Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

De SKAL smages: Kaffebar i Aalborg præsenterer gin- og whisky romkugler

Af Michael Qureshi

Mabel Kafferi på Boulevarden i Aalborgs midtby har virkelig taget byen med storm.

Udover udsøgt kaffe så er de især også blevet kendte for at have mange forskellige varianter af lækre kager i deres udvalg.

Behøver vi at nævne, at deres speciallavede mælkesnitter blev et gigantisk hit og altid er udsolgt, når de har lavet dem?

Mabel Kafferi har også haft stor succes med at være forhandler af “Danmarks Bedste Romkugler” fra Nørre Aaby Bageri på Fyn.

Bageriet har i øvrigt ovenpå romkugle-succesen vokset sig kæmpestore og hedder i dag Baks Bakery Deli.

De SKAL smages: Kaffebar i Aalborg præsenterer gin- og whisky romkugler
Her med de originale romkugler

Stor nyhed hos Mabel Kafferi

Nu er der nyt fra Mabel Kafferi. De har nemlig premiere på noget af en nyhed for alle os, der både elsker romkugler og en iskold G&T eller en Whisky on the rocks.

Fra i morgen kommer de nemlig til at have de prisvindende romkugler i en særlig Grand Cru model. I en særlig æske med seks romkugler i, får man tre forskellige varianter.

De kaldes for

  • Gin-kuglerne
  • Whisky-kuglerne
  • Rom-kuglerne

Grand cru” beskriver noget af verdens fineste chokolade og betyder, at kakaobønnerne kommer fra et bestemt område.

I dette tilfælde kommer kakaobønnerne fra Equador. Chokoladen er 66% mørk chokolade med en sød smag af nødder. Det er denne chokolade der er overtrækket på de tre kugler.

Så kombineret med noget af de bedste chokolade på kloden, så har man altså også lavet det med gin, whisky og så ægte rom.

Dansk whisky, rom og gin

Baks Bakery Deli skriver selv om de særlige romkugler, der altså kan købes i Aalborg fra i morgen;

“Vores direktør og bagermester Carsten har i en længere periode gået og udviklet på vores prisvindende romkugler fra 2018. Det har han gjort i samarbejde med whisky fra Mosgaard, rom fra Worthy Park Estate og gin fra Njord Gin.

Ikke at forglemme vores grand cru chokolade fra Valrhona. Hvis ikke vores romkugler var gourmet før, så er de det i hvert fald nu,” lyder det i en beskrivelse af de tre romkugle-varianter.

De fortsætter;

Whisky-kuglen

Whiskyen hedder Pedro Ximenez Cask og er fremstillet på dansk bygmalt.

Whiskyen har først ligget på fade af ny Fransk eg, og er derefter blevet eftermodnet på Ex. Pedro Ximenez Sherry fade. Dette giver den en intens smag af sød malt, men også æbler, citrus og brændte figner.

Og det er ikke hvilken som helst whisky; den har nemlig vundet flere priser såsom BISC Guld medalje 2020 og World Spirits awards Guld 2020.”

Rom-kuglen

Den anden kugle er vores Rom-kugle med Worthy Park Vintage rom.

Rommen er en traditionel jamaicansk rom, som er fem år gammel. Det er en såkaldt “ren” rom, hvilket vil sige, at den er direkte fra destilleriet.

Rommen er dyrket i Jamaica med håndkraft, hvilket har skabt en masse arbejdspladser for den jamaicanske befolkning. Det er vi glade for at være med til at støtte.

Gin-kuglen

Den tredje og sidste af vores nye romkugler er Gin-kuglen. Ginnen er fra Njord og hedder Sun and Citrus. Den er lavet på dansk hvedemalt og har en utrolig frisk smag af citrus, enebær, hybenrose og lyngblomst.

En helt smagseksplosion.

Njord Gin er en af de førende på det danske marked, og er kendt for at eksperimentere med smagene. De bruger altid lokale og regionale råvarer. Det er virkelig det bedste af det bedste.”

Mabel Kafferi oplyser, at det vil være en god idé at forudbestille æskerne, hvis man eksempelvis vil servere dem til Danmarks semifinale på onsdag eller til weekenden.

Del artikel

Andre læser også