Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan vælger du den helt rette rødvin

Af Annoncør

Danskerne er glade for rødvin. Indtil 1950’erne var det ikke almindeligt, at der blev drukket vin i Danmark, men i dag er det helt almindeligt at åbne en god flaske en fredag aften.

Der findes mange typer af rødvin, og det kan være svært at navigere i de mange sorter og druer. Hvis du ikke kender til dem, vælger du måske blot en rødvin på tilbud og håber på, at den er noget for dig.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du vælger dén vin, der passer bedst til din smag, er der flere faktorer at overveje.

Fyldig eller let rødvin?

For at kunne vælge din egen favoritvin, er det vigtigt at vide, hvad du skal gå efter. Ét spørgsmål er, om vinen er fyldig eller let. Det er på den ene side en personlig præference, hvad du her foretrækker, men det kan også afgøres af, hvilken ret du drikker din rødvin til.

En fyldig rødvin vil typisk have et højere indhold af både tannin og alkohol, hvilket skaber den særlige smag. Den vil føles mere tør og langt mere tyk, og den står godt til tilsvarende kraftige retter – gerne med oksekød.
Det forholder sig derimod omvendt med en let rødvin, som derimod kan føles lettere at drikke, men om muligt også mindre signifikant. Den går bedre til mere lette retter som eksempelvis kylling og svinekød.

Når du finder rødvin på tilbud, bør du få nogle anbefalinger til, hvilke madvarer som passer godt på vinen. Online er der ofte angivet en række madvarer og retter under hver vin, du kan gå på opdagelse i.
På en restaurant kan du spørge tjeneren om, hvilke vine der går godt til hvilke retter. På den måde kan du vurdere, om det skal være madretten eller din egen præference, der skal afgøre, om rødvinen skal være fyldig eller let.

Find rødvin på tilbud

Hos Philipson Wine kan du finde mange forskellige slags rødvin på tilbud. Her vil du nemlig finde Danmarks største udvalg af rødvin og dermed få et overblik over de mange valgmuligheder. Så er det langt nemmere at finde en god flaske vin, der matcher din smag.

Med det brede sortiment hos Philipson Wine er du et skridt tættere på at finde din nye favoritvin til en favorabel pris. Der er nemlig noget for enhver smag – og ofte ekstra gode tilbud på de bedste vine fra hele verden.

Del artikel

Andre læser også