Sæsonen er startet: Her kan du få jordbærtærte – med danske jordbær
Ingen sommer uden jordbærtærte.
Sidste år gav MigogAalborg den fuld gas med at anmelde netop denne sommerlige kage, og sjældent har I taget bedre imod noget.
Vores plan er naturligvis at gentage succesen i år, men indtil alle bagerier er med, vil vi i stedet sætte lidt løbende fokus på dem, der langsomt får dem i hus.
En af dem er BreadbyKaerup, der netop har fået jordbærtærter på menuen. Og ikke hvilken som helst slags.
Danske jordbær for president!
Williams jordbærtærter er nemlig lavet med danske jordbær, og er du en kender, så ved du selvfølgelig godt, at netop denne slags er de bedste.
Men hvordan kan det lade sig gøre, når jordbær først modner rigtigt fra juni?
Svaret er enkelt: Et væksthus.
Hos Hunsballe Grønt ved Skælskør er man blandt de første i Danmark til at tilbyde jordbær, der er dyrket inden for landegrænserne.
Jordbærrene er dyrket i et moderne væksthus, der er specielt konstrueret til jordbærproduktion med ekstra store vinduer, der giver mulighed for ekstra meget lys til planterne.
Det lyder jo som ren trylleri, men smagsmæssigt er der altså ikke en finger at sætte på noget som helst. Jordbærrene smager fuldstændig som danske jordbær skal, og er hverken pumpet på steroider eller rottegift.
Den lille kage bliver en af Aalborgs første, og måske bedste, jordbærtærter.