Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Særvisning af Vores Mand i Amerika: Mød instruktøren og en lokal rebel

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto /  SF STUDIOS
Pressefoto / SF STUDIOS

I adskillige måneder har filmelskere verden over været nødsaget til at undvære en tur i biografmørket.

Men nu lysner det endelig, og biograferne i Aalborg er også klar med alt lige fra den længeventede Tenet af Christopher Nolan til den anmelderroste danske film Vores Mand i Amerika med Ulrich Thomsen i hovedrollen.

mandag kl. 19.30 har du mulighed for at komme med til en særvisning af netop Vores Mand i Amerika, når biografen i Kennedy viser filmen – med efterfølgende snak mellem instruktøren og en lokal rebel.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

Mød lokalsamfundets egen rebel

Turnéen blev indledt i Rødby den 17. august 2020, og herefter drager filmen med instruktør Christina Rosendahl i spidsen rundt i landet til lokale biografer for at møde lokalsamfundets egen rebel.

Ved arrangementet vises filmen, hvorefter Christina Rosendahl tager en snak med den lokale rebel om, hvordan de har turdet at træde ud på dybt vand, hvad det har krævet af dem, og hvad de omgivelser og det samfund, som de er vokset op i, har givet dem til netop at bryde med normerne.

Særvisning af Vores Mand i Amerika: Mød instruktøren og en lokal rebel

I Aalborg skal Christina Rosendahl interviewe Mikkel Salling Holmgaard, som står bag Genoptræning Danmark (tidligere The Back To Life Project).

Han startede sin rejse som rebel, da han skulle igennem et genoptræningsforløb efter at være blevet stukket med en kniv i skulderen.

Han kæmpede en hård kamp mod systemet under sit længere genoptræningsforløb.

Derfor startede han The Back To Life Project, for at dele ud af sin egen erfaring og viden, i håb om at skabe et system, hvor den enkelte ikke føler sig alene efter en ulykke.

Handlingen i Vores Mand i Amerika

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter samarbejde med nazisterne.

Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt.

Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage.

Vores Mand i Amerika er en modstandsfortælling om én mands kamp for at ændre historiens gang. Instruktør Christina Rosendahl har tidligere udtalt:

”Henrik Kauffmann er en vild karakter. Han er en stor inspiration, fordi han ikke accepterer konventioner, men går sin helt egen vej på et livsfarligt tidspunkt i Danmarkshistorien.

Han er fortællingen om et dilemma, vi alle kan relatere til: at følge pligten og loven eller følge sin egen overbevisning?”.

Henrik Kauffmann var den første og eneste fra det officielle Danmark, der fra første færd undsagde den danske regerings politik.

Han nåede både at blive anklaget for landsforræderi og fejret som nationalhelt for sin enegang under krigen. Henrik Kauffmann blev også afgørende for, at Danmark i sommeren 1945 blev inviteret med til de allieredes konference i San Francisco, hvor FN blev grundlagt, og han var i høj grad med til også at forme efterkrigstidens danske udenrigspolitik.

Hvad: Særvisning af Vores Mand i Amerika
Hvor: Aalborg Kennedy
Hvornår: Mandag d. 31. august kl. 19.30

Du finder billetinfo her.

Del artikel

Andre læser også