Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Særlige Aalborg-øl er et hit: Hvordan smager din bydel?

Af Stine Kjølby Christensen

Selvom vi i Aalborg naturligvis udgør én stor familie, er der stadig en særlig stolthed forbundet med tilhørsforholdet til en bestemt bydel.

Af netop denne årsag lancerede Hadsund Bryghus for nogle år tilbage helt specielle “bydele”-øl, der hver især er kendetegnet ved at bære navnet på én af Aalborgs bydele.

En sjov gimmick

Vin & Vin er stolte forhandlere af de populære øl, der hitter som både gaveidé og til dem, der gerne vil have en god kvalitetsøl som en fredagsslik.

“Vi har haft dem i et stykke tid, og modtagelsen har været meget positiv. Vores kunder synes det er sjovt at smage sig til netop deres favorit-bydel, og der er også en helt klar favorit hos Vin & Vins kunder.

“Hasseris er afgjort den, der sælges flest. Det er også min egen favorit – måske sammen med Vejgaard,” afslører han.

“Vi har også et samarbejde med en ejendomsmægler i Hasseris, der indkøber dem og sætter dem i de huse, hvor det lige giver mening. Det er også en sjov gimmick.”

Særlige Aalborg-øl er et hit: Hvordan smager din bydel?

Hvilken bydel er bedst?

Øllene dækker også smagsmæssigt et bredt spekter.

Derfor besluttede vi her på redaktionen at smage på de ni bydelsøl og forhåbentlig kåre en vinder.

Vi kan på forhånd afsløre, at vi i panelet havde aalborgensere fra hhv. Hasseris, Vejgaard og Skalborg med.

Du kan se vores anmeldelse her:

Gug:

Vi startede, uden nogen særlig grund, i Gug.

Denne er kendetegnet ved at være en amerikansk brown ale, og det første, der blev meldt ud fra panelet, var: “Hvis cola var en øl, så smagte den sådan her!”

Desværre lød det jo ikke specielt appetitligt, men der var altså tale om et kompliment.

Øllen var meget fyldig og havde virkelig meget power.

Derfor startede vi faktisk tæt på toppen med en 4 ud af 5.

Hasseris:

Turen gik videre til Hasseris og en Indian Pale Ale.

Denne var mange i panelet på forhånd ret vilde på, og dommen blev da også, at den smagte “som en pale ale skal”.

Der var dog ikke noget vildt over den ellers, så vi endte på en solid 3 ud af 5.

Kærby:

Næste stop blev Kærby, der har sig en Nøddebrun Ale.

Denne var samtidig med at være mørk og meget mild, og der var en anelse splittelse mellem, hvad panelet egentlig syntes om den.

Lad os også bare slå fast, at det efterhånden var svært at smage forskel på dem, men vi endte altså på en 2 ud af 5.

Vestbyen:

Next stop: Vestbyen!

Her fik vi “letdrikkelig og forfriskende gylden ale”, og det var den også.

Vi var enige om, at det var en lidt fladere udgave af Gug, men stadig god.

Derfor endte vi på en 3 ud af 5.

Vejgaard:

Denne øl kaldes af Hadsund Bryghus for “en rigtig festøl”, og her måtte vi erklære os enige.

En rigtig tyller-øl, der passer helt perfekt til lige præcis Vejgaard.

En typisk, dansk pilsner, der endte på en 3 ud af 5.

Skalborg:

Så røg vi til Skalborg, hvor én fra panelet jo bor.

Denne testperson er da også indbegrebet af bodega-øl, og han var også solgt til stanglakrids.

Man kunne næsten mærke dartpilene flyve omkring ørene på én, men da alle panelets stemmer blev talt sammen, endte vi (igen) på en 3 ud af 5.

Gistrup:

Den næste øl viste sig at være en hidsig fætter – af den meget mørke slags.

I den klassiske Brown Ale var der fuld smæk på krydderier … men den var god af sådan en øl at være.

Også her endte vi på (efterhånden kedelige) 3 ud af 5.

Nørresundby:

Så gik turen til Nørrenutten. Men er det virkelig en Aalborg-bydel? Den diskussion lader vi stå.

Dog kan vi hurtigt afsløre, at ingen i panelet var fan af Nørresundby, og en enkelt mente, at den smagte af cigar.

Men har du planer om at drikke den på en mørk bodega, så er den muligvis helt oplagt.

Nørresundby ender med en 1 ud af 5 fra vores panel.

Aalborg:

Hadsund Bryggeri har selvfølgelig også lavet en øl, der “blot” hedder “Aalborg”.

Denne Pale Ale er forfriskende at drikke og humlet med de to amerikanske humler Centennial og Amarillo.

Faktisk endte netop denne med at være panelets absolutte favorit blandt alle dem, vi smagte.

Rund, med en god eftersmag, og “Aalborg” scorer derfor velfortjente 5 ud af 5.

Vinderen er …

Vi endte altså med at kåre “Aalborg” som testens klare vinder, hvilket betød, at vi slap for en slåskamp mellem de enkelte bydele.

Hvilken øl, du selv foretrækker, finder du nok kun ud af, hvis du besøger Vin og Vin og køber dit eget øl-kit.

Du kan dykke lidt nærmere ned i ingredienslisten for de forskellige øl via Hadsund Bryghus’ hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også