ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Salg på kredit: Her er alt, du skal vide om leverandørkredit

Af Annoncør

Driver du en virksomhed? Så er du formegentlig også stødt på ordet: Leverandørkredit. Men hvad er det helt præcist, hvornår er det en fordelagtig løsning, og er der nogle faldgruber ved salg på kredit? Alt dette kan du få svar på lige her i denne guide, så læs endelig med videre.

Annoncør betalt indhold leveret af vismarating.dk

Hvad betyder salg på kredit?

Salg på kredit er en aftale mellem to virksomheder om senere betaling af varer, som er blevet leveret. Det kan sammenlignes som at optage et lån, og så betaler man som regel et samlet beløb for de varer, der er blevet overdraget i kreditperioden. Ofte aftales leverandørkreditten individuelt med køberen, så det er op til hver enkelt virksomhed, om salg på kredit er en mulighed.

Foretag altid en kreditvurdering af potentielle kreditkunder

Kreditsalg er altid forbundet med visse risici, netop fordi det hænder, at køber løber for regningen eller bare ikke er i stand til at betale for de leverede varer. Inden du tilbyder en kunde at købe på kredit, så gør du derfor klogt i at få foretaget en kreditvurdering af køberen. Du kan få udarbejdet en kreditrapport lige her hos https://vismarating.dk, som kan give dig indsigt i væsentlige oplysninger omkring kunden.

Hvorfor er kreditsalg fordelagtigt?

Leverandører, som tilbyder salg på kredit, benytter deres egne likvider til at finansiere kreditperioden. Derfor foretrækker nogle virksomheder kontant betaling fremfor kreditsalg. Men hvordan kan det så være, der er så mange virksomheder, der tilbyder køb på kredit?

Det skyldes, at der er en lang række fordele for køber og sælger ved at tilbyde køber salg på kredit:

  • Det skaber tillid og der opbygges en relation virksomhederne imellem.
  • Køber såvel som sælger kan spare væsentlige omkostninger.
  • Det letter byrden markant rent administrativt set, fordi der ikke længere skal opgøres for ydelser løbende.

Del artikel