Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan undgår du at have I en gældslænke

Af Annoncør

Markedet for forbrugslån er steget markant de seneste år, grundet flere og flere, benytter sig at lejligheden til nemt at kunne optage hurtige penge. Fristelsen med det hurtige penge, tager desværre overhånd for mange og hvad der i starten kunne opfylde drømme og ønsker ender ud i et længerevarende mareridt.

Annoncør Betalt indhold leveret af: banksecrets.dk

Mange er ikke klar over hvilke konsekvenser det kan have at optage et lån, og i givent fald slet ikke ved et kviklån, der kan optages på diverse hjemmesider som banksecrets.dk. Derfor ender mange ud i en situation hvor privatøkonomien ligger på randen og familielivet trues. Undgå dette ved at følge nedenstående råd.

Klarlæg et budget

Står du i en akutsituation hvor du virkelig er i pengemangel og kviklån er den eneste udvej, anbefales det i givent fald, at du forinden lægger et fremadrettet budget. Hermed kan du skabe et overblik over dine indtægter og udgifter for de kommende måneder, og således vurdere hvor mange penge du vil være i stand til at kunne låne. Det er vigtigt at der er luft nok i økonomien til at du vil kunne tilbagebetale lånet inden udløbsdatoen, da det ellers vil koste dig mange yderligere ekstraomkostninger og gebyrer. Lån derfor ikke flere penge end du vil være i stand til at kunne tilbagebetale.

Find det billigste forbrugslån

Der er stor forskel på hvad det koster at låne. Dette afhænger både af låntype men også afbetalingsperiode. For at finde det billigste forbrugslån, er en god tommefingeregel altid at kigge efter ÅOP. ÅOP er en forkortelse for de årlige omkostninger i procent, og er således indbegrebet af de yderligere ekstraomkostninger og gebyrer der medfølger ved lånet. I mange tilfælde glemmer folk at kigge på dette, men i stedet udelukkende fokusere på renten. Renten fortæller ikke noget om det endelige lånebeløb, og man skal derfor passe på med ikke at lade sig snyde af en lav rentesats. Afbetalingsperioden har også meget at sige om hvor dyrt lånet er. En lang afbetalingsperiode, indikerer ofte et dyrere lån. Banksecrets er en sammenligningstjeneste for lån, og herinde er det således muligt at danne sig et overblik over de bedste lånetilbud.

Spar selv penge op

Hvis du virkelig ønsker at undgå at havne i en gældslænke, er det bedste, selv at spare op til de ting du vil købe. Dette er også i de tilfælde hvor renterne og gebyrerne synes billige. I langt de fleste tilfælde, kan det ikke svare sig at optage disse hurtiglån, da det tilbagebetalte beløb ender ud med at blive langt højere end det lånte. Skal du låne penge til et hus, en bil eller en større investering, vil det være mere fornuftigt at henvende sig i banken angående et realkreditlån. Her kan du opnå den rette vejledning og samtidig få foretaget en fornuftig kreditvurdering, så du er sikker på at din privatøkonomi ikke væltes. Ved online låneudbydere er det på eget ansvar, og der tages sjældent forbehold for om du er kreditværdig. Vær derfor fornuftig i din beslutning om at foretage et lån, da det kan koste dig dyrt.