Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rundvisning og akvavit: Kom på særlig rundtur på Spritten

Af Nathalia Hentze Nielsen

Gennem 150 år var Spritten den førende producent af akvavit i Danmark.

Nu er planen, at kedelhallen på Spritten skal forvandles til fremtidens kunsthal i det stort anlagte projekt Kunsthal Spritten.

Nu får du snart en helt unik mulighed for at se det indvendige af Spritten, når direktør Mads Damsbo viser rundt i den ikoniske fabriksbygning og fortæller om Sprittens historie og forberedelserne til Aalborgs nye kunsthal med særligt fokus på digital kunst og kultur.

Det bliver onsdag den 22. marts klokken 17.00.

Som en del af arrangementet får du også en smagsprøve på to af de klassiske akvavitter.

Billetter koster 50 kroner. Der er kun et begrænset antal pladser, så skal du med, er det med at sende en mail til info@kunsthalspritten.dk.

Kunsthal Spritten forventes at åbne i 2024.

Historien om Spritten

De danske spritfabrikker blev første gang etableret i 1881. De nuværende bygninger på kanten af Limfjorden i Aalborg er tegnet af Alfred Cock-Clausen og opført i årene 1929-1931.

Hovedparten af de historiske bygninger på Spritten ejes i dag af Spritten A/S, mens andre ejes af A. Enggaard.

Kedelhallen og Cloud City ejes og opføres af Fonden Artcenter Spritten. De historiske bygninger på Spritten er alle fredet og er i dag et af de 25 umistelige industriminder i Danmark.

Den nye kunsthal andrager et samlet areal på 3.000 kvadratmeter, herunder godt 1.000 kvadratmeter til udstillinger med over 11 meter til loftet i kedelhal 1.

Cloud City Aalborg er tegnet af Tomás Saraceno og består af 63 moduler sat sammen i en skyformation, der skyder op i femte sals højde.

Skulpturen bliver på højde med Rundetårn og bliver et nyt markant vartegn for Aalborg med udsigt over Limfjorden og byens tage.

Du finder mere info om rundvisningen her.

Del artikel

Andre læser også