Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flot hæder: Aalborg-firmaet SACKit vinder to internationale designpriser

Af Michael Qureshi

Flere og flere Aalborg-virksomheder gør opmærksom på sig selv på den internationale scene.

Forleden kunne vi berette om, at Nordlux havde vundet en designpris. 

Nu er turen så kommet til SACKit som på baggrund af en kompromisløs og ambitiøs tilgang til design og produktudvikling har modtaget en fornem hæder.

Virksomheden, der fik sit gennembrud ved at relancere sækkestolen som et eksklusivt loungemøbel, har vundet; ikke bare én, men hele to Red Dot Design Awards.

Det er hovedtelefonen TOUCHit samt den trådløse oplader og powerbank CHARGEit, der er kommet med i det fornemme selskab hos en af verdens mest anerkendte designinstitutioner.

“Jeg er mega glad og ekstremt stolt.

SACKits produktudvikling er bygget op omkring, at vi kun laver ting, som vi gerne selv vil eje.

Derfor er det et kæmpe skulderklap for os, at en så anerkendt organisation som Red Dot bekræfter os i, at vores produkter er lige så fede, som vi selv synes.

For mig er det noget af det største, vi kan opnå,” siger stifter og CEO Kristoffer Glerup.

Nytænkende produkter der imponerer

Både TOUCHit og CHARGEit blev lanceret i slutningen af 2018 og har fået en flot modtagelse blandt såvel kunder som anmeldere.

Fælles for dem begge er, at SACKit har set et hul i markedet og skabt nytænkende produkter af høj kvalitet, hvilket netop er nogle af de kriterier, som Red Dot-juryen vægter højt:

“Med CHARGEit var vores mål at designe en trådløs oplader og powerbank, som man har lyst til at have liggende fremme.

Den er lavet i aluminium, i modsætning til de øvrige produkter på markedet, som er lavet i plast, og vi bruger stof i højeste kvalitet fra Kvadrat,” fortæller Kristoffer Glerup.

Flot hæder: Aalborg-firmaet SACKit vinder to internationale designpriser
PR-foto: ChargeIt

Tilsvarende gælder det for hovedtelefonen TOUCHit, hvor SACKit har skabt et produkt, der bringer noget nytænkning ind i et eksisterende marked.

“Inden for hovedtelefoner findes der ’in ear’, ’on ear’ og ’over ear’, hvor ’over ear’ helt klart er den, der spiller bedst, fordi den dækker hele øret til.

Vi har formået at designe en ’on ear’, der spiller lige så godt som en ’over ear’, og som samtidig har ’active noise cancellation’.

Det er aldrig set før, og det er folk virkelig imponerede over,” siger Kristoffer Glerup.

Flot hæder: Aalborg-firmaet SACKit vinder to internationale designpriser

En døråbner i udlandet

SACKit sælger sine produkter i 26 lande og omsætter allerede for et tocifret millionbeløb i udlandet.

Men ambitionerne rækker meget længere end det. Virksomheden leder lige nu med lys og lygte efter en eksportmanager, der kan være med til at indfri den ambitiøse målsætning om en årlig fordobling af eksportsalget.

Her kan de to Red Dot-priser vise sig at få stor betydning:

“I lande, hvor de ikke kender os så godt i forvejen, vil Red Dot være et kvalitetsstempel.

Det er med til at vise, at vi er en seriøs virksomhed, der laver produkter i en høj kvalitet. Så jeg er slet ikke i tvivl om, at det kommer til at åbne døre for os i udlandet,” siger Kristoffer Glerup.

Priserne overrækkes den 8. juli ved en gallafest i Aalto-Musiktheater i den tyske by, Essen.

SACKit vil herefter, sammen med de øvrige vindere, indgå i den officielle Red Dot-udstilling ”Design On Stage” i Red Dot Design Museum Essen.

Red Dot Design Award har eksisteret siden 1955 og betragtes som én af verdens største og mest fornemme designkonkurrencer. Der uddeles priser inden for kategorierne Product Design, Brands & Communication og Design Concept.

I produktkategorien, hvor SACKit har vundet sine to priser, har der i år været indstillet over 5.500 produkter fra 55 lande. De mange produkter er blevet vurderet af en uvildig jury bestående af omkring 40 internationale eksperter.

Foruden det æstetiske element bedømmes de indstillede produkter på baggrund af en lang række kriterier; herunder innovation, materialekvalitet, funktionalitet og bæredygtighed.

Del artikel

Andre læser også