Sæt x i kalenderen: Store oplevelser venter i 2020 i Musikkens Hus

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Musikkens Hus
Foto: Musikkens Hus

År efter år lægger Musikkens Hus scener til store danske og internationale navne.

2019 vil nok især være husket for, at man formåede at hente selveste Barack Obama til Aalborg. Men også når det gælder musik- og kulturoplevelser, så leverer Musikkens Hus varen.

Med 2020 forude så kan man jo allerede godt nu begynde at finde kalenderen frem og krydse datoer af til oplevelser i Musikkens Hus næste år.

Flere særlige koncerter, foredrag og anden form for oplevelser er allerede offenliggjort.

NOAH og Danmarks Underholdningsorkester i en magisk symfoni

I denne uge blev det blandt andet afsløret, at den danske hitmager NOAH gæster Musikkens Hus med Danmark Underholdningsorkester i en magisk symfoni.

Knap har den populære hitmager Troels Gustavsen, bedre kendt som NOAH, afsluttet sin omfattende akustiske tour rundt i landets kirker, før endnu en eksklusiv turné annonceres fra hans hånd.

I foråret 2020 drager NOAH i selskab med Danmarks Underholdningsorkester til Aalborg for at gæste Musikkens Hus.

Vi har udvalgt en række store oplevelser, vi selv her på MigogAalborg redaktionen godt kunne tænke os at opleve i 2020 fra Musikkens Hus.

Det siger sig selv, at Jonah Blacksmith, Katie Melua og Marie Key allerede står på vores ønskeliste, men begge koncerter er udsolgte. Så vi nævner kun de events, hvor der stadig er billetter.

En god julegave-idé kunne måske være et gavekort til Musikkens Hus, så modtageren selv kan vælge og vrage mellem det hele næste år.

Nederst i artiklen kan du også se, hvordan du kan vinde et gavekort på 1000 kr. til Musikkens Hus 2020.

Dem glæder vi os til

Kwamie Lie

5. februar 2020

På kort tid har Kwamie Liv fået opbygget en solid fanbase på tværs af Europa, hvor hendes musik har været i rotation på fransk og engelsk radio.

I 2018 fik mange danskere øjnene op for Kwamie Liv, da hun fortolkede Kim Larsens ’Pianomand’ ved den store mindekoncert på Rådhuspladsen i København. Men det er først efter Kwamie Livs medvirken i dette års udgave af ’Toppen af Poppen’, at hendes betagende stemme og fascinerende væsen for alvor har nået gennembruddet.

Der er kun få billetter tilbage i salg.

Læs mere her

Rasmus Walter
8. februar 2020

Med fire soloalbums i ryggen, og nyt album på vej tager Rasmus Walter på en tour rundt til nogle af Danmarks smukkeste sale.

En tour der selvfølgelig bringer ham til Aalborg og Musikkens Hus, hvor publikum kan se frem til at opleve den danske sanger både solo og med band.

Rasmus Walter har skrevet adskillige store hits, og hans fine stemme og charmerende væsen gør koncerterne helt unikke.

Læs mere her

PR-foto

Sanne Salomonsen
14. februar 2020

Nu får du mulighed for at opleve hele Danmarks Rockmama, Sanne Salomonsen, fremføre en række af sine største hits ved en akustisk intimkoncert i Musikkens Hus i Aalborg.

Når Sanne går på scenen i Musikkens Hus, bliver det med en blandet setliste bestående af store Salomonsen-hits, sange hun ikke har spillet i mange år og måske endda en sang eller to, som hun aldrig har spillet live før.

Læs mere her

Fries Before Guys Live
13. marts 2020

Med stribevis af udsolgte live-optrædender bag sig kommer Fries Before Guys i marts 2020 forbi Musikkens Hus i Aalborg med deres nye live-show ’Det bliver mellem os’!

Man må sige, at det bliver en optræden på hjemmebane, for bag den populære podcast står venindeduoem Nanna Hovgaard, 28 år, og Josephine Kuhn, 26 år fra Aalborg.

I maj 2019 udgav de bogen ’EN SOM OS’ på forlaget Gyldendal, der hurtigt strøg til tops på boghandlernes bestsellerlister og fik en flot modtagelse af pressen såvel som læserne.

