets LEGO-udstilling
Karneval og julelandskab: Salling afslører årets LEGO-udstilling

Tog har kørt 350 km.

Henrik og hans to makkere har siden januar arbejdet på det store projekt og gennem månederne bygget på det hjemmefra.

Når alle bygningerne er færdige, samles de i Sallings vindue, og de forrige par år har Salling valgt at integrere et interaktivt system i ruderne, der giver forbipasserende mulighed for selv at lege med i udstillingen.

Det aktiverer du ved at lægge hånden på ruden og dermed starter forskellige bevægelser i landskabet.

I 2021 valgte Henrik & co. at sætte en tæller på de forskellige dele, og han kan rapportere, at der er en klar favorit.

“Det hvide tog blev tændt 56.000 gange. Det vil sige, at det kørte godt 350 km på de to måneder, som udstillingen var oppe,” fortæller han afslutningsvis.

Del artikel

Andre læser også