Sæt x i kalenderen: Aalborg kan se frem til en super-lørdag i november

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Der er dage, hvor man helst holder sig fra Aalborgs midtby, og så er der helt særlige dage, hvor man simpelthen er nødt til at være der.

Sådan en dag venter lige rundt om hjørnet.

Om blot 13 dage venter en super-lørdag inde i Aalborg d. 16. november, hvor der kommer til at ske en helt masse inde i byen.

Det bliver alt lige fra Julemandens ankomst på Havnefronten, julemarked på Gl. Torv til åbning af Budolfi Plads.

Vi har plukket det bedste ud fra denne helt særlige lørdag.

Julemanden ankommer på Honnørkajen

Det er en af årets hyggeligste traditioner. Både børn som voksne elsker at komme ned på Honnørkajen og tage imod Julemanden, der kommer sejlende ind på skib fra Grønland.

Man kan allerede på lang afstand høre Aalborgs faste julemand grine højt, og der spilles op af nisseorkester- og kor på Aalborgs Havnefront, når skibet lægger til kaj.

Program

10.45 Nisseorkester underholder

11.00 Julemanden ankommer på Honnørkajen

11.45 Borgmester Thomas Kastrup-Larsen holder tale

12.00 Julemanden og Aalborgs borgmester kører i kane derfra.

Julemanden kører i kane til Aalborgs Julemarked

Dagen før Julemandens ankomst – altså fredag d. 15. november – åbner det hyggelige julemarked på Gammeltorv.

Men de fleste får først set det om lørdagen, hvor Julemanden meget passende ankommer med sin kane og Aalborgs borgmester efter de er kørt igennem byen.

Julemarkedet skydes for alvor i gang denne lørdag, og der kommer til at være tusindvis af gæster, der strømmer til for at smage på alle lækkerierne og købe hyggelige pynteting.

Du kan blandt andet glæde dig til de populære Bubble Waffles, som er en overdådig luftig vaffel, som serveres med is og pynt.

Derudover kan ud mæske dig i lækkert fudge fra The British Fudge Company.

I år kan vi også se frem til en ny slagter på markedet. Claus Jensen fra Slagteren & Kokken i Gistrup glæder sig meget til at servicere de mange gæster og kunder på Aalborg Citys julemarked.

Pariserhjulet er allerede ved at blive sat op, og i mørke er det så smukt.

Du kan læse om alle boderne på årets julemarked her

Budolfi Plads åbner

Vi har ventet på det i årevis, og denne lørdag sker det endelig.

Det helt nye Budolfi Plads i hjertet af Aalborg åbner officielt.

Selvfølgelig med tale fra Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der haster videre fra julemanden til denne særlige åbning af det nye område i midtbyen.

Der kommer til at ske mange forskellige ting i forbindelse med åbningen, men der er endnu ikke meldt et officielt program ud.

Men det bliver helt sikkert et besøg værd for alle aldre, hvor der bliver hyggelige aktiviteter og festivitas.

Aalborgs helt nye restaurant og café Aktuel slår også dørene op officielt denne dag.

Du kan holde dig opdateret på programmet for åbningen af Budolfi Plads her

Visualisering: Dimension Design

Det store juletræ på Nytorv tændes

Lørdag den 16. november tændes de mange lys på det store juletræ fra Fredrikstad.

Program: Kl. 14.30 er der optog gennem byens gader fra Gabels Torv til Nytorv

Kl. 15.00 Nisseorkestret spiller ved Juletræet

Kl. 15.30 Taler ved Borgmester Thomas Kastrup-Larsen og repræsentant fra Fredrikstad, hvorefter Julemanden tænder de mange lys på juletræet.

Der synges og danses om juletræet, hvorefter der serveres gløgg og æbleskiver foran Aalborg Rådhus, Gl. Torv 2

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.