I forlængelse af bogudgivelsen var Nanna og Josephine på deres første Danmarksturné med fyldte sale og udsolgte shows.

Læs mere her

PR-foto

Lisa Nilsson
3. april 2020

Den elskede svenske sangerinde og skuespiller har lavet en forestilling, der blander musik, dans, storytelling og humor i et format, der har imponeret de svenske anmeldere.

Til foråret får Lisa Nilssons danske fans mulighed for at opleve hende på en ny måde, når hun besøger Musikkens Hus i Aalborg.

Læs mere her

NOAH
16. april

NOAH har netop afsluttet en omfattende akustisk tour rundt i landets kirker, hvor han spillede for udsolgte sale.

Nu skifter popfænomenet kirkerne ud med fem af landets største koncertsale, ligesom det akustiske setup udskiftes med et af Danmarks mest anerkendte symfoniske orkestre.

Danmarks Underholdningsorkester drysser symfonisk magi og ekstra stjernestøv over NOAHs fængende popmelodier og giver hans velkendte sange et helt nyt format.

Læs mere her

Musikkens Hus Festival – Musikkens Beat

24. & 25. april 2020

Sidste år samlede Musikkens Hus adskillige topnavne til deres helt egen musikfestival. Musikkens Beat gentages igen i år, og de første navne er allerede offentliggjort.

Der er ingen tvivl om, at det er det yngre og danseglade klientel man vil fange med navne som Barselona, Farveblind, Go Go Berlin og flere.

Læs mere her

Jamie Cullum

22. maj 2020

Den verdensberømte engelske jazz-, pop- og singer-songwriter Jamie Cullum har gæstet Musikkens Hus to gange tidligere, og nu vender den charmerende crooner tilbage for endnu en gang at tage Koncertsalen med storm.

Jamie Cullum er en moderne performer, der gladeligt kaster sig over musikken af Duke Ellington, Nina Simone og Cannonball Adderley side om side med piano-versioner af The White Stripes, Kanye West, Massive Attack, Pharrell, Rihanna, Jimi Hendrix, Radiohead, Elton John, Justin Timberlake, Joy Division og Lady Gaga.

Det er altid en kæmpe musikalsk oplevelse at opleve Jamie Cullum Live.

Læs mere her

Listen over foredrag vi især glæder os til

Mikkel Beha – 8. januar
Anja Ringgren Lovén – 28. januar
Nak & Æd – 2. marts
Daniel Rye (ser du månen, Daniel) – 9. marts
Lars Løkke Rasmussen – 10. marts
Drabscheferne – 5. maj
Hella Joof – 26. oktober

Læs meget mere her

Konkurrence

Vind et gavekort på 1000 kr. til oplevelser i Musikkens Hus i 2020

Sådan vinder du;
Like Facebook-opslaget på MigogAalborg
Skriv hvem du vil dele en stor oplevelse med
Skriv hvilken koncert eller foredrag du allerhelst vil opleve i Musikkens Hus i 2020

Aalborg i rød zone: Flere testbiler og personale hentes fra andre steder i landet

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Aalborg Kommune er lige nu i den forkerte røde zone på Danmarkskortet på Statens Serum Institut.

Seneste opdaterede tal er, at Aalborg har et incidens-tal på 69, hvilket betyder, at man har 69 smittede per 100.000 indbyggere.

Tallet skal gerne være omkring de 20.

Brønderslev Kommune er også mørkerød med et incidens-tal på hele 182.

Region Nordjylland får nu hjælp fra andre regioner, da der ses et stigende og stort smittetal i størstedelen af de nordjyske kommuner.

Samtidig er 18 af regionens podere blevet hjemsendt, da en enkelt poder har vist sig smittet med coronavirus. Tre lånte testbiler samt yderligere personale er på vej.

Kilde: Statens Serum Institut

Testbiler fra Midtjylland og personale fra Sjælland

Der er yderligere testkapacitet på vej til Nordjylland.

