Sæson for kolonihaver: Her kan du få de attraktive kolonihaver

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Har du grønne fingre men bor i en lejlighed uden mulighed for at nyde at få lidt jord under neglene. Eller den der fuldstændige ro, der kan være væk fra lejlighedskomplekserne?

Så skal du måske overveje at investere i en kolonihave.

Nogle developer firmaer er også begyndt at tiltænke, at en kommende lejer skal have mulighed for at leje en kolonihave i forbindelse med en lejlighed uden altan. De er derfor begyndt at bygge kolonihaver til boligkomplekser.

Hvis du bor inde i Aalborg Centrum og ikke har mulighed for at supplere med en altan, så er det blevet mere og mere populært med en kolonihave, med kort afstand fra egen bopæl.

Kolonihaveforeninger i Aalborg

Aalborg er i rivende udvikling, og det ene boligkompleks efter det andet bliver bygget. Men har du brug for at komme væk fra det pulserende byliv, så har Aalborg Kommune intet mindre end 140 hektar jord, som er lejet ud til 26 kolonihaveforeninger i Aalborg og Nørresundby.

Det er desværre ikke muligt at have fast bopæl i en kolonihave, og du må derfor ikke bo der året rundt. Men i perioden for 1. april – 30. september – også kaldet for sommerperioden, er det tilladt at bo fast i sin kolonihave, med undtagelse af overnatning i forbindelse med ferie, eller et weekendophold i vinterperioden.

Der er mange kolonihaveforeninger, og de fleste er beliggende i det centrale Aalborg, hvilket betyder, at det er overskueligt at købe en kolonihave i en kort afstand fra sin lejlighed. 

Kolonihaver i mange prisklasser

Alt afhængig af hvilken kolonihaveforening du er interesseret i at købe i, kan priserne variere meget.

I Aalborg Vestby er priserne meget variable afhængig af standen. Det kan være en kolonihave, som trænger til en kærlighed hånd, eller en som løbende er blevet renoveret. Priserne kan her ligge fra under 100.000 kroner op til 400.000 kroner i øjeblikket.

Kolonihaver bliver sat til salg på forskellige portaler, som for eksempel den blå avis, gul & gratis og kolonihavertilsalg.dk.

Her er nogle af Aalborgs attraktive koloni haver som er til salg lige nu:

Bartholine Jørgensens Minde

I kolonihaveforeningen i Bartholine Jørgensens Minde i Aalborg Vestby findes der lige nu en kolonihave til salg, som er blevet opført i 2007, hvilket visuelt også kan ses på det lille hus, som er placeret på grunden. Det er nemlig blevet bygget af store stammer af danske lærketræ. Huset er 50 kvadratmeter, og der er indlagt vand, el og installeret varmepumpe. Kolonihaven koster 390.898 kroner. Se den her.

Haveforeningen Ådalen

I haveforeningen Ådalen er der kun 57 haver, som er beliggende tæt op ad Østerådalen. Lige nu er der en kolonihave til salg med et hus, som blev bygget i 2010 og en nybygget udestue i 2015. Grunden er 500 kvadratmeter og huset er 50 kvadratmeter. Køkken og stue er i åben forbindelse, og foruden soveværelse er der mulighed for 3 ekstra sovepladser i stuen. Der er el og vand i huset. Kolonihaven koster 260.000 kroner. Se den her.

Haveselskabet Engen

I Engen er der mulighed for at erhverve sig en 55 kvadratmeter kolonihave, som venter på en ejer med grønne fingre. Der er en privat sydvendt terrasse. Haven er inddelt i bede, og der er en nyanlagt køkkenhave. Huset blev nymalet sidste år, og har fået nyt tag i foråret 2016. Der er vand og el i huset, og der er strøm i form af solceller. Endvidere medfølger der en gasvarme. Kolonihaven koster 75.000 kroner og kan ses her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.