Fra i dag mandag kommer der hjælp fra både Region Sjælland og Region Midtjylland, da en nordjysk poder er blevet konstateret smittet – og dette har resulteret i, at 18 andre podere – alle medicinstuderende – er blevet hjemsendt, og forbliver det indtil, der foreligger to negative prøvesvar.

Samtidig ses et stigende og bekymrende smittetal i hele regionen.

“Vi oplever et meget stort pres for at lade sig teste. Det skyldes de bekymrende smittetal fordelt i hele regionen.

Derfor er det utroligt godt, at andre regioner nu prioriterer nogle af deres testressourcer til Nordjylland,” siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Blev opsat testcenter midt i Aalborg på en dag

Hun fortæller, at regionen konstant arbejder benhårdt på at øge testkapaciteten.

Blandt andet blev der med under en dags varsel opsat et midlertidigt teststed i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor der søndag blev testet 850 borgere.

Derudover er fire dage med test i Dronninglund overstået – her er over 4000 borgere blevet testet.

“Den meget store testaktivitet sammenholdt med at 18 podere nu er hjemsendt, gør at vi rækker hånden ud til andre regioner, og de har på under halvanden time sørget for at sætte hurtigt ind hos os, så vi opmander midlertidigt med tre testbiler og 11 ekstra podere,” siger Ulla Astman.

Der er i den seneste tid blevet opjusteret kraftigt på den nordjyske testkapacitet, og regionen arbejder hele tiden på at optimere og maksimere testkapaciteten, så man også kan være med til at stoppe smittekæder hurtigt og effektivt gennem test, opsporing og isolation.

Aktuelt er der ved at blive oprettet endnu flere faste teststeder i hele regionen, så der kommer et nært og hurtigt testtilbud til alle nordjyder.

Samtidig er der også allerede flere gange blevet opjusteret på antallet af mobile testenheder, som kører ud til de steder, hvor der er størst behov.

 

Nyt legetøjskoncept kommer til Aalborg: Her får børnene nyt legetøj hver måned

Skrevet af: Redaktionen

Som børnefamilie vil man gerne have nemme og overskuelige løsninger, så man kan få så meget kvalitetstid med sit barn som muligt.

Mange gange skal man dog handle, sortere og finde ud af, hvad der er det helt rigtige. For hvilken slags legetøj både udvikler og underholder ens barn på det stadie, det er på lige nu?

Alt dette har det nye koncept LeJetøjskassen svaret på.

Hver måned, fra barnet er 0 til 3 år, modtager man som abonnent på LeJetøjskassen en kasse med kvalitetslegetøj, som er specielt udvalgt ud fra forskning til at passe til barnets udviklingstrin.

“Jeg sammenligner tit konceptet med en måltidskasse, fordi vi har gjort alt forarbejdet.

Vi leverer en afmålt portion viden om dit barns udvikling og de rette ingredienser i form af legetøj til at kunne skabe en meningsfyldt leg med dit barn,” siger iværksætteren bag LeJetøjskassen Dorthe Klitgaard.

Legetøjet, som er i LeJetøjskassen, er til gavn for både barnet og miljøet, fordi det genbruges hver måned – selvfølgelig efter omhyggelig rengøring og sterilisering.

Det rette legetøj på det rette tidspunkt

Både tiden under barsel og efterfølgende kan være hård.

Sorte rander, konstant søvnunderskud og et overforbrug af kaffe var bare nogle af de ting, Dorthe Klitgaard selv oplevede.

Derfor satte hun sig for at gøre hverdagen nemmere for andre.

“Under min barsel gik det op for mig, at viden omkring babyers mentale udvikling burde aktiveres i relation til legetøj.

Det gav bare så god mening at lave et legetøjskoncept, der skulle sørge for, at alle børn kan få det rette legetøj på det rette tidspunkt,” fortæller hun.

Netop det rette legetøj på det rette tidspunkt er et hovedfokus hos LeJetøjskassen.

Udvælgelsen af legetøj sker på baggrund af en række eksperters udsagn samt den poplære bog om tigerspring, ”Vidunderlige Uger”, så der bliver sørget for, at både stabletårn, biler og legetøjsklaverer kommer til barnet, når det passer perfekt i forhold til udviklingstrinnet.

Selve konceptet

For iværksætteren Dorthe Klitgaard har det været altafgørende at gøre hverdagen som forælder så nem som mulig i forhold til at underholde og udvikle kognitivt og motorisk sit barn.

Det omfatter altså også fragten af legetøjet, der sker ved din hoveddør hver måned. Nemt og enkelt.

Men det er ikke det eneste. For bag konceptet gemmer der sig også et ønske. At stoppe overforbruget og have fokus på kvalitet.

“Vi sender kun legetøj ud, der er i topkvalitet. Vi vil væk fra overforbrug og rodebunker af legetøj og have mere kvalitet – både når det gælder leg og legetøj,” siger Dorthe Klitgaard.

Intropris til Aalborg

Aalborgenserne er de første i landet, der får mulighed for at prøve LeJetøjskassen af.

Det lanceres med en intropris på 299 kr./måned resten af året.

Den pris er uden nogen former for binding eller noget som helst skrevet med småt af en ganske simpel årsag: Det skal være nemt at være forælder.

Læs mere om konceptet og tilmeld dig www.lejetojskassen.dk

International triumf: 17-årige Valdemar vinder kæmpe Formel 4-løb

Skrevet af: Michael Qureshi

17-årige Valdemar Eriksen, der har sin skolegang i Aalborg, kørte i weekenden tredje afdeling af det spanske F4-mesterskab på den 4,4 km lange Formel 1-bane Circuito de Jerez i Spanien.

Valdemar startede P6, men kørte et fejlfrit løb med en super start og gode overhalinger, og kunne dermed køre over stregen som vinder.

Det spanske Formel 4-mesterskab er ét af de største og hårdeste i verden med 20 kørere og top-10 kørte i dagens løb alle deres hurtigste omgang indenfor en tiendedel af et sekund af hinanden, hvilket bevidner, at konkurrencen er vanvittig tæt.

Var uheldig lørdag – men kørte sig til tops søndag

Valdemar fik en kanonstart på Løb 1 lørdag eftermiddag og lå P5 efter kun 2 omgange, men da en forankørende bremsede uventet tidligt, ramte Valdemar ham desværre og endte i gruset.

I løb 2 søndag eftermiddag startede Valdemar P6, fik en god start igen, og overhalede sig stille og roligt gennem feltet indtil han 2 omgange før det ternede flag overhalede sig til P1 og opbyggede et forspring på et sekund inden han krydsede stregen som vinder.

MP Motorsport har siddet på stor set alt denne sæson, og med 7 kørere i feltet, har det været svært. Valdemar viste dog i dag, at når teamet og ham selv rammer det hele rigtigt, er de ikke urørlige.

En fantastisk sejr

“Jeg er så glad, at jeg næsten ikke kan være i mig selv.

Jeg har været ramt af så meget uheld denne sæson, ikke mindst i sidste weekend, hvor jeg blev kørt af banen fra en sikker sejr kun én omgang før slutflaget, til jeg igen endte i gruset i går.

Så er det bare ekstra fedt at kunne give drengene, teamet og mine sponsorer sådan en fantastisk sejr,” lyder det fra Valdemar Eriksen, der har en masse lokale sponsorer i Aalborg og omegn.”

Han fortsætter

“Jeg har været på podiet en del gange i MRF Challenge, men det her er min første internationale sejr.

Det var en hel speciel følelse at køre først over stregen med mit team hængende udover banen og juble og selvfølgelig at høre ”Der er et yndigt land” fra øverste trin på podiet og med Dannebrog ved min side, er noget jeg aldrig glemmer.”

Tak til dem der støtter

Han slutter af med en stor tak til dem, der støtter ham hele vejen rundt.

“Jeg vil gerne sige en stor tak til mine sponsorer i VER Business Club, stor tak til min drivers coach Benjamin Bailly, til min race engineer Edgar Pastrana, Torben Keller min fysiske træner, Carsten Oldengaard min mentaltræner og hele Team DRIVEX.”

Der bliver ikke tid til at hvile på laurbærrene for Valdemar, for allerede i næste weekend køres 4. afdeling af mesterskabet i Valencia.